به گزارش «جمله» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي با تقدير از تلاش‌هاي ارزنده راهداران سراسر كشور در شرايط سخت جوي زمستان سال‌جاري و بازگشايي محورها و فراهم شدن تردد روان و ايمن وسايل‌نقليه، اظهار داشت: مديريت خدمات مديريتي است كه به قبل، حين و […]

به گزارش «جمله» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامي وزير راه و شهرسازي با تقدير از تلاش‌هاي ارزنده راهداران سراسر كشور در شرايط سخت جوي زمستان سال‌جاري و بازگشايي محورها و فراهم شدن تردد روان و ايمن وسايل‌نقليه، اظهار داشت: مديريت خدمات مديريتي است كه به قبل، حين و بعد از عمليات راهداري توجه دارد و با شناسايي نقاط و مقاطع پرحادثه، از طريق تدوين برنامه منسجم و دقيق، بتوان حوادث را پيش‌بيني و از وقوع اتفاقات و حوادث جاده‌اي جلوگيري كند.
وي با بيان اين كه به منظور اجراي برنامه‌هاي ايمن‌سازي و ارتقاي خدمات راهداري با كيفيت به هم‌وطنان، مي‌بايست تعامل بيشتري با مسئولين ساير سازمان‌ها انجام شود، افزود: اختلافات مرزي ميان استان‌هاي همجوار مي‌بايست حل و فصل شود و با اهتمام ويژه و از منطقه خدمت‌رساني به مسافران جاده‌اي، همه راه‌ها اعم از بين‌راهي، ورودي و خروجي شهرها، از ايمني و امكانات مناسبي براي عبور وسايل‌نقليه برخوردار باشند.
وزير راه و شهرسازي از امضاي تفاهم‌نامه بين سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي و شركت ساخت و توسعه راه‌هاي كشور خبر داد و افزود: اين تفاهم‌نامه مي‌تواند براي تسريع در تكميل و بهره‌برداري از ۵۰۰ كيلومتر بزرگراه از مجموع ۷۰۰ كيلومتر بزرگراه احداث شده در كشور، كمك نمايند تا هر چه سريعتر امكانات ايمن‌سازي و تجهيزات و علائم جاده‌اي تأمين شود.
اسلامي يكي ديگر از اقدامات تخصصي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي را بررسي وضعيت فني و آسفالت تمام جاده‌هاي كشور از طريق اسكن جاده‌اي بيان كرد و افزود: دسترسي به اطلاعات جاده‌اي كشور كمك مي‌كند تا اولويت بهسازي و ايمن‌سازي جاده‌ها به درستي مشخص شود و نقاط بحراني كه نيازمند رسيدگي هستند زودتر شناسايي و در دستور كار قرار گيرند.
وي مهم‌ترين وظيف راهداران را كنترل و مهار آسيب‌ها در راه‌ها دانست و افزود: كنترل و نظارت جاده‌ها بايد به طور مستمر انجام شود و با بهره‌گيري سيستم‌هاي هوشمند، در مركز مانيتورينگ استان‌ها و سازمان‌هاي مركزي ثبت و گزارش شود.
وزير راه و شهرسازي احداث مجتمع‌هاي خدماتي – رفاهي بين‌راهي را با سرمايه‌گذاري بخش خصوصي به ميزان تقاضاي مورد نظر در استان‌ها مورد تأكيد قرار دارد و افزود: اين مجتمع‌ها مي‌بايست به صورت زنجيره‌اي و مطابق با ضوابط و استانداردهاي تعيين شده احداث و خدمات را با كيفيت بالا به هم‌وطنان ارايه دهند و از سوي سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي، نظارت و كنترل بر تمام مراحل و پس از بهره‌برداري انجام شود به ويژه فضاي نمازخانه‌ها و مساجد بين‌راهي به نحو مطلوب و با امكانات مناسب در اختيار مسافران جاده‌اي و خدمات گيرندگان احداث شود. اسلامي با اظهار اميدواري از اين كه در ايام نوروز ۹۸ حادثه و اتفاق ناگواري در جاده‌ها، وقوع نيابد خاطرنشان كرد: رانندگان و مردم عزيز هم در صورتي كه انضباط رانندگي و قوانين و مقررات را به خوبي رعايت كنند، نقش قابل توجهي در كاهش سوانح جاده‌اي برعهده دارند، راهداران هم در كنار ساير دستگاه‌هاي ستاد سفرهاي نوروزي، وظيفه تأمين ايمني جاده‌اي و پاكسازي جاده‌ها و اقدامات ترميمي و نگهداري را برعهده دارند.
وي از واگذاري وظيفه احداث راه‌هاي فرعي و روستايي به سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در سال ۹۸، خبر داد و افزود: اين اقدام در راستاي افزايش بهره‌وري در تحول در بخش‌ راه‌هاي روستايي و فرعي صورت گرفته است و اميد است كه ايمني جاده‌اي در اين راه‌ها افزايش يافته و سوانح جاده‌اي كاهش پيدا كند. وزير راه و شهرسازي در پايان سخنان خود در زمينه تبديل وضعيت كاركنان شركتي راهداري و رسيدگي به وضعيت معيشتي و برخورداري از امكانات و تسهيلات رفاهي تأكيد و قول مساعد داد.

ساماندهی نقاط حادثه خیز، در اولویت قرار بگیرد
به گزارش «جمله» محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در حاشیه این گردهمایی ، در جمع خبرنگاران ، با تاکید بر لزوم ایجاد هماهنگی و تنظیم روابط در میان راهداران گفت: راهدارها با نقشی که در ستاد سفرهای استانی و شهرستانی ایفا می‌کنند، باید بتوانند سهم بیشتری را به علاوه وظایف خود بر عهده بگیرند و در جهت رفاه مردم گام بردارند. وی ادامه داد: اقدامات ایمن سازی جاده‌ها که شامل بهسازی باقی‌مانده آسفالت‌ها، علائم، خط کشی‌ها و ساماندهی نقاطی که سابقه حادثه داشتند می‌شود، باید در اولویت قرار بگیرد و تا قبل از آغاز سفرهای نوروزی به اتمام برسد. اسلامی بر مساله ساماندهی مجتمع‌های بین راهی تاکید کرد و گفت: این مجتمع‌ها، به خصوص نمازخانه‌ها باید حداکثر کیفیت و آمادگی را داشته باشند. وظیفه راهداری است که اطمینان حاصل کند مکان‌هایی که مردم در آن توقف می‌کنند، دارای حداکثر کیفیت و آمادگی باشند تا مردم از رفاه کامل در تعطیلات برخوردار باشند.
وی افزود: نکته سوم این است که باید در کنار نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی که به صورت روتین صورت می‌گیرد، ساماندهی امداد خودرو ها هم در دستور کار قرار بگیرد تا با افزایش تردد مردم، قابلیت خدمت رسانی این دستگاه ها افزایش پیدا کند. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به احتمال سقوط بهمن و ریزش سنگ در فصل بهار گفت: از سازمان راهداری خواستم تا با استقرار در مناطقی که از پیش شناسایی شده است، بتوانند در صورت وقوع این حوادث با حداکثر آمادگی نسبت به پاکسازی و آماده‌سازی راه اقدام کنند.