استاندار ایلام گفت: مشکل آب شرب ایلام برطرف می‌شود. قاسم سلیمانی دشتکی در جلسه کمیته حفاظت از منابع آب استان ایلام اظهار داشت: تامین آب شرب شهر ایلام همیشه یکی از دغدغه‌های مسئولان استان ایلام است. استاندار ایلام گفت: برای رفع دغدغه و تامین آب شرب شهروندان ایلامی در تلاش هستیم با آغاز به کار […]

استاندار ایلام گفت: مشکل آب شرب ایلام برطرف می‌شود. قاسم سلیمانی دشتکی در جلسه کمیته حفاظت از منابع آب استان ایلام اظهار داشت: تامین آب شرب شهر ایلام همیشه یکی از دغدغه‌های مسئولان استان ایلام است.
استاندار ایلام گفت: برای رفع دغدغه و تامین آب شرب شهروندان ایلامی در تلاش هستیم با آغاز به کار سد «‌سه گلال» مشکل آب شرب شهر ایلام به ویژه در فصل گرما برطرف شود و در ارتباط با تامین آب شرب شهروندان مشکی نداشته باشیم.
وی افزود: کنار تلاش در راستای تسری بخشیدن هر چه بیشتر به پروژه‌های سدسازی در استان ایلام در صدد هستیم با جداسازی آب شرب از آب خام مشکل مردم را برطرف کنیم.
استاندار ایلام اجرای طرح جداسازی آب شرب از آب خام را ضرورت وضعیت موجود دانست و خاطرنشان کرد: این طرح در ۲۶ شهر ایلام با اولویت‌ شهرهای دارای تنش آبی در دست اجرا است.
وی افزود: شهرهای ایلام، ملکشاهی و دهلران از جمله شهرهای دارای نرم بالای تنش آبی هستند که در برنامه‌ریزی طرح تفکیک در اولویت قرار دارند.
استاندار ایلام به بهره‌برداری رسیدن سد «سه گلال» را یادآور و تصریح کرد: با بهره‌برداری از این سد در حال ساخت درصد بالایی از مشکل تأمین آب شرب ایلام برطرف می‌شود.
افزایش صادرات از پایانه بین‌المللی بیله‌سوار
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل از افزایش ۱۱۲ درصدی صادرات کالا از پایانه مرزی بیله‌سوار در ۹ ماهه امسال خبر داد.
علی رحمتی در بازدید از پایانه مرزی بیله‌سوار اظهار داشت: در ۹ ماهه امسال بیش از ۲۷۵ هزار تن کالا توسط ۱۲ هزار دستگاه کامیون از پایانه مرزی بیله‌سوار صادر شده که این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۱۲۹ هزار تن بود افزایش ۱۱۲ درصدی را نشان می‌دهد.
وی عمده کالای صادر شده از این پایانه مرزی را کاشی، سیمان، نئوپان، میلگرد ،پروفیل، سنگ ساختمانی و انواع شیشه برشمرد و افزود: از این میزان بیش از ۲۶۰ هزار تن کالا توسط ۱۱ هزار و ۵۷۶ دستگاه کامیون ایرانی، ۷۸۱ تن کالا توسط ۳۵ دستگاه کامیون آذری و ۱۴ هزار تن نیز توسط  ۶۱۶ دستگاه کامیون گرجی از مرز خارج شده است.
رحمتی با اشاره به اینکه در مدت یاد شده، بیش از ۱۸ هزار تن کالا نیز توسط ۸۸۸ کامیون وارد کشور شده است، تصریح کرد: عمده کالاهای وارداتی شامل انواع تخته، پنبه دانه، شیرین بیان، گاو و الیاف مصنوعی بوده که ۸۴ درصد از این کالاها توسط کامیون های ایرانی  ومابقی نیز به وسیله کامیون‌های آذری و کامیون سایر ملیت‌ها وارد شده است.
دبیر کمیسیون اجرایی ایمنی راه‌های استان اردبیل گفت: امسال بیش از ۲۳۳ هزار تن کالا توسط ۹ هزار دستگاه کامیون به صورت ترانزیت ورودی وارد مرز بیله‌سوار شده‌اند که در همین مدت بیش از ۹۷ هزار تن کالا به وسیله چهار هزار دستگاه کامیون از این مرز ترانزیت خروجی شده‌اند.
وی عمده کالاهای ترانزیت ورودی و خروجی از پایانه مرزی بیله‌سوار را گازوئیل، بنزین، قیر، آب معدنی، ام دی اف، بیسکویت، فرش، گچ و نمکدانست و بیان کرد: از این میزان ۸۰ درصد توسط کامیون‌های ایرانی و ۲۰ درصد نیز توسط کامیون آذری و ترکی جابه‌جا شده‌اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اردبیل از افتتاح فاز دوم پایانه مرزی بیله‌سوار با حضور رئیس جمهـور خبر داد و گفت:هیچ گونه مشکل و موانعی در واردات و صادرات در این پایانه وجود ندارد و جابه‌جایی کالا در پایانه مرزی بیله‌سوار به صورت شبانه‌روزی روان و عادی است.
فرش هنرِ ترکمن‌های استان خراسان شمالی
فرش ابریشم دورو خاص ترکمن‌های شهرستان راز و جرگلان است و با وجود ناشناخته بودن یا کمتر شناخته شدنش از جمله هنرهای ظریف و منحصر به فردی است که قابلیت معرفی به جامعه جهانی را دارد. نحوه بافت این نوع فرش حاصل دست رنج دو نفرپشت دارقالی بطور همزمان با هم است.
بیشتر طرح‌ها در این قالیچه‌ها ذهنی است که دانش آن نسل به نسل به دختران و زنان هنرمند انتقال یافته‌ و مشتریانی از داخل و خارج کشور دارد. ویژگی‌های این فرش سبب سفر تجار خارجی به این منطقه شده است و به دلیل مرغوبیت و کیفیت بالای آن، سفارش بافت این محصول را به بافندگان می‌دهند، در حالی که این هنر شاخص در ایران به علت ناشناخته بودن در بازارهای داخلی طرفدار زیادی ندارد.
این نوع فرش در ابعاد ۲ در ۱٫۴۰ متر بافته می‌شود که اگر توسط ۲ بافنده انجام شود حدود یک سال و توسط ۴ بافنده بیش از چهار ماه طول خواهد کشید. این نوع فرش معمولا در سایز بزرگ بافت نمی شود.
نخ ابریشم خام مورد نیاز برای بافت این فرش از تولیدات استان و در صورت نیاز از مشهد و گنبد تهیه و با استفاده از رنگ‌های طبیعی و نقشه‌های زاده ذهن خود بافنده یا سفارش‌دهنده‌ها بافته می‌شود. بافت این فرش فقط در میان ترکمن های خراسان شمالی ساکن در شهرستان راز و جرگلان مرسوم است.