معاون رئیس جمهور، از تدوین سند تاب آوری استان گیلان با محوریت آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد و خشونت خبر داد. معصومه ابتکار با بیان اینکه پیام مقام معظم رهبری تحت عنوان «گام دوم» تمدن نوین اسلامی را افق گشایی و خطوط مهمی را ترسیم می‌کند، افزود: رئیس جمهور نیز دولتمردان و شوراهای عالی […]

معاون رئیس جمهور، از تدوین سند تاب آوری استان گیلان با محوریت آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد و خشونت خبر داد.
معصومه ابتکار با بیان اینکه پیام مقام معظم رهبری تحت عنوان «گام دوم» تمدن نوین اسلامی را افق گشایی و خطوط مهمی را ترسیم می‌کند، افزود: رئیس جمهور نیز دولتمردان و شوراهای عالی مرتبط را نسبت به اجرایی کردن پیام رهبر انقلاب موظف کرد. پیام مذکور به ابعاد و زوایای مختلف می‌پردازد و مفهوم تمدن نوین اسلامی را تبیین می‌کند.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده یکی از ابعاد پیام رهبر را عدالت دانست و ادامه داد: بی عدالتی یکی از ریشه‌های شکل گیری انقلاب اسلامی بوده و لذا تحقق عدالت از جمله اهداف عالیه انقلاب و آرمان دینی و اسلامی ماست، اما عدالت به سادگی به دست نمی‌آید و لذا رهبر انقلاب بر جبران کمبودها در این زمینه تاکید فرمودند.
این مقام مسئول با اشاره به تعاریف گوناگون عدالت در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و دستیابی به قدرت، یادآورد شد: عدالت سیاسی برای نظام بسیار مهم است؛ اینکه مردم بتوانند با تنوع سلایق و دیدگاه‌های سیاسی در انتخابات حضور داشته باشند، اما یکی از ابعاد مهم عدالت که در قوانین بالادستی و سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت در قانون برنامه ششم هم آمده، عدالت جنسیتی است.
ابتکار با بیان اینکه انسان‌ها برابر، اما با مسئولیت‌های اجتماعی متفاوت خلق شده‌اند، گفت: جمهوری اسلامی از ابتدا تلاش‌های زیادی برای تحقق عدالت کرده و گزارش چهل ساله از روند تحولات جامعه زنان در ایران منتشر شده که نشان دهنده تحولات عظیمی است که طی چهار دهه گذشته برای بانوان سرزمینمان اتفاق افتاده؛ در عین حال که می‌دانیم در بسیاری از زمینه‌ها جای کار داریم و با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی با اشاره به فرمایشات معمار کبیر انقلاب مبنی بر حضور سیاسی و اجتماعی زنان، تصریح کرد: امام راحل موضوع تعیین سرنوشت و حضور در عرصه سیاست را صرفاً یک مسئله مردانه نمی‌دانست، بلکه آن را یک امر انسانی تلقی می‌کرد لذا با توجه به نگاه روشن امام باید بتوانیم اسلام را به عنوان یک دین پاسخگو به نیازهای روز و مسائل نوین معرفی کنیم.
معاون رئیس جمهور عدالت جنسیتی را مربوط به همه دستگاه‌های اجرایی دانست و عنوان کرد: همه مسئولیت داریم شاخص‌های عدالت جنسیتی را با توجه به مصوبه ستاد عالی زنان و خانواده محقق کنیم که در این راستا آموزش، بهداشت، ورزش، مشارکت سیاسی و اجتماعی و عدالت مدیریتی مد نظر قرار دارد لذا سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده استان گیلان را تنظیم کردیم که دستور کار حرکت ما خواهد بود. قبل از انقلاب ۳۸ درصد بانوان بازمانده از تحصیل بودند، اما اکنون تنها سه درصد دختران بازمانده از تحصیل داریم که باید صفر شود. همچنین اهمیت ورزش برای سلامت جسمی و روانی جامعه مورد تاکید است و نباید دختران را به بهانه رعایت شئونات اسلامی از ورزش و نشاط و فعالیت‌های ورزشی محروم کنیم، بلکه باید ساختارهای ویژه‌ای را فراهم آوریم که با حفظ حجاب دسترسی بانوان به فضاهای ورزشی وجود داشته باشد.