با اعلام صنیعی فر ، جواد نکونام به زودی در تمرینات نساجی شرکت خواهد کرد و کارش در این تیم شمالی را از سر خواهد گرفت. پس از جدایی ناگهانی نکو ، مدیران پیکان با یک نامه تهدیدآمیز عطای کار با این مربی را به لقایش بخشیدند . جواد هم خیلی زود متوجه شد به […]

با اعلام صنیعی فر ، جواد نکونام به زودی در تمرینات نساجی شرکت خواهد کرد و کارش در این تیم شمالی را از سر خواهد گرفت. پس از جدایی ناگهانی نکو ، مدیران پیکان با یک نامه تهدیدآمیز عطای کار با این مربی را به لقایش بخشیدند . جواد هم خیلی زود متوجه شد به قراردادی که بسته باید پایبند باشد . رکورددار بازی ملی هنوز در مربیگری جوان است و تجربه کافی را ندارد وگرنه صبورتر و منطقی تر نسبت به اتفاقات پیش آمده برخورد می کرد. کار در پرطرفدارترین تیم شمال کشور یک امتیاز بزرگ برای رسیدن به پیشرفت در عالم مربیگریست .یک امتیاز بزرگ که در تیم هایی مثل پیکان و سایپا و بسیاری از تیمهای بی طرفدار دیگر یک رویای بزرگ محسوب می شود. نساجی چی ها با این تیم دوستداشتنی نفس می کشند و پس از دو دهه دوری از سطح اول فوتبال ایران دوست ندارند هوای اطراف تیمشان با این گونه حواشی ابری باشد. اشتباهات داوری و اتفاقات بیرون از زمین  بیشتر از هرتیم دیگری به این تیم ریشه دار صدمه زده و روا نیست خودی ها با  کش دار کردن موضوعات اینچنینی دشمن شادکن شوند . این اتفاقات یک هشدار بود ، یک درس عبرت اما هرچه بود بازگشت نکونام را به فال نیک می گیریم . هواداران پرشور نساجی هم اتفاقات تلخ این مدت را فراموش خواهند کرد به  این امید که این مربی جوان روند موفقیت آمیز خود را ادامه بدهد.

 

دو روی سکه بازگشت فرهاد مجیدی به استقلال

وقتی سال هفتاد و هفت امیر حسین فتحی مدیر عامل وقت باشگاه بهمن تهران پای برگه رضایت نامه فرهاد مجیدی را امضا کردتا فرهاد به استقلال برسد،کمتر کسی فکر میکرد بعد از بیست سال همین شخص پای قراردادی را امضاکند که فرهاد مجیدی به عنوان مربی و دستیار شفر در استقلال مشغول فعالیت شود . در تقدیر فرهاد وجود یک امیر حسین فتحی هست تا با امضا ها و تصمیماتش مسیر زندگی او را رقم بزند. انتخاب فرهاد به عنوان مربی آبی ها برای هواداران بی شمارش رویای شیرینی بود که به حقیقت پیوست . اما باید پذیرفت  آمدن فرهاد پیامد های منفی و مثبتی دارد .اضافه شدن فردی محبوب و کاریزما به نیمکت استقلال در این شرایط می تواند خیلی مفید باشد اگر دقیق تر بگوییم فرهاد کلاس های مربیگری خود را در اروپا و با جدیت گذرانده و دانش به روزی دارد شاید کم تجربه باشد اما می تواند در بحث انگیزشی و در بزنگاههای حساس به شفر  کمک کند در بحث مقایسه او با منصوریان که شاید سرنوشتی مانند علی منصور برایش رقم بخورد، قیاس درستی نیست ،  چون فرهاد نفر اول نیمکت نیست که در صورت نتیجه نگرفتن به او هجمه ای وارد شود و به حاشیه برود . او می تواند با یک برنامه ریزی درست و انتخاب مسیری معقولانه از این فرصت به بهترین نحو ممکن استفاده کند و برای آینده اش تجربه ای گرانبها ذخیره کند. کار در کنار شفر آن هم در تیم بزرگی مانند استقلال از خوش اقبالی هایی می باشدکه به سادگی نصیب هر کسی نمی شود. محبوبیت مجیدی هم پتانسیلی است برای نشاط و اتحاد سکوها تااستقبال از مسابقات استقلال بیشتر شود. تنها نگرانی که از آمدن فرهاد وجود دارد این است که مبادا با شفر به مشکل بر بخورد فرهاد در تمام این سالها در بیشتر مسائل چالشی معقولانه عمل کرده و نشان داده ظرفیت بالایی دارد در مقابل او شفری قرار دارد  که در این حرفه موی سپید کرده ، در مقطعی هم مربی فرهاد مجیدی بوده پس چندان بی شناخت از مجیدی نیست . ما این انتخاب را مثبت ارزیابی می کنیم و بار روانی مثبتش را بیشتر از جوانب منفی آن می دانیم به هر حال گذر زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد . به هرحال گز و قیچی دست فرهاد مجیدی است و یا اگر بخواهیم فوتبالی بگوییم توپ در زمین مجیدی او باید با تدبیر راه درست را انتخاب کند .

 

چهارمین تحول تاریخ در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹

برگزاری مسابقات جام ملت‌های آسیا با ۲۴ تیم و در ۶ گروه چهارمین تحول تاریخی در شکل برگزاری این رقابت‌ها محسوب می‌شود.

نخستین دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا ۱۹۵۶ با حضور ۵ تیم در یک گروه به میزبانی هنگ کنگ برگزار شد و کره‌جنوبی عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.

این رقابت‌ها تا سال ۱۹۷۲ به شکل متمرکز در یک گروه برگزار می‌شد و تمامی تیم‌های شرکت‌کننده برابر هم بازی می‌کردند.

در مسابقات ۱۹۷۲ تایلند اولین تحول در تاریخ برگزاری جام ملت‌ها صورت گرفت و مسابقات برای نخستین‌بار در ۲ گروه با حضور ۶ تیم برگزار شد و ایران عنوان قهرمانی را به نام خود ثبت کرد.

دومین تحول در شکل برگزاری رقابت‌ها به تورنمنت ۱۹۹۶ امارات بازمی‌گردد که مسابقات برای نخستین‌بار با حضور ۱۲ تیم در ۳گروه برگزار شد و برترین تیم‌های سوم هم شانس صعود به مرحله یک چهارم نهایی را پیدا کردند.

این روند هم تا سال ۲۰۰۴ ادامه داشت تا اینکه در مسابقات چین تعداد تیم های شرکت‌کننده مانند رقابت‌های جام ملت‌های اروپا به عدد ۱۶ رسید و رقابت‌ها در ۴ گروه ۴ تیمی تا سال ۲۰۱۵ ادامه یافت.

دوره جدید جام ملت‌ها و افزایش تیم‌ها به ۲۴ تیم همچنین رقابت شرکت‌کنندگان در ۶ گروه چهارمین تحول در شیوه برگزاری مسابقات محسوب می‌شود و تورنمنتی که در طول تاریخ ۶۳ ساله خود با ۵ شرکت‌کننده آغاز شده بود و حالا با حضور ۲۴ تیم برگزار می‌شود.

نکته جالب توجه این است که در این ۶۳ سال ایران و کره جنوبی تنها تیم‌هایی هستند که در هر ۱۳ دوره مسابقات حضور داشته‌اند.