کارشناسان اعلام کردند: فرودگاه بینالمللی بوداپست در کشور مجارستان به عنوان قهرمان حفاظت از محیط زیست در اروپا برای دومین سال متوالی شناخته شده است. فرودگاه بوداپست در کشور مجارستان، گواهینامه بینالمللی بدون کربن را برای سال دوم دریافت کرد و به عنوان قهرمان حفاظت از محیط زیست در اروپای مرکزی شناخته شده است. این […]
کارشناسان اعلام کردند: فرودگاه بینالمللی بوداپست در کشور مجارستان به عنوان قهرمان حفاظت از محیط زیست در اروپا برای دومین سال متوالی شناخته شده است.
فرودگاه بوداپست در کشور مجارستان، گواهینامه بینالمللی بدون کربن را برای سال دوم دریافت کرد و به عنوان قهرمان حفاظت از محیط زیست در اروپای مرکزی شناخته شده است.
این فرودگاه تنها خط هوایی است که نیازهای زیستمحیطی در منطقه اروپای مرکزی را برآورده ساخته است.
محققان عنوان کردند: بعد از بهبود قابل توجه در کاهش میزان انتشار کربن، این فرودگاه به سبزترین منطقه در اروپای مرکزی تبدیل خواهد شد.
۳۹ فرودگاه در این قاره مشغول فعالیت هستند و بوداپست این موفقیت را مدیون اقداماتی مانند صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی و افزایش استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی است.
این موضوع، فقط آغاز مسیری طولانی برای رسیدن به اهداف در راستای حفاظت از محیط زیست است که این فرودگاه در نظر دارد به آن برسد.
بیتوجهی به آموزش علت بروز مشکلات زیستمحیطی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اموزشهای محیط زیستی به دانشاموزان گفت: دانشاموزان سفیران محیط زیست هستند.
کیومرث کلانتری، اظهار کرد: روز ۲۹ دی ماه در تقویم ایران از ۲۴ سال پیش به نام روز ملی هوای پاک نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشآموزان سفیران محیط زیست هستند، گفت: هر خانوادهای در جمع خود حداقل یک دانشآموز دارد و اگر نسل آینده را نسلی مسئولیتپذیر در قبال محیط زیست به بار نیاوریم کیفیت محیط زیست را بیش از پیش از دست میدهیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه دانشآموزان حق دارند از هوای سالم بهرهمند باشند، گفت: بسیاری از مشکلات محیط زیستی کشور به دلیل توجه نکردن به آموزشهای محیط زیستی به کودکان و خردسالان است.
کلانتری با بیان اینکه خوشبختانه امروزه ارتباط محیط زیست با بخشهای مختلف آموزش و پرورش افزایش داشته است، اظهار کرد: به همین دلیل کتاب انسان و محیط زیست برای آموزش به کودکان در مدارس تدوین شده است و در طول سال آموزشهای محیط زیستی در اختیار کودکان قرار میگیرد.
منشا بوی نامطبوع تهران پیدا نشد
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به این که بوی نامطبوع متصاعد شده در تهران مرتبط با پسامدهای آراد کوه، فاضلاب و گاز نبود، گفت: در نهایت نتوانستیم برای این بو منبع مشخصی پیدا کنیم.
کیومرث کلانتری درباره منشا بوی بد تهران که حدود سه هفته پیش احساس شده بود، اظهار کرد: با همکاری شرکت آب و فاضلاب نیز سیستم فاضلاب شهر تهران چک شد و به این نتیجه رسیدیم که مشکل از سیستم فاضلاب نیست. شرگت گاز و آتش نشانی نیز بعد از بررسی خود اعلام کردند در آن بازه زمانی آتشسوزی یا اتفاق خاصی دیگری در سطح شهر تهران اتفاق نیفتاده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان این که براساس اعلام اورژانس نیز در آن بازه زمانی کسی به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از این بو به بیمارستانها مراجعه نکرده بود، تصریح کرد: درهمان روز کمیته بحران تشکیل جلسه داد و به این نتیجه رسیدیم این بو فقط در بخشهایی از تهران استمشام شده و در شهرستانهای دیگر این اتفاق نیفتاده است.
کلانتری در ادامه گفت: مرکز زمین شناسی زلزلهنگاری نیز تایید کرد که در آن بازه زمانی تغییرات در سطح زمین اتفاق نیفتاده است بنابراین به نقطه مکانی خاصی که این بو از آن متصاعد شده باشد، نرسیدیم. مدیر کل خفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: هفته گذشته تیم های مشترکی از محیط زیست با پرسشنامههای کتبی بهصورت میدانی با مردم مصاحبه کردند و از آنها پرسیدند آیا بوی در سطح شهر احساس کردند یا خیر و اگر جواب مثبت است حدس میزنند آن بو چه منشای دارد. بیشترین فراوانی پاسخهای مردم مربوط به فاضلاب و گاز «مرکاپتان» بود.
کلانتری در پایان گفت: در نهایت نیز هیچ یک از دستگاهها بوی متصاعد شده از زیرمجموعه های که در حیطه وظایف آن دستگاه است را تایید نکرد بنابراین نتوانستیم به نقطه مشخصی برای منشا این بو برسیم. سازمان حفاظت محیط زیست دستگاههای سنجش کیفیت گاز و ذرات را دارد ولی هنوز تجهیزاتی برای سنجش بو نداریم که باید آنها را تهیه کنیم.