بهدنبال تخریب خانه میرمیران واقع در محله تاریخی بلاغی قزوین سرپرست میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان از توقف صدور هرگونه پروانه اجرایی مغایر با مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی کشور در بافت تاریخی خبر داد. علیرضا خزائلی سرپرست میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین- اظهار کرد: خانه میرمیران واقع در محله تاریخی […]
بهدنبال تخریب خانه میرمیران واقع در محله تاریخی بلاغی قزوین سرپرست میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان از توقف صدور هرگونه پروانه اجرایی مغایر با مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی کشور در بافت تاریخی خبر داد.
علیرضا خزائلی سرپرست میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین- اظهار کرد: خانه میرمیران واقع در محله تاریخی بلاغی قزوین در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده ولی به دلیل اهمیت آن بهعنوان اثری واجد ارزش در مصوبات شورایعالی معماری و شهرسازی جز آثار در اولویت تثبیت و حفظ عنوانشده بود که متأسفانه مالک بنا پس از صدور مجوز ساخت بدون اخذ استعلام از این اداره کل اقدام به تخریب پلاک مذکور کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به نگاه ویژه استاندار قزوین به بافت تاریخی و همفکری استانداری با میراث فرهنگی طی جلسهای با حضور وی و ارائه گزارش، مقرر شد تا اتمام مطالعه ضوابط اختصاصی در عرصه بافت تاریخی قزوین و تصویب آن، از صدور هرگونه مجوز که ممکن است مغایر با مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی کشور باشد جلوگیری شود که برای تکمیل مطالعات این طرح ظرف زمانی دوماهه از سوی وی اعلام شد.
مسجدی با بادگیرهایی به سبک مسجد جامع کبیر یزد
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بافق از پایان عملیات مرمت و ساماندهی شبستان مسجد جامع بافق خبر داد.
لیلی رنجبر تصریح کرد: همزمان با ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی با مشارکت فرمانداری و اداره میراث فرهنگی، عملیات بهسازی و مرمت و استحکام بخشی مسجد جامع قدیم بافق به پایان رسید.
وی با اشاره به آغاز عملیات مرمت از اواخر آبان سال جاری، گفت: این اقدام شامل مرمت کامل پشت بام مسجد و اجرای مجدد اندود کاهگل در قسمتهای فرسوده پشت بام و آجر فرش قسمتهای نیازمند استحکام بخشی بود.
رنجبر، ساماندهی و کاهگل ورودی پلههای پشت بام و نماسازی رواقها همراه با زیربندی و استحکام بخشی و دفع آسیبهای ناشی از رطوبت به بنای تاریخی را از دیگر اقدامات مربوط به این مجموعه عنوان کرد.
وی، مسجد جامع بافق را سازهای متعلق به قرن پنجم هجری به شماره ۱۸۲۸ ثبت در فهرست آثار ملی عنوان کرد و گفت: این مسجد در دو قسمت تابستانه و زمستانه طراحی شده و با بادگیرهای بزرگ به سبک مسجد جامع کبیر یزد با پایههای محکم قبل از ورود به صحن اصلی مسجد حیاطی مشجر قرار دارد که معروف به مدرسه علمیه است.
این مسئول اضافه کرد: این مسجد تاریخی دارای درختانی از خرما در وسط حیاط آن، حجرهها، کلاسها و کتابخانه در پیرامون مسجد است.