مقامات پنتاگون نگران مواضع سرسختانه علیه ایران هستند و مخالفت خود را با نظر پومپئو علیه پرتاب ماهوارههای ایران اعلام کردهاند. به گزارش نیویورکتایمز، این روزنامه در گزارشی به مواضع جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا پرداخت و مواضع این دو عضو ارشد دولت ایالات متحده را […]
مقامات پنتاگون نگران مواضع سرسختانه علیه ایران هستند و مخالفت خود را با نظر پومپئو علیه پرتاب ماهوارههای ایران اعلام کردهاند.
به گزارش نیویورکتایمز، این روزنامه در گزارشی به مواضع جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا پرداخت و مواضع این دو عضو ارشد دولت ایالات متحده را کاملا ضدایرانی و ستیزه جویانه خواند و این مواضع سختگیرانه را عامل نگرانی پنتاگون دانست.
این گزارش همچنین به مقالهای که چندی پیش روزنامه «وال استریت ژورنال» منتشر کرد نیز پرداخته شده است؛ گزارشی که از نگرانی پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا درباره پیشنهاد «جان بولتون» برای استفاده از گزینه نظامی علیه ایران خبر داده بود.
بر اساس خبر منتشر شده در وال استریت ژورنال، تابستان امسال پس از آنکه آمریکا «نیروهای متحد ایران» را به انفجار خمپاره در نزدیکی کنسولگری واشنگتن در عراق متهم کرد، بولتون از پنتاگون درخواست کرد که امکان استفاده از گزینه نظامی علیه ایران را به عنوان یکی از گزینههای مورد استفاده و محتمل مورد بررسی قرار دهد. اما این درخواست با عدم موافقت پنتاگون و جیمز ماتیس و سایر مقامهای وزارت امور خارجه آمریکا مواجه شد.
یک مقام ارشد آمریکایی در آن زمان در خصوص این پیشنهاد گفت که چنین حرکتی ممکن است منجر به یک درگیری مسلحانه شدید در منطقه شود و میتواند عراق را برای مقابله با آمریکا نیز تحریک کند
بر اساس گزارش منتشر شده در نیویورک تایمز، مواضع بولتون علیه ایران در زمان حضور وی در دولت «جورج بوش» و همچنین در زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» که وی از کار دولتی کنار رفت و به عنوان کارشناس شبکه «فاکسنیوز» کار میکرد، آمده است. جان بولتون تاکنون چندین بار خواسته که از گزینه حمله نظامی به ایران و تلاش برای «تغییر نظام ایران» استفاده کند. وی اکنون مشاور امنیت ملی دولت آمریکا است و مواضع ضد ایرانی او کماکان باقی است.
بولتون در برخی از مسائل نقش مهمی داشته است مثلا در ترغیب ترامپ به خروج از برجام یا تصمیمی همچون حفظ حضور نظامی آمریکا در شمال شرقی سوریه برای مقابله با نفوذ ایران.
پیش از اینکه بولتون به دولت ترامپ بپیوندد، پمپئو از «براندازی نظام ایران» حمایت کرده بود. این در حالی است که این مقام آمریکایی بارها اعلام کرده است که تغییر حاکمیت هدف ما نیست.
بر اساس این گزارش در ماه مارس ۲۰۱۵، هنگامی که اوباما در حال مذاکره برای انعقاد توافقنامه با ایران بود، بولتون خواستار حمله نظامی به ایران شده بود؛ چراکه مدعی بود دیپلماسی هرگز از دستیابی به سلاح هستهای توسط ایران جلوگیری نمیکند.
در ادامه این گزارش مفصل آمده است که مایک پمپئو در خصوص برنامههای موشکی ایران اظهار کرده بود که او اوایل ماه جاری به ایران درباره پرتاب ماهواره به فضا اخطار داده بود و ارسال ماهواره را ابزاری برای ایران در جهت آزمایش فناوری موشکی برای حمل کلاهک اتمی میداند.
این اظهارنظر پومپئو درباره برنامه فضایی ایران، باعث تعجب بود؛ چرا که ایران از سال ۲۰۰۵ از این برنامه فضایی معمولا برای ارسال ماهوارهها استفاده کرده است و هدف نظامی از این برنامه نداشته است.
یک مقام ارشد آمریکایی به نیویورکتایمز گفت: «پنتاگون و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا با نظرات پومپئو درباره تهدید ناشی از پرتاب ماهوارههای ایران موافق نیستند»
انتشار خبر تلاشهای اخیر بولتون برای مقابله با ایران میتواند به خروج ایران از برجام منجر شود.
این در حالی است که علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران یکی از فیزیکدانان تحصیل کرده در ایران، روز یکشنبه گفت که تهران فعالیتهای اولیه برای طراحی یک فرایند غنیسازی اورانیوم را آغاز کرده است.