۱۳۴ هزار نفر از جشنوارههای متعددی که در سال ۹۷ در شهرستان زرند برگزار شد، بازدید کردند و این استقبال موجب شد زرند خود را برای برگزاری ۴۰ جشنواره در سال آینده آماده میکند. محمد اسلامی مدیر میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند، با بیان اینکه طی سال جاری در مجموع حدود […]
۱۳۴ هزار نفر از جشنوارههای متعددی که در سال ۹۷ در شهرستان زرند برگزار شد، بازدید کردند و این استقبال موجب شد زرند خود را برای برگزاری ۴۰ جشنواره در سال آینده آماده میکند.
محمد اسلامی مدیر میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند، با بیان اینکه طی سال جاری در مجموع حدود ۱۳۴ هزار نفر در ۲۳ جشنواره زرند مشارکت و حضور پیدا کردند اظهار داشت: از آنجایی که بسیاری از مدیران در این جشنوارهها حضور دارند، بسیاری از مشکلات روستاها و روستانشینان برطرف شده است.
وی با تأکید بر اینکه نشاط اجتماعی، ایجاد شغل و کاهش آسیبهای اجتماعی هم به دنبال این جشنوارهها بدست آمده است، گفت: از طرفی اهالی با دیدن دستاوردهای این جشنوارهها برای سالهای بعد خودشان مشارکت کرده و برگزارکننده خواهند شد و از همه مهمتر برای حفظ دلایل برگزاری جشنوارهها چون آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگها و آداب و رسوم خودشان ورود میکنند.
مدیر میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند با بیان اینکه برگزاری این جشنوارهها در سال آینده ادامه پیدا میکند افزود: در سال ۹۸ نیز قریب ۴۰ جشنواره در شهرستان زرند برگزار میشود. در ادامه برای آشنایی بیشتر به معرفی چند مورد از جشنوارههای برگزار شده در این شهرستان در سال ۹۷ میپردازیم:
جشنواره شده بافی؛ یکی از هنرهای اصیل زرندیها که ریشهای هزار ساله دارد.
در این جشنواره به معرفی گیاه اسپند و اهمیت فوق تصور درمانی این گیاه که اکثر مردم تنها با هدف خنثی کردن چشم زخم از آن استفاده میکنند پرداخته شده است و انواع چیزهایی که با گیاه اسپند درست میشود با عنوان “شده” به فروش میرسد. این جشنواره سه هزار نفر بازدیدکننده داشت.
جشنواره اقوام ایرانی و عشایر؛ پنج هزار نفر شاهد برگزاری نخستین جشنواره عشایر زرندی در بوستان شهدای این شهر در سال ۹۷ بودند.
این جشنواره با هدف ایجاد شور و نشاط در بین عشایر و معرفی توانمندیهای آنان برگزار شد و مردم با حضور در مناطق محل استقرار عشایر در کنار بهرهمندی از فضای بکر عشایری و خرید محصولات آنها به رونق صنعت گردشگری در این شهرستان هم کمک شد.
جشنواره رقص و رزم چوب زرندی؛ این جشنواره یکی از هنرهای رزمی زرندی هاست . در این جشنواره هنری بیش از آنکه زیبایی رقص آن جلب توجه کند نشان دهنده اهمیت هنر رزمی در مقابله با اشرار و سارقان است که از صدها سال قبل در زرند بوده و نسل به نسل منتقل شده است. این جشنواره با هدف زنده نگهداشتن این رسم محلی که تفاوتهای اساسی با انواع چوب بازیهای کشور دارد، برگزار شد و قریب چهار هزار نفر شرکتکننده در این جشنواره بودند.
جشنواره زعفران زرندی؛ زعفران یکی از گیاهان بسیار نادر و استراتژیک در مناطق کویری است.
این جشنواره با هدف معرفی این گیاه بسیار ارزشمند و نقش آن در صنعت گردشگری و همچنین تشویق کشاورزان به تغییر کشت از محصولات پرآب به محصولاتی که آب کمتری نیاز دارند برگزار شد و در این جشنواره ۱۰ هزار نفر حضور داشتند. جشنواره شترسواری؛ این جشنواره برای نخستین بار در روستای دور افتاده سنگ سیریز برگزارشد.
این جشنواره که با هدف فرهنگسازی و معرفی این منطقه به عنوان یک نقطه ناب در گردشگری و با تأکید بر حفظ فرهنگ خاص بومی محلی برگزار شد و سه هزار نفر بازدیدکننده داشت. جشنواره زردآلو؛ این جشنواره با حضور بیش از ۱۰ هزار نفر و با هدف اهمیت محصولات کشاورزی و نقش آن در جذب گردشگری برگزار شد.
این میوه که گونههای متعدد و خواص فراوانی دارد و در این جشنواره دو سرمایهگذار برای ساخت مجموعه تفریحی گردشگری در منطقه اعلام آمادگی کردند.
جشنواره گل گاوزبان؛ این گیاه که یکی از گیاهان معطر و دارویی است.
این جشنواره با هدف معرفی گل گاوزبان و همچنین معرفی حاصلخیزی گرگاک و تلاش برای فرهنگسازی در جهت بسته بندی انواع گیاهان دارویی و ایجاد اشتغال برگزار شد. این جشنواره بیش از سه هزار نفر بازدیدکننده داشت. و حالا مردم شهرستان زرند و مناطق اطراف، خود را آماده میکند برای سالی پر از جشنواره، و امید میرود که این جشنوارهها در راستای آبادانی این شهرستان و استان کرمان شروعی خوب باشد، هرچند استقبال مردم چنین نویدی را میدهد.