عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به تشریح برنامه‌ها و تمهیدات طرح نوروزی ۹۸ سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در بخش‌های مختلف حوزه مسئولیت این سازمان پرداخت و در ابتدا اظهار داشت: طرح نوروزی ۹۸ از روز شنبه مورخ […]

عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به تشریح برنامه‌ها و تمهیدات طرح نوروزی ۹۸ سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در بخش‌های مختلف حوزه مسئولیت این سازمان پرداخت و در ابتدا اظهار داشت: طرح نوروزی ۹۸ از روز شنبه مورخ ۲۵ اسفندماه ۹۷ لغایت روز شنبه مورخ ۱۷ فروردین ماه ۹۸ به مدت ۲۲ روز اجرا می‌شود و اصلی‌ترین هدف سازمان دستیابی به رضایت‌مندی حداكثری كاربران و مسافرین جاده‌ای با بهبود ایمنی و ارتقای سطح خدمات سفرها است.

آماده باش کامل سامانه‌های هوشمند حمل‌ونقل جاده‌های در طرح نوروزی ۹۸
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: برای طرح نوروزی پیش رو ۱۸۲ تابلو پیام متغیر، ۷۷۱ دوربین نظارت تصویری، ۱۱۷۲ سامانه ثبت تخلف، ۲۳۰۰ دستگاه تردد شمار برخط، ۳۵ سامانه توزین در حال حرکت، سامانه بلوتوث ثبت زمان سفر در ۳۸ محور، ۵۳۳۳ دستگاه بیسیم و تجهیز بیش از ۷۳۰۰ خودرو راهداری به ردیاب برخط به صورت شبانه روزی محورهای سراسر کشر را رصد می‌کنند و اطلاعات لازم در لحظه از طریق سامانه ۱۴۱ به مردم اطلاع رسانی می‌شود. حسن نیا از پیش‌بینی رشد ۸ تا ۱۰ درصدی تردد در نوروز ۹۸ نسبت به تعطیلات نوروز سال گذشته خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود، ترددها در هفته دوم نسبت به هفته اول تعطیلات، همزمان با موج بازگشتی سفرها و تمركز سفرها بازگشتی در روزهای یك شنبه و دوشنبه ۱۱ و ۱۲ فروردین و بخش عمده آن‌ها در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه ۱۴، ۱۵­و ۱۶ فروردین بیشتر باشد و ادامه موج بازگشتی سفرها تا روز شنبه ۱۷ فروردین ادامه یابد.
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای افزود: پیش‌بینی می‌شود ساعت ۱۸ الی ۱۹­ ، ۱۷ الی ۱۸ و ۱۹ الی ۲۰ به ترتیب پرتردد ترین ساعات در سطح كشور و موج خروج وسایل نقلیه از استان تهران و البرز در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۸ و ۲۹ اسفند باشند.

پیش بینی وضعیت تردد محورهای پراهمیت در تعطیلات نوروز ۹۸
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: بر اساس اطلاعات تردد سال‌های گذشته و مدل‌های پیش‌بینی ترافیك گزارشی از وضعیت ترافیك مورد انتظار نورزو ۹۸ و به نهادهای درگیر سفرهای نوروزی ارسال گردیده است. بر این اساس روند پیش بینی شده پیشنهاد شده است:
محور رودهن-آمل (­هراز): روز سه‌شنبه ۲۸ اسفند از ساعت ۱۶ و روز چهارشنبه ۲۹ اسفند از ساعت ۱۲ از سمت رودهن به آب اسک به‌صورت یک‌طرفه گردد.
محور رودهن-آمل (­هراز): روزهای ۱۵ و ۱۶فروردین از ساعت ۱۶ محور آمل-رودهن از آب اسک به رودهن به‌صورت یک‌طرفه گردد.
محور کرج-چالوس: در روزهای ۲۸ اسفند و ۷ و ۸ فروردین از ساعت ۱۷ و چهارشنبه ۲۹ فروردین نیز از ساعت ۱۳ محور کرج-چالوس به‌صورت یک‌طرفه گردد.
محور چالوس-کرج: برای پیشگیری از قفل شدن جریان ترافیك در روزهای ۴ ، ۱۲ و ۱۴ فروردین از ساعت ۱۷ و در روزهای ۱۵و ۱۶ فروردین از ساعت ۱۳ محور مرزن‌آباد به کرج به‌صورت یک‌طرفه گردد.

