پالمیرا شهر باستانی در استان حُمص در مرکز سوریه و در ۲۱۰ کیلومتری دمشق که در ۸ سال گذشته به دلیل حملات تروریست ها، بازدید از آن متوقف شده بود، میزنان یک گروه از گردشگران خارجی شد. یک گروه شامل ۳۵ گردشگر از اتباع فرانسه، کانادا، سوئیس از آثار باستانی شهر تدمر در مرکز […]
پالمیرا شهر باستانی در استان حُمص در مرکز سوریه و در ۲۱۰ کیلومتری دمشق که در ۸ سال گذشته به دلیل حملات تروریست ها، بازدید از آن متوقف شده بود، میزنان یک گروه از گردشگران خارجی شد.
یک گروه شامل ۳۵ گردشگر از اتباع فرانسه، کانادا، سوئیس از آثار باستانی شهر تدمر در مرکز سوریه دیدن کردند.
این گروه هفته گذشته به شهر درعا در جنوب سوریه سفر کرده بودند. براساس این گزارش گردشگران از معبد بعل (بل)، طاق نصرت و ستون های و دژ ها و آمفی تئاتر باستانی و بازار اغوار پالمیرا و دیگر آثار باستانی شهر تدمر دیدن کرده و تصاویر و ویدیوهایی را درباره میزان تخریب این آثار باستانی به دست تروریست ها داعش ثبت کردند.
دستور رسیدگی به وضعیت طاق کسرا صادر شد
در پی انتشار اخباری مبنی بر تخریب بخشی از طاق کسرا یا ایوان مدائن، وزیر فرهنگ و گردشگری عراق ضمن بازدید از این منطقه تاریخی دستور رسیدگی به وضعیت آن را صادر کرد.
بر اساس این دستور قرار است پس از مشخص شدن علت و عوامل تخریب بخشی از طاق کسرا نسبت به مرمت آن اقدام شود. در این گزارش آمده است که تخریب یاد شده مربوط به بخش های اصلی و باستانی طاق کسرا نبوده بلکه همان بخشی بوده است که اخیرا از سوی یک شرکت کشور چک آجرچینی شده بود. پیشتر رسانه های عراق به نقل از ‘کاظم الشمّری’ نماینده ائتلاف الوطنیه (ایاد علاوی) در پارلمان عراق نوشتند که این اثر برجسته تاریخی در جنوب شرقی بغداد پایتخت عراق بدلیل بی توجهی و عدم مرمت، در معرض تخریب کامل قرار گرفته است.
وی با انتشار ویدئویی از تخریب بخشی از طاق کسرا خبر داده بود.
این نماینده پارلمان عراق از رئیس جمهوری، نخست وزیر و وزیر فرهنگ عراق و همچنین سازمان یونسکو خواسته بود برای نجات این اثر بی نظیر تاریخی اقدام عاجل بعمل آورند.
افتتاح ۳ گالری در سال ۹۸
رئیس موزه ملی علوم و فناوری ایران از افتتاح ۳ گالری “سنگ، زندگی و آب”، “ریاضی (میرزاخانی) “ و “زلزله”در محل ساختمان این موزه، در اوایل سال آینده خبر داد و افزود: همچنین فاز مطالعاتی و طراحی ۶ گالری دیگر آغاز شده و این گالریها نیز طی سال آینده در موزه افتتاح خواهند شد.
سیفالله جلیلی در این رابطه توضیح داد: کارهای طراحی این سه گالری در سال جاری انجام شده که اوایل سال آینده در ساختمان اصلی موزه علوم و فناوری ایران افتتاح خواهند شد.
وی عنوان این سه گالری را “سنگ، زندگی و آب”، “ریاضی (میرزاخانی) “ و “زلزله” اظهار کرد و افزود: همچنین گالری “مرکز علم” و “فناوریهای بومی” سال آینده به طور کامل تغییر خواهند کرد.