مهاجرت ورزشکاران ایرانی به خارج از کشور و تابعیت گرفتن آنها مسئله ای است که در چند سال اخیر ،هر از چندگاهی به گوش می رسد . موضوع که عملا با روح ورزش که پهلوانی و جوانمردی است ، منافات دارد زیرا پشت کردن به پیراهن تیم ملی ، ذاتا مذموم است . دلیل مالی […]
مهاجرت ورزشکاران ایرانی به خارج از کشور و تابعیت گرفتن آنها مسئله ای است که در چند سال اخیر ،هر از چندگاهی به گوش می رسد . موضوع که عملا با روح ورزش که پهلوانی و جوانمردی است ، منافات دارد زیرا پشت کردن به پیراهن تیم ملی ، ذاتا مذموم است . دلیل مالی مهمترین دلیل این افراد است که بیان می شود .
صرف نظر از اینکه چرا این مهاجرت ها رخ می دهد سوال نحوه ی جلو گیری از این پناهندگی هاست . اقدامی که ممکن است به وجهه یک کشور لطمه بزند . البته در میان ورزشکارانی نیز بوده اند که بدون کسب افتخار مهمی دست به مهاجرت زده اند و به تمام داشته های خود پشت و وطن را ترک کرده اند .با این حال برخی از ورزشکاران نیز بوده اند که با رفتن شان چالش ساخته اند و در کسب موفقیت برای دیگر کشورها موثر بوده اند . نمونه آن را هم می توان در رشته های کشتی و تکواندو دید .
واقعیت این است که پدیده پناهندگی و اخذ تابعیت مضاعف هر چه باشد به چهره ی ورزش کشور لطمه وارد کرده و باید تدبیری برای جلو گیری از آن اندیشیده شود . البته کسی که بخواهد برود و تصمیم خود را گرفته باشد با هر کار و روشی نمی توان جلوی او را گرفت . باید راه حلی اساسی برای این مشکل پیدا کرد . نام های ذیل تعدادی از مهمترین ورزشکارانی هستند که در طی سالهای اخیر بعضا سفری یک طرفه به دیگر کشورها داشته اند و ترجیح داده اند فعالیت های ورزشی و قهرمانی خود را زیر پرچم کشوری غیر از وطنشان ادامه دهند .
محمد حسین ابراهیمی : عضو تیم ملی شمشیر بازی ایران در اسلحه فلوره در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگ جو او در سال ۱۳۸۹ به فرانسه پناهنده گردید .
وحید سرلک : با سابقه ی چهارده سال در تین ملی جودو در سال ۱۳۸۹ به آلمان رفت .
آرزو معتمدی : در رشته قایقرانی و در المپیک ۲۰۱۲ سهمیه گرفت این ورزشکار با استعداد سال ۱۳۹۱ به آمریکا مهاجرت کرد .
مهدی جعفر قلی زاده : عضو تیم ملب کاراته ایران به سال ۱۳۸۷ به کشور آلمان پناهنده شد.
احسان رجبی : ملی پوش سنگین وزن جودوی ایران و دارنده ی مدال برنز آسیا در سال ۱۳۸۹ به آمریکا پناهنده شد .
سامان طهماسبی : برنده دو مدال برنز کشتی فرنگی جهان و طلای قهرمانی آسیا (برای ایران ) و دو نقره و یک برنز جهان به همراه سهمیه ی المپیک ۲۰۱۶( برای کشور آذربایجان ) در سال ۱۳۸۹ به آذر بایجان رفت و برای تیم ملی کشتی این کشور به میدان رفت . او در حال حاضر به کشور برگشته و در سنندج به مربیگری می پردازد .
صباح شریعتی : برنده مدال نقره کشتی فرنگی بازیهای اروپایی و موفق به کسب سهمیه ی المپیک ۲۰۱۶ برای آذربایجان اکنون برای کشور آذربایجان کشتی می گیرد .
راحله آسمانی : تکواندو کار ایرانی که سهمیه المپیک ۲۰۱۶ را زیر پرچم فدراسیون جهانی کسب کرد . او دارنده ی مدال بازیهای آسیایی و دو طلا ، یک نقره و دو برنز مسابقات آزاد تکواندو است این ورزشکار پر مدال در سال ۱۳۹۱ به کشور بلژیک پناهنده شد.
میلا بیگی : سهمیه المپیک ۲۰۱۶ تکواندو را برای کشور آذربایجان به دست آورد او از اواخر سال ۱۳۹۳ برای کشور آذربایجان به میدان می رود .
سینا بهرامی : تکواندو کاری که از اواخر سال ۱۳۹۳ برای کشور آذر بایجان به میدان می رود اما تاکنون عنوان ارزشمندی را کسب نکرده است .
الشن مرادی : استاد بزرگ شطرنج ایران که شاید زیر پرچم آمریکا مسابقات خود را در رشته شطرنج دنبال کند . او چندین سال است که به بهانه تحصیل به کشور آمریکا رفته است . او تا کنون دو بار قهرمان دانشگاههای آمریکا شده است .
ایمان جمالی : او به مجارستان رفته و عضو تیم ملی هندبال این کشور اروپایی شده است .
مینا علیزاده : ملی پوش قایقرانی در رشته ی دراگون – پوت در سال ۱۳۸۸ به کشور آلمان پناهنده شده است .
پوریا پور ابراهیم : ملی پوش رشته نجات غریق در سال ۱۳۹۳ به فرانسه پناهنده شد .
محمود زاویه : ملی پوش نجات غریق در سال ۱۳۹۳ به فرانسه پناهنده شد .
شروین پاکدل : ملی پوش قایقرانی که از سال ۱۳۹۴ به کشور پرتغال پناهنده شد .
انوشیروان نوریان : تنها بوکسور ایرانی که سابقه حضور در سه دوره از بازیهای المپیک را دارد از سال ۱۳۷۹ چندین سال در استرالیا بود ودر نهایت هم به ایران بازگشت .
سعید فضل اولی : عضو تیم ملی قایقرانی ایران و دارنده مدال نقره بازیهای آسیایی اینچئون در سال ۱۳۹۴ به آلمان پناهنده شد .
پیام زرین پور : ملیپوش کشتی فرنگی و قهرمان سال ۲۰۰۰ آسیا که برای تحصیل به آمریکا رفت و مقیم این کشور شد. او در مسابقات دانشگاهی آمریکا هم مسابقه داد.