جمله: همایش دو روزه «تهران؛ چهار دهه معماری و طرح های شهری» بعدازظهر روز چهارشنبه (۸ اسفند) در فرهنگستان هنر و با حضور «فرزانه صادق مالواجرد» دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، «مهدی جمالی نژاد» معاون عمرانی وزیر کشور و جمعی از مدیران، متخصصین و کارشناسان حوزه های شهری آغاز شد. در نخستین روز […]
جمله: همایش دو روزه «تهران؛ چهار دهه معماری و طرح های شهری» بعدازظهر روز چهارشنبه (۸ اسفند) در فرهنگستان هنر و با حضور «فرزانه صادق مالواجرد» دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، «مهدی جمالی نژاد» معاون عمرانی وزیر کشور و جمعی از مدیران، متخصصین و کارشناسان حوزه های شهری آغاز شد. در نخستین روز همایش دو نشست با موضوعات «تهران و مردم» و «تهران و مدیریت شهری» برگزار شد که صاحب نظران و کارشناسان معماری و شهرسازی در بخش «تهران و مردم» به بررسی فضاهای شهری و طرح های توسعه شهری در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب پرداختند و در بخش « تهران و مدیریت شهری» نیز سیر تحول رویکردهای مدیریت شهری نسبت به معماری و فضاهای شهری بررسی شد.
دومین روز همایش نیز با دو نشست «تهران و معماری» و «تهران و آینده» با حضور جمعی از متخصصین برجسته حوزه شهری، با سخنرانی علی اعطا رییس همایش، مرتضی الویری رییس شورای اسلامی استان ها و پیروز حناچی شهردار تهران خاتمه یافت.
شهردار تهران در اختتامیه همایش «تهران، چهار دهه معماری و طرحهای شهری» از بایدها و نبایدهای طرحهای شهری گفت.
پیروز حناچی به تجربه برنامه ریزی شهری در پایتخت اشاره کرد و گفت: در تهران بیش از پنج دهه برنامهریزی را داریم؛ از طرح فرمانفرمائیان در سال ١٣۴٧ که چند دهه برای تهیه و اجرای آن وقت گذاشته شد، تا اقداماتی که اخیرا انجام شده است. حناچی افزود: علیرغم تمام تلاشها، علیرغم تمام دورههای که اراده ای نبود، و علیرغم تمام دورههایی که اراده وجود داشت و در عمل مسیر دیگری طی شد، حالا فرصتی است تا هر آنچه را که گذشته مورد بازبینی قرار دهیم. شاید یکی از دلایل نارضایتی این باشد که فرایندها را به طور کامل بررسی نکردیم و برای عوامل مخل و کمبود منابع، تمهیدات لازم را از پیش نیندیشیدیم.
شهردار تهران تصریح کرد: از دهه ۵٠ و در مصوبات شورایعالی شهرسازی، تنها به موارد آب و جمعیت حساسیت نشان داده میشد و هیچگاه شورایعالی شهرسازی و معماری فرصت ریز شدن روی نتایج برنامهها را نداشت. یا بهعنوان مثال هیچگاه فرصت پیدا نکردیم تا بیاموزیم چگونه می توانیم طرفهای مختلف پروژهها را پای میز مذاکره بیاوریم؛ چرا که شاید سختترین بخش کار همین است.
وی گفت: همواره از موضوع انتقال پادگانها صحبت میکنیم، اما ذینفعان دیگر این موضوع نیز برنامههای روشن دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد؛ زبان مذاکره با آنها بسته نیست و مهم این است که یک استراتژی برد-برد تعریف شود تا چنین مذاکرهای به نتیجه برسد.
حناچی ادامه داد: در دبیرخانه شورایعالی شهرسازی پادگان ٠٧ را به نتیجه رساندیم و برایش طرح جدیدی تعریف کردیم که هم به تصویب نیروهایمسلح رسید، و هم به تصویب شورایعالی شهرسازی.
وی عنوان کرد: در حوزه معماری شهری نیز هم دولت، هم بخش خصوصی و هم شهرداریها نقش عمده ای دارند. مهم این است که کیفیت را هدف و اصل قرار دهیم. در پروژههای ملی نیز هر جایی که کیفیت را هدف قرار دادیم، به کیفیت دست پیدا کردیم. درمورد نقش شهرداریها هم نمیتوانیم بگوییم که بهطور مستمر، مسیر تعریفشده داشتیم؛ دورههایی که در آنها نخبگان جذب شدند، نتایج خوب بود و دورههایی نیز که اساسا فکر کردن در آنها صورتمسأله نبود، طبیعتاً نتیجه خوبی را شاهد نبودیم.
شهردار تهران در ادامه سخنان خود تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم در حوزه طرحهای شهری این است که اگر این چند دهه را دقیق بررسی کنیم، میبینیم که تنها در یک دهه به مقیاس کمتر از یکپانصدم توجه کردیم، و در باقی دههها کیفیت از مقیاس یکدوهزارم به بعد تعریف شد.