اشاره/ مردم استان گلستان به ویژه در دو شهر آق قلا و گمیشان و روستاهای تابعه، طولانی ترین مدت زمان اقامت در سیل را تجربه کردند به شکلی که برخی از مناطق این استان از زمان آغاز بارشها از ۲۷ اسفند هنوز در زیر آب هستند. این رویداد تلخ، ضمن اینکه آسیب زیادی به […]
اشاره/ مردم استان گلستان به ویژه در دو شهر آق قلا و گمیشان و روستاهای تابعه، طولانی ترین مدت زمان اقامت در سیل را تجربه کردند به شکلی که برخی از مناطق این استان از زمان آغاز بارشها از ۲۷ اسفند هنوز در زیر آب هستند. این رویداد تلخ، ضمن اینکه آسیب زیادی به منازل مسکونی، مدارس و سایر زیرساختها وارد کرد، خسارت سنگینی به راهها به عنوان محور توسعه وارد ساخت.
در جلسه شورای هماهنگی راه و شهرسازی گلستان با حضور معاون وزیر، میزان خسارت به جادهها و راههای استان بررسی شد.
جلسه شورای هماهنگی راه و شهرسازی گلستان با حضور مهندس راستاد معاون وزیر راه و رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشور و مدیران حوزه راه و مسکن استان گلستان در سالن جلسات اداره کل راه و شهرسازی استان برگزار شد.
در ابتدا مدیرکل راه و شهرسازی گلستان به تشریح وضعیت موجود راههای استان پرداخت و برآوردی از خسارات اولیه سیلاب اخیر به استان ارائه کرد.
حسین محبوبی از وزارت راه به عنوان وزارتخانه معین استان گلستان نام برد و گفت: خوشبختانه دکتر اسلامی وزیر راه به عنوان وزیر معین و معاون وی به عنوان رابط استان گلستان تعیین شده اند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هم از خسارت بیش از ۲۰۰ میلیاردی سیلاب به جاده های استان خبر داد.
مهدی میقانی با بیان اینکه بازگشایی راه ها مهمترین وظیفه راهداری است گفت: راهداری استان به استعداد ۴۰۰ نفر نیرو و ۱۶۰ دستگاه ماشین آلات درحال بازگشایی معابر و جاده های آسیب دیده از سیلاب است.
میقانی ضمن اشاره به خسارت ۲۲۷ میلیارد تومانی سیل به راه های استان، افزود: با توجه به گسترده بودن سیل، برای عبور آب از سویی به سوی دیگر برش های ارضی بدون ملاحظات فنی صورت گرفت و اکنون با حدود ۱۰۰ برش در شبکه های راه مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه وضعیت در برخی مناطق آق قلا به حد بحران رسیده اظهار کرد: در منطقه کل آباد و حکیم آباد در آق قلا وضعیت به حد بحران رسیده و باید به هرشکل ممکن برای خروج آب از مناطق اقدام کرد.
به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گلستان، مردم برخی محلات و روستاها با گروگان گرفتن بیل های مکانیکی راهداری اقدام به سامان دادن به وضعیت زندگی خود کرده اند.
فرودگاه گرگان ۲۰۰ میلیون تومان خسارت دید
مدیرکل فرودگاه های گلستان هم از برآورد ۲۰۰ میلیون تومانی خسارات به فرودگاه گرگان خبر داد.
رامین آذری با بیان اینکه هیچیک از پروازهای استان لغو نشده اند، گفت: در طول ایام نوروز و باوجود وضعیت بارندگی در استان، به جز امروز که شرایط آب و هوایی نامساعد بود هیچیک از پروازها لغو نشد.
آذری با بیان اینکه از روز دوم فروردین درگیر سیلاب هستیم، افزود: با خروج آب سد وشمگیر آب به سمت فرودگاه گرگان هدایت شد و ۴۰ هکتار از اراضی فرودگاه به ارتفاع دو متر و نیم زیر آب رفت.
وی تصریح کرد: البته با کمک اداره راهداری توانستیم سامانه های فرودگاه را از خطر سیل ایمن نگه داریم و اکنون ارتفاع آب یک متر کاهش یافته و به یک متر و نیم رسیده است.
به گفته وی، یکی از زهکشی ها بسته شده و دیگری مشغول تخلیه آب به سمت رودخانه قره سو است که با مقاومت و ممانعت اهالی منطقه روبه رو شده است.
به گفته مدیرکل فرودگاه های گلستان، تنها خسارت بارندگی سیل آسا به جاده های حفاظتی و فنس های فرودگاه بوده که رقمی معادل حدود ۲۰۰ میلیون تومان برآورد می شود.
مدیرکل هواشناسی گلستان گفت: تنها سیستمی که می تواند بارش های نقطه ای را پیش بینی کند رادارها هستند که در گلستان نیازمند تهیه آن هستیم.
نوربخش داداشی با اشاره به پیش بینی های هواشناسی پیش از آغاز بارش های سیل آسا گفت: در نقشه های هواشناسی پیش از آغاز سال جدید، پیش بینی بارندگی به مدت ۳۶ ساعت در روزهای اول تا سوم فروردین را می کردیم.
داداشی افزود: این بارندگی ها میانگین حجم آب در استان را حدود ۱۰۰ میلی متر افزایش داد و مطابق الگوها مشخص بود که بارندگی ها طولانی هستند.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلات ما مربوط به نیمه اول سال است که به علت تغییرات اقلیمی نمی توانیم پیش بینی های ۲۴ ساعته یا ۷۲ ساعته بارندگی را داشته باشیم.