تعدادی از متخصصان ایرانی با هدف کاهش آلودگی های سموم شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی با راه اندازی یک شرکت دانش بنیان؛ اقدام به تولید سه گونه کنه شکارگر کردند. این شرکت دانش بنیان با کمک متخصصان داخلی ۵۰ درصد نیاز داخلی را تامین کرده است که به گفته محمد خانجانی مدیر عامل شرکت عوامل […]
تعدادی از متخصصان ایرانی با هدف کاهش آلودگی های سموم شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی با راه اندازی یک شرکت دانش بنیان؛ اقدام به تولید سه گونه کنه شکارگر کردند. این شرکت دانش بنیان با کمک متخصصان داخلی ۵۰ درصد نیاز داخلی را تامین کرده است که به گفته محمد خانجانی مدیر عامل شرکت عوامل مهار زیستی هکمتانه، این شرکت توانایی تامین نیاز کل کشور به این کنههای شکارگر را دارد؛ اما این موضوع در صورتی امکانپذیر است که از نظر شرایط مالی به اوضاع مناسبی برسیم.
با پرورش و رهاسازی کنه شکارگر در عرصه های گلخانه ای، علاوه بر مدیریت و مهار آفات مهم گلخانه های منطقه و کشور، مقادیر قابل توجهی سموم آفت کش که برای کنترل آفات استفاده می شد؛ دیگر استفاده نمی شود. محصول تولید شده، سمی باقی نمی گذارد و از این طریق، سلامت و ایمنی مصرف کنندگان را در بر دارد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره دلیل استفاده از حشرات در کنترل آفات، گفت: به طور کلی حشرات، مهمترین موجودات هدف در برنامه های کنترل بیولوژیک هستند و شرکت ما برای نخستین بار درکشور موفق شد مهار آفات گلخانهای را با استفاده از عوامل بیولوژیکی محقق کرده و کنههای شکارگر را جایگزین سموم شیمیایی آفت کش برای تولید محصول سالم کند.
ضرورت افزایش سرانه فضای سبز برای هر شهروند
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در آستانه روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، ضمن دعوت از همه شهروندان و دوستداران محیط زیست و طبیعت برای کاشت نهال و توسعه فضای سبز در این هفته گفت: بر اساس قانون هوای پاک سرانه فضای سبز باید به حداقل ۱۵ متر مربع برای هر شهروند برسد. کیومرث کلانتری با اشاره به اینکه فضای سبز علاوه بر اینکه به زیبایی شهرها میافزاید باعث کاهش آلایندههای محیط زیستی میشود و فضای نشاط و شادابی ایجاد میکند، اظهار کرد: بر اساس قانون هوای پاک سرانه فضای سبز باید به حداقل ۱۵ متر مربع برای هر شهروند برسد و در اینباره در خیلی از شهرهای اقماری تهران سرانه فضای سبز کمتر از استاندارد کشوری است. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه درخت یک موجود زنده و در تولید اکسیژن و کیفیت هوا تاثیرگذار است، تصریح کرد: با توجه به کمبود آب و ضرورت استفاده بهینه از منابع آبی موجود باید درختان کم آببر و سازگار با محیط کاشته شوند و از توسعه و کاشت گیاهان و درختان آببر نیز خودداری شود.
آزمون صدای خودرو در مراکز معاینه فنی
سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن اشاره به آخرین وضعیت تست صدای خودروها در مراکز معاینه فنی گفت: تاکنون اغلب خودروهایی که در طرح پایلوت تست صدا، صوت آنها اندازهگیری شده است در حدود مجاز صوت بودند اما متاسفانه صدای منتشره از موتورسیکلتها بسیار بالاتر از حد مجاز است. حسین شهیدزاده با اشاره به تست صدای خودروها در مراکز معاینه فنی اظهار کرد: پیشنهاد این کار را برای اولین بار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران مطرح کرد. پس از طرح این پیشنهاد بررسیها و مطالعاتی انجام شد تا ببینیم که آیا میتوان با وضعیت فعلی مراکز معاینه فنی، تست صدای خودروها را انجام دهیم یا خیر. وی با بیان اینکه برای اندازهگیری صوت خودروها باید صدای زمینه حذف شود تا بتوان اندازهگیری دقیقی انجام داد، تصریح کرد: در نهایت با کمک اساتید دانشگاه به این نتیجه رسیدیم که میتوانیم تست صدای خودروها را با شرایط فعلی و رعایت برخی نکات فنی، در مراکز معاینه فنی تهران انجام دهیم بنابراین گزارش پژوهشها و طرحهای پایلوتی که در این زمینه صورت گرفته بود را به اطلاع همکارانمان در وزارت کشور رساندیم و پیشنهاد دادیم که آزمون صدای خودروها در تمامی مراکز معاینه فنی اجرایی شود.
سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه ابلاغ دستورالعمل تست صدای خودروها در مراکز معاینه فنی باید از سوی وزارت کشور انجام شود، گفت: همکاران ما در وزارت کشورهنوز مطمئن نیستند که این کار در تمامی مراکز معاینه فنی کشور امکانپذیر باشد. از آنجایی که لازم است تمامی مراکز معاینه فنی کشور بهصورت یکسان فعالیت کنند و برای مثال باید شرایط دریافت معاینه فنی پایه برای خودروها در تهران مشابه با هر شهر دیگر کشور باشد، از این رو وزارت کشور بیان کرده است که باید شرایط تست صدا در همه مراکز معاینه فنی کشور وجود داشته باشد تا بتوانیم دستورالعمل آن را ابلاغ کنیم.