مرحله نخست طرح پژوهشی بررسی نقوش برجسته آثار صخرهای استان خوزستان زیر نظر پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی آغاز شد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر ایذه با بیان این مطلب اظهار کرد: به همت کارشناسان و مشاوران پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی، مرحله اول طرح پژوهشی مطالعات آثار صخرهای (نقوش برجسته […]
مرحله نخست طرح پژوهشی بررسی نقوش برجسته آثار صخرهای استان خوزستان زیر نظر پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی آغاز شد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر ایذه با بیان این مطلب اظهار کرد: به همت کارشناسان و مشاوران پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی، مرحله اول طرح پژوهشی مطالعات آثار صخرهای (نقوش برجسته صخرهای استان خوزستان) زیر نظر پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی در حال انجام است. ایوب سلطانی، با بیان این که در این مرحله نقوش برجسته اشکفت سلمان، کول فرح، خنگ اژدر، خنگ یارعلیوند، خنگ کمالوند، شاهسوار و شهیون در حال بررسی هستند، افزود: در این بررسیها، تأثیرات فیزیکی و شیمیایی عوامل فرساینده محیطی بر روی نقوش برجسته، ویژگیهای فنی بستر شکلگیری اثر و ارزشهای پیدا و پنهان اثر ارزیابی میشوند.
وضعیت تخت جمشید بحرانی نیست
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: وضعیت این سایت به لحاظ پدیده فرونشست، بحرانی نیست و نسبت به پنج سال قبل، تغییرات زیادی مشاهده نشده است. حمید فدایی گفت: امیدوار هستیم که با اتمام دوران خشکسالی، محدودههایی از این سایت که دچار مشکل شده، اصلاح و بازسازی شود. وی با تاکید براینکه تحقیقات انجام شده، خشکسالی یک دهه اخیر را عامل اصلی فرونشست دشت مرودشت و سایر دشتهای فارس معرفی میکند، گفت: پدیده فرونشست در برخی نقاط استان فارس وجود دارد اما سایت تخت جمشید به دلیل ابعاد میراثی و جهانی آن، اهمیت ویژهای دارد و بیشتر مطرح شده است. فدایی گفت: در کنار خشکسالی باید به مدیریت نشدن منابع آبی و حفر چاههای غیرمجاز در نقاط مختلف خصوصا دشت مرودشت و محدوده سایت تخت جمشید و نقش رستم را از عوامل مهم موثر بر فرونشت دانست.
نمایش میراث مشترک ایران و جهان در ۱۰ کشور عضو اکو
نمایشگاه تابلوهای پژوهشی در حوزهی «میراث مشترک ایران و جهان» به مناسبت چهل سالگی انقلاب به طور همزمان در دهه فجر در کشورهای عضو اکو برگزار میشود. عضو هیأت علمی پژوهشکده زبانشناسی، کتیبهها و متون با اعلام این خبر، پیشینه برگزاری این نمایشگاه را اجرای پروژه «بررسی کتیبههای فارسی در جهان » توسط پژوهشگاه عنوان کرد.
مرتضی رضوانفر از جمله دستاوردهای اجرای این پروژه را برگزاری نمایشگاهی با عنوان «مساجد ایرانی در مسیر راه ابریشم» در سمینار راه ابریشم در عشقآباد دانست و افزود: ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این سمینار که توسط یونسکو برگزار شده بود، پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه را در ۴۰سالگی انقلاب با همکاری کشورهای عضو اکو مطرح کرد.