با آبگیری سد کارون۳، تعداد زیادی از روستاهای شهرستان ایذه در بخش دهدز به زیر آب رفتند؛ بنا به اعلام مسئولان، برخی اهالی خود نسبت به فروش اراضی به خاطر آبگیری اقدام کردند ولی در این میان آوارگی سهم بسیاری از این اهالی بود. با وجود مهاجرت بخش قابل توجهی از اهالی روستاهای به زیرآب […]
با آبگیری سد کارون۳، تعداد زیادی از روستاهای شهرستان ایذه در بخش دهدز به زیر آب رفتند؛ بنا به اعلام مسئولان، برخی اهالی خود نسبت به فروش اراضی به خاطر آبگیری اقدام کردند ولی در این میان آوارگی سهم بسیاری از این اهالی بود. با وجود مهاجرت بخش قابل توجهی از اهالی روستاهای به زیرآب رفته، ولی برخی در روستاهای خود ماندگار شدند؛ این روستاهای باقیمانده نیز با مشکلات زیاد مثل بیکاری، اقتصاد و معیشت ضعیف و به خصوص رانش های بی شمار زمین دست و پنجه نرم می کنند.
خط کش برای جابجایی روستا
یکی از اهالی روستای میراحمد غریبی با اشاره به اینکه این روستا بالغ بر ۱۳۷ خانوار و حدود ۱۰۰ خانه دارد، می گوید: مسئولان میان خانه های این روستا خط کش گذاشته و قصد جابجایی تنها ۴۰ خانه را دارند؛ این تبعیض برای تملک خانه ها درست نیست وقتی خانه ای که برای جابجایی درنظر گرفته شده کمتر از۲۰ متر با ما فاصله دارد آیا خطری که آنها را تهدید می کند برای ما خطر نیست؟ داریوش غریبی گلایه می کند: وقتی از مسئولان تبعیض نکردن در این زمینه را درخواست می کنیم به ما می گویند «جلوی ماشین ضربه خورده، نمی شود عقب آن را هم تعمیر کرد» این منطق اصلا صحیح نیست.
آخرین وضعیت روستا
فرماندار شهرستان ایذه اظهار می کند: روستای غریبی ها ۵۰ خانوار و حدود ۱۵۰ نفر جمعیت دارد؛ با توجه به اینکه روستا در شیب و در دامنه کوه قرار گرفته بافت زمین به صورت رسی است.
مصطفی سمالی با اشاره به اینکه روستا پایین دست آب هست و قطعا آب در بدنه کوه نفوذ می کند، ادامه می دهد: منازل اهالی این روستا بعد از آبگیری سد کارون سه ترک برداشته و احتمال رانش به سمت رودخانه نیز وجود دارد.
جابجایی با پرداخت وام
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان نیز می گوید: طرح جابجایی این روستا به مشاور ارائه شده تا روز یکشنبه هفته آینده مصوب و بعد از کارگروه تصویب نیز ارجاع خواهد شد.
مسعود انصاریان با اشاره به اینکه زمین تعیین شده برای جابجایی روستا ۱۵ هکتار مساحت دارد، می افزاید: بعد از تصویب طرح باید اعتبار لازم به منظور تسطیح و آماده سازی را در اختیار قرار دهند. وی در خصوص نحوه جابجایی روستا نیز بیان می کند: وام ساخت مسکن روستایی در اختیار اهالی قرار می دهیم که برای هر واحد ۲۵ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد تعیین شده است.
نامه نگاری برای روستا به رئیس جمهور
نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار می کند: تاکنون به استان خوزستان خوزستان به خصوص ایذه و باغملک ظلم های زیادی روا شده است.
هدایت الله خادمی ادامه می دهد: بعد از احداث و آبگیری سد کارون سه و چهار بسیاری از روستاهای منطقه زیرآب رفت؛ مردم کشاورز و دامدار بودند ولی آبگیری کارون۳ منجر به تلف شدن دام ها و به زیرآب رفتن اراضی بسیاری شد. نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی یادآور می شود: ده ها روستا داریم که بعد از آبگیری سد کارون سه با دنیای خارج ارتباطی ندارند؛ شناوری که برای آنها گذاشته اند شاید روزی یک بار تردد داشته باشد و اگر کسی عصر سکته کرد و یا زنی بخواهد زایمان کند هم باید باید تا فردا منتظر باشد.
وی در خصوص ارائه تسهیلات برای ساخت مسکن جدید به اهالی می گوید: مردم آنجا اکثرا نیازمند و مستمری بگیر کمیته امداد و بهزیستی هستند و حتی توان کوچ هم ندارند؛ یک سال پیش همه خانه ها ترک خورده و زندگی در این خانه ها بسیار سخت است.
خادمی در پایان گلایه می کند: نفت را که بردند، آب هم که دارند می برند اگر روستاها را نیز از جا درآورده و ببرند این نگرانی ما هم حل می شود. گفتنی است با آبگیری سد کارون سه مردم بسیاری مهاجرت و در بلاتکلیفی قرار گرفتند؛ اراضی که روزی متعلق به مردم بوده امروز زیرآب رفته و این مردم هیچ نقشی در خطر آبگرفتگی و غرق شدن روستاها ندارند؛ بنابراین اعطای وام به این مردم که به لحاظ مالی وضع چندانی مناسبی هم به علت از دست رفتن شغلشان دارند، اجحاف مضاعف به شمار می رود.