بهره‌گیری از پهپاد برای نظارت برخط گلوگاه های ترافیكی نوروزی
حسن نیا از اقدامات جدید سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در طرح نوروزی ۹۸ خبر داد و گفت: یکی از این اقدامات مدیریت یکپارچه تابلوهای پیام متغیر و ترافیك نما مبنی بر نظارت و مدیریت یكپارچه بیش از ۱۸۰ تابلوی VMS و ۱۶ تابلو ترافیك‌نمادر سطح کشور و قابلیت مشاهده تابلوها بر روی نقشه و اخذ انواع گزارش‌های مالی و سوابق عملکردی تابلوها است. همچنین بهره‌گیری از پهپاد جهت نظارت برخط گلوگاه های ترافیكی نوروزی اقدام جدید دیگری در راستای بهبود مدیریت ترافیک در سفرهای نوروزی محسوب می‌شود.
وی در ادامه به تشریح تمهیدات بخش راهداری در طرح نوروزی ۹۸ پرداخته و بیان داشت: ۱۴۰۰۰ راهدار، ۲۲۰۰ دستگاه گشت راهداری،۹۳۰۰ دستگاه ماشین آلات فعال،۶۴۹ باب راهدارخانه ثابت و سیار،۱۹۰ باب سوله شن و نمك، ۲۵۸ باب آشیانه ماشین‌آلات در آماده باش کامل به سر می‌برند.

تمهیدات بخش ایمنی حمل‌ونقل
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به تمهیدات بخش ایمنی حمل‌ونقل نیز بیان داشت: علاوه بر اقدامات ارتقای فرهنگ ترافیکی و رفتار سازی و راهنمایی مسافران، كلیه اتوبوس‌های اسكانیا فعال در بخش حمل‌و‌نقل عمومی جاده‌ای قبل از شروع طرح نوروز ملزم به نصب سامانه FMS برروی خودروهای خود هستند تا گزارش آنلاین اطلاعات تمامی سنسورها و کدهای خطای ایجاد شده در سیستم ناوگان (لنت، موقعیت محور ، وزن وارد بر محور ،کنترلگر ریتاردر و…) به مركز مدیریت راه‌های کشور ارسال شود.
حسن نیا افزود: با ۱۴۶مركز معاینه فنی سراسر كشور برای افزایش زمان ارائه خدمات و آماده به كار بودن آنها به منظور خدمات رسانی به ناوگان عمومی برنامه‌ریزی و هماهنگی انجام شده است. همچنین نظارت بر مراكز معاینه فنی به صورت سیستمی و بازدیدهای میدانی و كنترل نحوه انجام و صدور گواهی معاینه فنی، اجرای طرح كنترل و نظارت بر تردد (كنترل ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای ) با همكاری پلیس راه در تمامی استان ها انجام می‌شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پایان یادآور شد: تمامی برنامه‌ها و تمهیدات با هماهنگی و همكاری نزدیك و تنگاتنگ با ستاد مركزی هماهنگی خدمات سفر، هماهنگی ستادی و استانی با شركت ملی پخش فرآورده های نفتی، معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت كشور، شبكه بهداشت، شبكه بانكی(بانك ملی)، وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت‌های انسانی نیروهای مسلح، پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا، مراكز مخابراتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تهیه و تدوین شده است. از طرفی با كاروان‌های راهیان نور و همكاری و مساعدت شده است تا نظارت لازم به منظور به كارگیری ناوگان دارای استاندارد فنی و ایمنی فراهم شود.