معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه به آموزش و پرورش بودجه ویژهای برای رفع عوامل بازماندگی از تحصیل به علت فقر و آسیبهای اجتماعی داده نمیشود،گفت: تمام تلاش ما جذب این کودکان با همکاری نهادهای مرتبط است. در این جهت سال گذشته ۱۴۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند و […]
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه به آموزش و پرورش بودجه ویژهای برای رفع عوامل بازماندگی از تحصیل به علت فقر و آسیبهای اجتماعی داده نمیشود،گفت: تمام تلاش ما جذب این کودکان با همکاری نهادهای مرتبط است. در این جهت سال گذشته ۱۴۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند و ۳۰ هزار نفرشان به مدرسه برگشتند.رضوان حکیمزاده با اشاره به برنامه انسداد مبادی بیسوادی که در سال ۹۲ از سوی وزرای آموزش و پرورش و کشور به استانها ابلاغ شد، اظهار کرد: در همین راستا دستورالعملی به ادارات آموزش و پرورش ارسال کردیم تا امر جذب و شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل توسط راهبران آموزشی بویژه در مناطق محروم دنبال شود. وی افزود: آموزش و پرورش وظیفه دارد فضای آموزشی و معلم را برای کودکان مراجعه کننده به منظور ثبت نام مهیا کند اما برای کودکان بازمانده از تحصیل باید اقدام به رفع موانع کرد. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه به آموزش و پرورش بودجه ویژهای برای رفع عوامل بازماندگی از تحصیل به علت فقر و آسیبهای اجتماعی داده نمیشود، هرچند تمام تلاش ما جذب این کودکان با همکاری نهادهای مرتبط است، گفت: به منظور پیشبرد این برنامه ستادی تشکیل دادهایم و دستگاهها و سازمانهای ذیربط از جمله وزارت رفاه، سازمان بهزیستی و کمیته امداد در آن حضور دارند. حکیمزاده افزود: وظایف هرکدام از دستگاهها در جلسه اخیر وزرای آموزش و پرورش و رفاه مشخص شده و امید است شاهد همافزایی در این زمینه باشیم.وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۴۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل شناسایی شدند، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته ۳۰ هزار نفر از این کودکان به مدرسه برگشتند. در همین راستا ما موفق شدیم با همکاری وزارت کشور و وزارت امور خارجه ۵۵۰۰ کودک بازمانده از تحصیل که مدارک هویتی نداشتند را با صدور کارت حمایت تحصیلی در مدارس ثبت نام کنیم.
سوادآموزی بالای ۴۹ سالهها را فراموش نمیکنیم
سرپرست سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه ماموریت نهضت سوادآموزی پوشش افراد ۱۰ تا ۴۹ سال است، ولی ما در دوره ماموریتی جدید بالای ۴۹ سالهها را فراموش نمیکنیم، گفت: در حال حاضر از مجموع افراد تحت پوشش، ۶۰ درصد مشغول تحصیل در دوره انتقال و تحکیم و مابقی در دوره ابتدایی آموزش سواد هستند. شاپور محمدزاده با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب در همه زمینهها خوب بوده و در نهضت سوادآموزی نیز با توجه به آمار و ارقام، خوب کار شده است، اظهار کرد: ممکن است برخی سوال کنند که چرا پس از گذشت ۴۰ سال هنوز بیسواد داریم؟ باید توجه کرد که باسوادی مطلق در اغلب نقاط جهان نداریم و مأموریت نهضت سوادآموزی نیز پوشش افراد ۱۰ تا ۴۹ سال است. البته ما در دوره مأموریتی جدید بالای ۴۹ سالهها را فراموش نمیکنیم. وی افزود: علاوه بر این اکنون صرف آموزش خواندن و نوشتن و سوادآموزی مطرح نیست و سوادآموزان دوره انتقال و تحکیم را میگذرانند. از مجموع افراد تحت پوشش، ۶۰ درصد مشغول تحصیل در دوره انتقال و تحکیم و مابقی در دوره ابتدایی آموزش سواد هستند. دوره تحکیم و تثبیت برای جلوگیری از بازگشت به بیسوادی اجرا میشود. سرپرست سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه دو میلیون و ۶۰۰ هزار بیسواد در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال در کشور داریم که البته ۴۰۰ هزار نفرشان نیز اتباع خارجی هستند، گفت: نرخ باسوادی قبل از انقلاب ۵۲.۵ درصد بود و اکنون به مرز ۹۴.۷ درصد رسیده است. چه بخواهیم و چه نخواهیم شماری بازمانده از تحصیل در کشور داریم که ممکن است به مدرسه باز نگردند و در سنوات متمادی به آمار جامعه هدف سوادآموزی افزوده شوند. محمدزاده درباره بودجه نهضت سوادآموزی در سال ۹۸ نیز اظهار کرد: حسن نهضت سوادآموزی این است که بابت هر باسواد هزینه را پرداخت میکنیم و از بابت بودجه نگرانی نداریم. یک مشکل در این حوزه این است که در سالهای گذشته برخی استانها بودجه نهضت سوادآموزی را در مسیرهای دیگری هزینه میکردند و تمام هم و غم ما این است که این بودجه را ۱۰۰ درصد به نهضت برگردانیم و در مسیر صحیح استفاده کنیم.