مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از صادرات ۶.۷ میلیون تن فرآورده نفتی از بندر شهید رجایی خبر داد. اله مراد عفیفی پور بیان داشت: از آغاز امسال تا ابتدای اسفند ماه جاری، ۶۵ میلیون و ۷۹۷ هزار و ۲۵۹ تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران تخلیه و بارگیری شد. […]
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی از صادرات ۶.۷ میلیون تن فرآورده نفتی از بندر شهید رجایی خبر داد.
اله مراد عفیفی پور بیان داشت: از آغاز امسال تا ابتدای اسفند ماه جاری، ۶۵ میلیون و ۷۹۷ هزار و ۲۵۹ تن انواع کالای نفتی و غیرنفتی در بزرگترین بندر تجاری ایران تخلیه و بارگیری شد.
وی افزود: از این میزان، ۴۲ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۷۹۱ تن مربوط به کالاهای غیرنفتی و ۲۲ میلیون و ۸۹۷ هزار و ۴۶۸ تن نیز به فرآوردههای نفتی اختصاص دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان حجم صادرات غیرنفتی از بزرگترین بندر تجاری کشور را ۳۰ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۵۵ تن اعلام کرد و گفت: در دوره زمانی یازده ماهه سال جاری، واردات چهار میلیون و ۸۸۲ هزار و ۵۴۴ تن از اینگونه کالاها به ثبت رسید و سه میلیون و ۷۰۴ هزار و ۵۵۶ تن، نیز ترانزیت شد.
عفیفی پور از ترانشیپ دو میلیون و ۳۲۵ هزار و ۶۳۶ تن کالای غیرنفتی از طریق بندر شهید رجایی به بنادر دیگر منطقه سخن به میان آورد و افزود: طی مدت یاد شده، ۱۱۹ هزار و ۲۱۷ تن نیز کابوتاژ (حمل و نقل ساحلی) شد که درهمسنجی با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با اشاره به آمار عملیات نفتی یازده ماهه بندر خلیج فارس به عنوان بخش نفتی این منطقه ویژه بندری، تصریح کرد: صادرات اینگونه کالاها به شش میلیون و ۷۶۰ هزار و ۱۴۴ تن رسید و ۳۸ هزار و ۸۹۹ تن نیز ترانزیت شد.
وی از کابوتاژ ۱۵ میلیون و ۱۶۴ هزار و ۷۶۵ تن فرآورده نفتی در این دوره زمانی خبر داد و اظهار داشت: از آغاز امسال تا ابتدای اسفند ماه جاری، ۹۳۳ هزار و ۶۶۰ تن فرآورده نفتی وارد این بندر شد که در همسنجی با سال گذشته، کاهش ۶۴ درصدی داشته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در پایان گفت: طی یازده ماه گذشته، سه هزار و ۳۶۲ فروند شناور در اسکلههای چهل گانه بندر شهید رجایی پهلو گرفت که از این تعداد، دو هزار و ۸۱۶ فروند مربوط به کشتیهای با ظرفیت بالای هزار تن بوده است.
کمبود شکر در واحدهای صنایع غذایی مازندران
دبیر انجمن همگن صنایع غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه زنگ خطر نابودی صنایع غذایی کشور نواخته شد گفت: کمبود شکر مشکل عدیده واحدهای صنایع غذایی مازندران است.
احمد مهدیزاده در نشستی خبری با اصحاب رسانه مازندران با اشاره به نابسامانی بازار در استان اظهار داشت: هنوز موفق نشدیم یک کیلوگرم شکر برای صنایع غذایی استان با قیمت یارانهای دریافت کنیم.
دبیر انجمن همگن صنایع غذایی و دارویی مازندران افزود: صنعت غذایی استان اکنون برای تامین نیاز بازار خود اکنون شکر آزاد را خریداری میکند. وی تصریح کرد: امسال شدیدا درگیر کمبود و گرانی شکر در بازار بودیم و باید تلاش مسئولان برای صنعت باید بیشتر شود. دبیر انجمن همگن صنایع غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه شکر مشکل عدیده واحدهای صنایع غذایی استان است گفت: متاسفانه ادارات در شرایط بحرانی برای تنظیم بازار برنامه هدفمند و سریع الاجرایی ندارند.
مهدیزاده با اعلام اینکه نگاه دولت به تولیدکننده به چشم ایجاد کننده اشتغال نمیبیند و تمام هم و غم ادارات این است که مالیات و وصولیات خود را از واحدهای صنعتی بگیرند تصریح کرد: رابطه بین کارگر و کارفرما اکنون به واسطه اینکه آینده اقتصادی واحد تولیدی وی توسعه یابد نزدیک شده است.
وی با بیان اینکه پاسکاری مدیران و بروکراسی اداری برطرف کننده مشکل صنعت استان نیست، افزود: بیشتر کارخانجات استان متوسط و کوچک هستند و بدون کمک و یارانه دولتی نمیتوانند در فضای رقابتی بازار ماندگار بمانند.
دبیر انجمن همگن صنایع غذایی و دارویی مازندران با اعلام اینکه سال آینده به شدت با کمبود شیر روبهرو میشویم و با وضعیت ایجاد شده در صنعت دامپروری فکری برای تامین شیر لبنی در سال قبل باشند تصریح کرد: سال آینده پس لرزههای بحران صنعت غذا امروز مشاهده خواهیم کرد.
گفتنی است استان مازندران ازجمله استانهای سرآمد در صنایع غذایی است و برخی نامهای بزرگ در سطح جهانی، برند و برجسته هستند و ضرورت دارد مدیران دولتی به تأمین نیاز این واحدها، اقدام کنند. به ویژه اینکه دامنه صادرات برخی تولیدکنندگان مواد غذایی در مازندران تا آمریکا، کانادا و ژاپن نیز رسید که استانداردهای بسیار سختگیرانهای دارند. معاون استاندار مازندران نیز خبر از تأمین شکر برای واحدهای تولیدی داد و توقع داریم مشکل مورد نظر هرچه زودتر رفع شود.