مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از پایش ۷۸۶۹ مورد صنایع استان تهران در ۹ ماه اول سال جاری خبر داد. کیومرث کلانتری با اشاره به اینکه پایش زیست محیطی صنایع و واحدهای خدماتی مستقر در استان اولویت اول سازمان محیط زیست است، افزود: در ۹ ماهه اول سال جاری ۷۸۶۹ مورد پایش زیست محیطی […]

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از پایش ۷۸۶۹ مورد صنایع استان تهران در ۹ ماه اول سال جاری خبر داد.
کیومرث کلانتری با اشاره به اینکه پایش زیست محیطی صنایع و واحدهای خدماتی مستقر در استان اولویت اول سازمان محیط زیست است، افزود: در ۹ ماهه اول سال جاری ۷۸۶۹ مورد پایش زیست محیطی صنایع صورت پذیرفته و ۲۹۴۳ واحد صنعتی و کارگاهی دراستان تهران اخطاریه زیست محیطی دریافت کرده‌اند. وی با بیان اینکه بر این اساس ۴۶۴ واحد صنعتی بعنوان صنایع آلاینده در فهرست آلایندگی قرار گرفته اند، اظهار داشت: بیشتر این واحدها در شهرستان پاکدشت و سپس در شهرستان ری مستقر هستند. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: پایش واحدهای صنعتی و خدماتی در سطح استان تهران همچنان با قوت ادامه داشته و با واحدهای آلاینده و متخلف برخورد قانونی خواهد شد.

نخستین مدرسه طبیعت تالاب کشور
در انزلی افتتاح شد
نخستین مدرسه طبیعت تالاب کشور با هدف توسعه و ترویج آموزش‌های زیست محیطی تجربه محور در بندرانزلی افتتاح شد.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان در مراسم افتتاح این مدرسه اظهارکرد: این مدرسه نخستین مدرسه طبیعت در حوزه تالاب است که برای نخستین بار در کشور در بندر انزلی افتتاح شده است. نادر جهان آرای افزود: با توجه به حساسیت‌های بسیار درباره لزوم حفظ محیط زیست به ویژه تالاب بین المللی انزلی، مجموعه اردوگاهی قلم گوده آموزش و پرورش بندرانزلی که در محدوده تالاب قرار دارد برای احداث مدرسه طبیعت انتخاب شد. وی تاکید کرد: سازمان دانش آموزی آموزش و پرورش و سازمان همکاری‌های بین المللی ژاپن (جایکا) در راستای توسعه فرهنگ حفاظت از محیط زیست همکاری‌های بسیاری دارند. مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با اشاره به اینکه ساخت مدرسه طبیعت نمونه‌ای از فعالیت‌های مشترک موسسات مردم نهاد داخل و خارج از کشور است، تصریح کرد: حفظ و حراست از محیط زیست برای داشتن آینده بهتر برای فرزندان این مرز و بوم تحت تاثیر عوامل طبیعی و انسانی است.جهان آرای افزود: تقویت توانمندی نیروی انسانی و آموزش‌های لازم برای حفظ محیط زیست در بین دانش آموزان آینده بهتری را برای همه مردم رقم خواهد زد.

رونمایی ازسامانه بانک اطلاعات غارهای کشور
از سامانه بانک اطلاعات غارهای کشور رونمایی شد. این سامانه به نشانی https://irancave.doe.ir از صبح دیروز فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و اطلاعات جامع غارهای کشور از طریق این سامانه در اختیار پژوهشگران، غارنوردان و علاقه‌مندان قرار گرفت. حمید ظهرابی، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست درباره این سامانه گفت: هدف از راه‌اندازی این سامانه، تسهیل در مدیریت غارها، گردآوری اطلاعات غارهای کشور در یک سامانه و قرار گرفتن این اطلاعات در دسترس عموم مردم است. وی افزود: متاسفانه به دلیل پراکندگی اطلاعات، تعداد غارهای کشور به طور کامل مشخص نیست. به علاوه اطلاعات غارهای شناخته شده نیز معمولا ناقص یا پراکنده هستند. ظهرابی تصریح کرد: ایجاد این بانک اطلاعات از طرفی به شناخت غارهای کشور کمک خواهد کرد و از سوی دیگر، با توجه به امکانات تعبیه شده در سامانه، امکان گردآوری اطلاعات و اکتشافات جدید درمورد غارها را فراهم خواهد کرد. همچنین محمد مدادی دبیر کارگروه غارشناسی کشور و طراح این بانک اطلاعاتی گفت: آیین‌نامه تدوین‌شده درباره مدیریت غارها، سازمان حفاظت محیط زیست را موظف به تدوین فرایندی کرده که غارهای کشف شده و اطلاعات مربوط به آنها ثبت شود. این سامانه در راستای همین هدف طراحی و تشکیل شده است. وی ادامه داد: جمع‌آوری و ارائه داده‌های جدید درباره غارهایی که در گذشته به ثبت رسیده‌اند و همچنین ثبت غارهایی کشف شده، به نام کاشف در این سامانه امکان‌پذیر است. مدادی همچنین خاطر نشان کرد: پژوهشگران، غارنوردان و علاقه‌مندانی که موفق به کشف غارهای جدید می‌شوند یا اطلاعاتی جدید از غارهای ثبت شده به دست می‌آورند، قادر خواهند بود با مراجعه به سامانه و دریافت فرم‌های مربوطه، این اطلاعات را به نام خودشان در این سامانه به ثبت برسانند. دبیر کارگروه غارشناسی کشور همچنین گفت: تاکنون اطلاعات ۳۵۰ غار در سراسر کشور توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها در این سامانه به ثبت رسیده و در صدد هستیم که این رقم در پایان سال آینده، به ۱۰۰۰ غار برسد.