استاندار خراسان رضوی گفت: «طرح همیاران آب» به منظور هماهنگی اقدامات در حوزه مدیریت آب و خاک در استان خراسان رضوی طراحی شده است و از سال آینده در استان اجرا میشود. علیرضا رزم حسینی در مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه خراسان رضوی اظهار داشت: درآمد حاصل از صادرات محصولات کشاورزی باید به همین حوزه […]
استاندار خراسان رضوی گفت: «طرح همیاران آب» به منظور هماهنگی اقدامات در حوزه مدیریت آب و خاک در استان خراسان رضوی طراحی شده است و از سال آینده در استان اجرا میشود.
علیرضا رزم حسینی در مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه خراسان رضوی اظهار داشت: درآمد حاصل از صادرات محصولات کشاورزی باید به همین حوزه باز گردد. میبایست به سمتی حرکت کرد که بر اساس هزینه و فایده اقدام به کشت و زرع و کشاورزی صورت گیرد.
وی افزود: «طرح همیاران آب» به منظور هماهنگی اقدامات در حوزه مدیریت آب و خاک در استان خراسان رضوی طراحی شده است و از سال آینده در استان اجرا میشود.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: لازم است فعالیتهای همه بخشهای مسئول و ذینفع چه در بخش نگهدارندگان و چه در عرصه مصرفکنندگان آب، با هدف تنظیم و مدیریت منابع و مصارف آب با یکدیگر هماهنگ شود و «مدیریت و بازچرخانی آب، توسعه تصفیه خانهها و کاهش مصارف آب» محورهای اصلی مورد توجه در اجرای طرح همیاران آب هستند. وی در ادامه با اشاره به اینکه تدوین نقشه کشاورزی و کشت محصولات در خراسان رضوی امری ضروری است، گفت: در این نقشه باید محصولات شایسته کشت در هر شهرستان و منطقه مشخص و تعریف شود زیرا نمیتوان بر اساس جبر کشاورزی اقدام به کشت و زرع نمود بلکه باید با لحاظ کردن موضوع آب به عنوان ثروت بین نسلی، نقشه کشت استان تهیه گردد.
رزم حسینی اضافه کرد: مقوله آب مجازی افزون بر ۷۰ سال پیش در جهان مورد توجه و اجرا قرار گرفته اما هنوز در ایران در این زمینه موفقیتی حاصل نشده است . وی در ادامه تصریح کرد: وجود ۱۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز آب در سطح کشور را اتفاقی تلخ در حوزه کشاورزی است و این مشکل باید با برنامهریزی موثر مدیریت و برطرف شود.
استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: امروز حتی کشورهای پرآب نیز به توسعه کشت گلخانهای روی آورده اند اما در ایران که کشوری خشک محسوب میشود کشت و زرع به صورت غرقابی صورت میگیرد و برنامه مشخص و هدفمندی در این زمینه وجود ندارد.
رزم حسینی افزود: اجرای طرح یکپارچهسازی زمینهای کشاورزی هم از سال ۱۳۸۴ در سطح کشور آغاز شد اما در این زمینه به صورت موفق عمل نشده و این در حالی است که خرده مالکی از مهمترین موانع در مسیر توفیق برنامههای کشاورزی و همچنین مانعی برای افزایش بازده در این بخش میباشد.
مخازن سدهای اسفراین و شیروان هنوز پایین است
سرپرست شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: بارندگیهای اخیر فقط ۳ درصد به حجم مخازن سدهای بیدواز و بارزو در دو شهر اسفراین و شیروان افزوده است.
سید عقیل مرتضوی، با بیان اینکه با وجود بارشهای اخیر سد شیریندره و راز و جرگلان آورده مناسبی داشتهاند افزود: سد شیرین دره قریب به ۱۰ میلیون متر مکعب افزایش ورودی آب داشته که رشد ۲۰ درصدی را رقم زده است. سد راز و جرگلان نیز با رشد ۳۵ درصدی آب مخزن همرا بوده است. وی از عدم تغییر آن چنانی میزان آب ۵ سد دیگر استان خبر داد و افزود: سایر سدهای استان نظیر بیدواز اسفراین و بارزو در شیروان زیر سه درصد افزایش منابع آب داشتهاند. مرتصوی با اشاره به آمار کلی میزان آب سدهای استان خاطرنشان کرد: در آمار کلی میزان آب سدهای استان نسبت به سال گذشته قریب به یک میلیون متر مکعب افزایش داشته است که متاسفانه آمار قابل توجهی نیست.
وی خشکی بیش از حد زمین را علت اصلی کم اثر بودن میزان بارشها بر سدهای استان دانست. سرپرست شرکت آب منطقهای استان با بیان اینکه میزان مصرف آب شرب در بخش کشاورزی هنوز تغییری نکرده است خاطرنشان کرد: همچنان بخش کشاورزی با مصرف ۸۸ درصدی آب شرب بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است. مرتضوی در مورد عدم استفاده از روشهای نوین در جلوگیری از تبخیر آب سدهای استان افزود: هنوز در کشور سدی کار نشده است که بتواند با استفاده از روشهای نوین اعم از پخش روغن در روی سطح آب و پخش گویهای شناور از تبخیر آب جلوگیری کند.
بازگشایی موزه عمارت مفخم بجنورد در ایام نوروز
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی از بازگشایی موزه عمارت مفخم بجنورد در ایام نوروز خبر داد.
رضا رجبزاده در جلسه ستاد اجرایی سفر خراسان شمالی اظهار داشت: در حوزه راهها باید بستر لازم ایجاد شود تا حوزه گردشگری با فعالیت موثر در خدمت توسعه استان باشد و تیمهای ویژه برای نظارت بر مکانهای بین راهی و مواصلاتی استان آماده شده است. بروشورهای تبلیغاتی استان نیز آماده است.
معاون استاندار خراسان شمالی گفت: بخشنامه نوروز ۹۸ برای موزههای استان و ایجاد خیابان غذا تدوین شده است. موزه عمارت مفخم و آینهخانه در نوروز آماده بازدید شده و گشایش مییابد. رجب زاده در پایان تصریح کرد: بنا بر آمار ثبت شده از دوربینهای تردد شمار استان، بیش از ۲۰ میلیون تردد از محورهای استان در طول سال انجام میشود. بر آن هستیم خراسان شمالی را از معبر گردشگری به مقصد تبدیل کنیم.