رونق اقتصادی زمانی محقق میشود که رفاه عمومی تحقق پیدا کند و فاصلهی شدید طبقاتی ازبین برود و یا حداقل به یک حد منطقی کاهش یابد. دکتر غلامحسن تقی نتاج، مدیرعامل بانک قوامین در جمع مدیران، مسئولین و کارکنان این بانک در مدیریت شعب شرق تهران در سخنانی گفت: ما نمیتوانیم عینا تجربیات کشورهای سرمایهداری […]
رونق اقتصادی زمانی محقق میشود که رفاه عمومی تحقق پیدا کند و فاصلهی شدید طبقاتی ازبین برود و یا حداقل به یک حد منطقی کاهش یابد.
دکتر غلامحسن تقی نتاج، مدیرعامل بانک قوامین در جمع مدیران، مسئولین و کارکنان این بانک در مدیریت شعب شرق تهران در سخنانی گفت: ما نمیتوانیم عینا تجربیات کشورهای سرمایهداری غرب رادر اقتصاد کشورمان پیادهسازی کنیم چرا که در این صورت نتیجهای جز افزایش شکاف اقتصادی در پی نخواهد داشت در حالی که یکی از اهداف انقلاب در آرمان های انقلاب اسلامیمان فقر زدایی و از بین بردن اختلاف طبقاتی بوده و هست.
وی افزود: آن چه به عنوان پیامد رشد نقدینگی در کشور شاهد هستیم پدیدهای جز افزایش تورم و رشد افسار گسیختهی قیمتها نیست.
وی با اشاره به این که هر گونه اصلاح ساختار اقتصادی در جامعه نیازمند حرکت همگام تمام بخشهای اقتصادی به ویژه تولید و در کنار آن شبکهی بانکی کشوراست یادآورشد: سودهایی که به سپردهگزاران در بانکها پرداخت می شود نه تنها رونق و تولید را به همراه نخواهد داشت بلکه منجر به کاهش عرضهی خدمات و کالا در مقایسه با تقاضای موجود در سطح جامعه میشود که نتیجهی آن همین رشد افسار گسیختهی قیمتهاست.
دکتر تقی نتاج در تشریح عملکرد سازمان متبوع خود در خصوص جذب منابع گفت: در عملکرد یک سازمان اقتصادی فقط موضوع جذب منابع مطرح نمیباشد بلکه نحوهی تخصیص منابع به شکلی بهینه و مؤثر در رشد اقتصاد جامعه نیز حائز اهمیت است و بانک قوامین توانسته است به سختی در این زمینه موفق باشد و به میزان پیشبینی شده در اهداف خود برسد.
سودهایی که به سپردهگزاران در بانکها پرداخت می شود نه تنها رونق و تولید را به همراه نخواهد داشت بلکه منجر به کاهش عرضهی خدمات و کالا در مقایسه با تقاضای موجود در سطح جامعه میشود که نتیجهی آن همین رشد افسار گسیختهی قیمتهاست.
وی در ادامه خطاب به همکاران خود ضمن قدردانی از تلاش هر یک از آنان در جایگاه شغلیشان توضیح داد: با توجه به شناختی که در مورد همکارانم در بانک قوامین به دست آوردهام ایمان دارم که هر یک از آنان با اعتقاد راسخ به سازمان خود و با تدبیر در مدیریت موانع در راستای تحقق آرمانهای مشترکمان در این مجموعه تلاش خواهند کرد.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی:
نام بانک توسعه صادرات ایران مترادف
با تسهیل صادرات است
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: نام بانک توسعه صادرات ایران، مترادف با تسهیل صادرات است و انتظار داریم بخشنامههای نهادهای دیگر تصمیمگیری نه محدود سازی بلکه تسهیل صادرات باشد.
محمدعلی خاشی، ضمن اشاره به سبقه طولانی گمرک در خراسان جنوبی این گمرک را یکی از دروازههای مهم تجاری کشور خواند و گفت: در شرایط جنگ اقتصادی، گمرک در خط مقدم خدمت میکند و عمده تلاش این سازمان بر بهرهمندی هر چه بیشتر مردم از منافع مرزها متمرکز شده است.
وی نام بانک توسعه صادرات ایران را مترادف تسهیل صادرات در همه زمینهها اعم از پرداخت تسهیلات، نرخ سود و بیمه دانست و گفت: صادرات یک فرایند است که منحصرا با تسهیل مقررات گمرکی و یا بانکی تحت تاثیر قرار نمی گیرد، بلکه عوامل به هم پیوسته ای برای تحول و رشد صادرات کشور لازم است.
محمدعلی خاشی بیان داشت: به نظر می آید راهکارهای بهتری را میتوان در مسیر رفع موانع صادراتی و حمایت از تولید صادرات محور به کار برد؛ صادرکنندگان در حال حاضر مشکلی در بخش تولید ندارند و عمده مشکل آنها به مساله بازگشت ارز حاصل از صادرات بر می گردد و برای حل این مشکل به توان و ظرفیت های اگزیم بانک ایران امیدوارند.
وی خاطرنشان کرد: عمده دستورالعملهای صادره جنبه محدودکننده داشتند و این موضوع زحمات تولیدکننده را به هدر میدهد؛ درخواست ما از بانک توسعه صادرات بعنوان متولی صادرات کشور و بازوی تخصصی این حوزه، این است که در جلسات مشورتی خود با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد این مباحث را بعنوان یک نهاد تخصصی در امر صادرات، منتقل کند.
خاشی در ادامه به دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر معافیت صادرات تا سقف یک میلیون دلار از برگشت ارز اشاره کرد و گفت: این تصمیم به نوعی راهکاری برای تسهیل صادرات کشور محسوب می شد اما عوارضی همچون افزایش هزینه های مالیاتی و کوچک شدن صادرکنندگان را در پی دارد.
محمد علی خاشی به لزوم اخذ تدابیر جامع و همه جانبه نگر در حوزه صادرات کشور تاکید کرد و گفت: رغبت برای فعالیت صادراتی و تولید صادرات محور در گرو تنظیم مقررات و دستورالعمل های دقیق و صحیح در بالادست است و برای اخذ چنین تدابیری مشورت با اهل فن و متخصص این حوزه ضروری است.