بیستوپنجمین دوره آیین نکوداشت مقام والای مادر با همکاری اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران و بنیاد بین المللی مادر در سالن جمعیت هلال احمر مرکز استان مازندران برگزار شد. مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در حاشیه این مراسم به «جمله» گفت: بنیاد مادر که علاوه بر جناب محمدی، جمعی از […]
بیستوپنجمین دوره آیین نکوداشت مقام والای مادر با همکاری اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران و بنیاد بین المللی مادر در سالن جمعیت هلال احمر مرکز استان مازندران برگزار شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در حاشیه این مراسم به «جمله» گفت: بنیاد مادر که علاوه بر جناب محمدی، جمعی از نامداران، بزرگان و متخصصان کشوری عضو هیأت امنای آن هستند، یک بنیاد بینالمللی است و جای خوشوقتی دارد که در دورانی که «گذار به مدرنیته» نام گرفته و بسیاری از سنن و ارزشهای فرهنگی ما در حال نابودی است، این بنیاد تلاش میکند از موضوع «احترام به مادر» که همواره در دین و فرهنگ ما، جایگاه محوری داشته صیانت کند.
سمیه قاسمی طوسی خاطرنشان کرد: دفتر مرکزی بنیاد مادر در شیراز است و مازندران بیست و پنجمین استانی است که مادران نمونهاش توسط این بنیاد گرامی داشته شدند.
وی افزود: سالهای قبل در هر استان ده تا دوازده مادر نمونه، انتخاب میشدند اما در مازندران، تعداد مادران نمونه و نامدار به قدری زیاد بود که در نهایت، حدود ۵۰ تن معرفی شدند و کارشناسان این بنیاد، پس از بررسی رزومه این مادران، نتوانستند این ۲۳ نفر را نادیده بگیرند و در نهایت، بیست و سه مادر نمونه را انتخاب کردند و مورد تجلیل قرار دادند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در ادامه توضیح داد: از آنجاییکه به باور ما گام نخست حمایت از زنان و مادران، توجه به جسم و سلامت این عزیزان است، تلاش کردیم با امضای تفاهمنامه سهجانبه با معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل امور روستایی مازندران، از زنان روستایی حمایت کنیم.
وی در ادامه به مفاد این تفاهمنامه اشاره کرد و گفت: غربالگری رایگانِ سرطان پستان، کلاسهای رایگان آموزش انواع آسیبهای اجتماعی و مهارتهای ارتباطی بخشی از اقداماتی است که در قالب تفاهمنامه مورد نظر برای زنان روستایی انجام خواهد شد ضمن اینکه در گام دوم، تلاش کردیم از ظرفیت خیران حوزه سلامت بهره ببریم و غربالگری رایگان را برای بانوان کارمند دستگاههای اجرایی انجام دهیم.
زحمتکشترین مادرهای کشور در شمال هستند
بنیانگذار بنیاد مادر نیز در این مراسم اظهار کرد: افتخار من این است که بیست و پنجمین آیین نکوداشت مادر را در استان مازندران برگزار میکنم، هدف ما، تجلیل مقام والای مادران بزرگ و زحمتکش استان مازندران است که قابل وصف نیست.
غلامرضا محمدی افزود: مهرداد هاشمی از اساتید مدیریت و پژوهشها عضو هیأت امنای بنیاد مادر تنها عضوی از بنیاد در کشور است که اهل استان مازندران است که همدل، همفکر و همیار و همکار ماست.
وی اضافه کرد: من روستازاده و خاک پای مادران وطنم هستم، این را با تمام وجود و ایمانم بیان میکنم، مادران خطه شمال با اینکه در استان سرسبزی زندگی میکنند ولی با بررسی به این نتیجه رسیدیم که زحمتکشترین مادرهای کشور در شمال، با ایثار هم دوش مردان در شالیزار و در کارهای خانه فعالیت دارند و الگوی مادران فداکار در کشور و جهان هستند.
در این مراسم مادر نمونهای از شهرستان چالوس مورد تقدیر قرار گرفت که ۱۰ فرزند دارد و پنج تن از آنان، معلول هستند و از کودکی معلول به دنیا آمدند و اکنون که این مادر به دوران پیری رسید، فرزندانش دوره میانسالی را طی میکنند.
این مادر نمونه چالوسی که آسیه عسکرزاده نام دارد به «جمله» گفت: با وجود اینکه خود نیز از بیماری قلبی رنج میبرم، ولی هیچ گاه ناشکری نکردم که چرا خدا به من فرزندان مریض و معلولی عطا کرد که هر روز باید شاهد زجر کشیدن آنها باشم، با توکل بر خدا و بدون حمایت خاصی توانستم در داخل خانه از فرزندانم مراقبت و پرستاری کنم.
مادر نمونه دیگری که در این مراسم تجلیل شد حوا کیانی متولد سال ۱۳۴۱ از شهرستان نور بود. وی در چندین سالی که همسرش فوت شده، یک دختر و یک پسرش را تربیت کرد و امروز دخترش معلم است و پسرم رتبه ۳۸ کنکور سراسری ۹۷ را کسب کرد.
حوا کیانی نیز درخصوص خود به «جمله» اینگونه گفت: طی اینهمه سال برای فرزندانم هم پدر و هم مادر بودم، بدون حمایت در خانه با آرزوی موفقیت برای فرزندانم در بدترین شرایط اقتصادی توانستم فرزندان خوب و موفقی تقدیم جامعه کنم.
در این مراسم که قرار بود از ۲۳ مادر نمونه استانی تجلیل شود، به دلیل فوت یکی از آنها در هفته گذشته از ۲۲ مادر تجلیل شد.
همچنین از حلیمه عربزاده همسر سردار شهید محمدحسین قاسمیطوسی و مادر سمیه قاسمیطوسی مدیرکل امور بانوان استانداری مازندران تجلیل شد.