آمار دولتی آمریکا نشان می دهد که زنان بومی در این کشور ۲٫۵ برابر بیش از دیگر زنان، در معرض خطر هتک حرمت جنسی هستند؛ وضعیتی که از نادیده گرفته شدن حقوق این قشر از زنان در آمریکا حکایت دارد. در حالی که روز به روز بر فهرست آزار جنسی زنان در آمریکا افزوده […]

 

آمار دولتی آمریکا نشان می دهد که زنان بومی در این کشور ۲٫۵ برابر بیش از دیگر زنان، در معرض خطر هتک حرمت جنسی هستند؛ وضعیتی که از نادیده گرفته شدن حقوق این قشر از زنان در آمریکا حکایت دارد. در حالی که روز به روز بر فهرست آزار جنسی زنان در آمریکا افزوده می شود و جنبش موسوم به «من هم همینطور/Me Too» گسترش بیشتری می یابد،آمار دولتی در آمریکا نشان می دهد که زنان بومی بیش از دیگر اقشار این جامعه در معرض خشونت جنسی قرار دارند.

شبکه خبری ان بی سی نیوز به تازگی گزارشی را در باره روایات زنان بومی در آمریکا از تجربه هتک حرمت جنسی و نادیده گرفتن حقوق شان منتشر کرد.

این گزارش حکایت از آن داشت که نحوه برخورد با زنان بومی و اتهامات آنان در باره این که در معرض خشونت جنسی بوده اند، عمدتا در آمریکا نادیده گرفته می شود.

سامانه اطلس زنان و خانواده در مرحله نهایی است

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: سامانه اطلس وضعیت زنان و خانواده طراحی شده و اکنون در مرحله نهایی شدن است. این سامانه در پورتال معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قرار می گیرد و کاربران می توانند از داده های آن استفاده کنند.

اطهره نژادی افزود: اطلس وضعیت زنان و خانواده بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵مشتمل بر ۱۹۱ نقشه موضوعی تهیه شده است. بخشی از این آمارها عمومی و بخشی محرمانه است که برای سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه زنان و خانواده استفاده می شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ این اطلس بر مبنای سرشماری ۱۳۹۰ تهیه شده بود و ۱۶۱ نقشه موضوعی داشت و امسال به ۱۹۱ نقشه ارتقا پیدا کرده است.

نژادی درباره اینکه در اطلس زنان و خانواده به چه موضوعاتی پرداخته شده است، اظهار داشت: به ۱۹۱ قلم آماری مختلف از جمله میزان سواد زنان، ویژگی های جعیتی، ویژگی های بهداشت و سلامت و حوزه آسیب های اجتماعی در این اطلس اشاره شده است.

معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: موضوع آسیب های اجتماعی بانوان در بخش آمارهای محرمانه این اطلس گنجانده شده است.

«موسسه فیلترینگ» باز کنیم

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، با انتقاد از اظهارات مطرح شده در مورد فیلترینگ اینستاگرام گفت: با این اقدام تصمیم‌گیران فیلترینگ در کشور، تقریبا هیچ ایرانی نیست که تلفن همراه هوشمند داشته باشد، اما روی تلفن همراهش فیلترشکن نصب نکرده باشد و به عبارتی تقریبا تمام کاربران ایرانی فضای مجازی یک فیلتر شکن هم دارند. محمدمهدی تندگویان، با بیان اینکه فیلترینگ در کشور، بارها در مورد شبکه‌های اجتماعی از جمله توئیتر تا تلگرام اعمال شده و در حال حاضر نیز به اینستاگرام رسیده است، افزود: در مورد فضای مجازی هم «شورای فضای مجازی» و هم نهادهای نظارتی مثل پلیس فتا و … تشکیل شده است. سوال اساسی ما این است که اگر این همه نهاد برای کنترل داریم، می توانیم با افرادی که ممکن است در فضای مجازی مرتکب تخلف شوند برخورد کنیم و قوانین هم به قدر کافی وجود دارد، پس چرا باید یک بستر را فیلتر کنیم؟.

وی با اشاره به اینکه در شبکه‌های مجای مانند اینستاگرام و توئیتر و … ممکن است تنها تعدادی از افراد استفاده‌های غیر مجاز و غیراخلاقی کنند، اظهار کرد: این همه قانون و شورا در کشور مشغول فعالیت هستند و می‌توانند با متخلفان برخورد کنند، پس چرا باید یک بستر را فیلتر کنیم؟ این یک سوال اساسی است که چرا این اتفاق در حال رخ دادن است و این نهادها چه مسئولیتی دارند؟ اگر کاری نمی‌کنند، این نهادها را جمع کنیم و به جای آنها یک موسسه فیلترینگ باز کنیم و هر اتفاقی که افتاد به سرعت شبکه‌های مجازی را فیلتر کنیم. معاون امور جوانان با بیان اینکه این دست اقدامات به مثابه راه حل نیست، تصریح کرد: این همه قانون در کشور مصوب شده و شورا و نهاد درست کردیم تا با متخلفان در جامعه برخورد شود، نه اینکه تر و خشک را با هم بسوزانیم. تندگویان ادامه داد: اینستاگرام، توئیتر و فیس بوک و … در عرض یکی دوماه شکل نگرفته‌اند و طی سال‌ها تشکیل شده‌اند. سوال ما این است که در کشور و در طول همه این سال‌ها چه قدر برای آموزش و فرهنگ سازی در مورد به کارگیری درست از آنها وقت گذاشته‌ایم؟ این کار یعنی بستری را که طی چندین سال شکل گرفته و به مرور هم رشد و تکامل یافته و تعداد کاربرانش افزوده شده و به چندین میلیون نفر در فضایی مانند اینستاگرام رسیده را یکباره فیلتر کنیم. می‌توانستیم تمام این مدت را صرف آگاهی، اطلاع رسانی، استفاده درست و ساماندهی مناسب و … از هر فضایی استفاده کنیم.