دبیر علمی جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی گفت: نزدیک به ١٠٠ اثر داخلی و خارجی اعم از شعر، مقاله، کتاب چاپشده و پایاننامه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است. به گزارش ایسنا، ابوالفضل علیمحمدی با اعلام این خبر، بیان کرد: بسیاری از شخصیتهای بزرگ مانند علامه دهخدا، علامه قزوینی و ملک الشعرای بهار، پروین را […]
دبیر علمی جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی گفت: نزدیک به ١٠٠ اثر داخلی و خارجی اعم از شعر، مقاله، کتاب چاپشده و پایاننامه به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
به گزارش ایسنا، ابوالفضل علیمحمدی با اعلام این خبر، بیان کرد: بسیاری از شخصیتهای بزرگ مانند علامه دهخدا، علامه قزوینی و ملک الشعرای بهار، پروین را جزء سرآمدهای ادبیات ایران دانستهاند.
او با بیان اینکه دیوان پروین اعتصامی شامل قصاید، مثنویات، تمثیلات و قالبهای دیگر شعری است، ادامه داد: با وجود شهرت و محبوبیت پروین در جامعه، هنوز برخی از اشعار پروین وارد بطن جامعه نشده به طوری که حتی جامعه تحصیلکرده نیز آنچنان که باید، با اشعار پروین آشنا نیستند.
دبیر علمی جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی افزود: شاید به دلیل زبان خاص و حکمتی که در اشعار پروین وجود دارد، نسل جدید تا حدودی در ارتباط برقرار کردن با اشعار او مشکل دارد.
او با بیان این که تاکنون در زادگاه پروین همایش و کنگرهای در شأن این شاعر برگزار نشده بود، اظهار کرد: البته در تبریز و سایر شهرها همایشها و گردهماییهایی برگزار شده بود ولی کنگره امسال در سطح بینالمللی اهمیت بسیاری دارد. علیمحمدی با اشاره به اهمیت جایگاه پروین اعتصامی در ادبیات ایران، گفت: حکمت و عرفان موجود در اشعار پروین اعتصامی به گونهای است که تاکنون در تاریخ ادبیات ایران بانوی فرهیختهای با این نبوغ فکری و شعری نداشتهایم.
دبیر علمی جشنواره بین المللی پروین اعتصامی با اشاره به تدوین برنامههای اصلی و جنبی جشنواره به وسیله شورای علمی و سیاستگذاری، گفت: از ١٠٠ اثر ارسالشده ٢٠ مقاله برای چاپ در مجموعه مقالات و چهار مقاله به عنوان مقالات برتر انتخاب شدند. همچنین از اشعار ارسالشده به دبیرخانه جشنواره سه شعر ترکی و سه شعر فارسی انتخاب شده است.
او خاطرنشان کرد: دیدار با استاندار آذربایجان شرقی و ارائه گزارش در زمینه اقدامهایی که به منظور برگزاری جشنواره انجام شده از جمله برنامههای جنبی جشنواره بوده است.
وی با اشاره به نواخته شدن زنگ پروین اعتصامی در پانزدهم اسفند در مدارس گفت: تلاش میکنیم با حضور در مدارس به تبیین شخصیت و مجموعه اشعار پروین اعتصامی بپردازیم. شعرخوانی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ١٦ اسفند، برگزاری نمایشگاه کتابهای مربوط پروین اعتصامی در کتابخانههای عمومی سراسر استان، برگزاری نمایشگاه انجمن خوشنویسان و همچنین برگزاری پیشهمایش از جمله برنامههای جنبی این جشنواره بوده است.
دبیر علمی جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی در ادامه گفت: انجمن ادبی ویژه بانوان با عنوان پروین اعتصامی به مناسب جشنواره بینالمللی پروین در حوزه هنری استان تشکیل شد.
او همچنین افزود: شش جلد کتاب اعم از مجموعه مقالات برگزیده، کتابی برای کودکان برگرفته از اشعار پروین، ترجمههای اشعار پروین اعتصامی به زبان ترکی آذربایجانی، سالشمار تفصیلی، گزیده کتابشناسی پروین اعتصامی، کتاب جایگاه پروین در شعر معاصر ایران و همچنین پایاننامههای مرتبط با پروین در یک کتاب منتشر شد. جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی به همت انجمن ادبی تبریز و با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با همکاری استانداری آذربایجانشرقی، بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان، بنیاد پژوهشی شهریار، اداره کل آموزش و پرورش استان، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تبریز، صدا و سیمای مرکز استان و دانشگاه تبریز طی روزهای ٢٤ و ٢٥ اسفند در سالن پتروشیمی تبریز برگزار خواهد شد.