مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان‌ یکی از اهداف و مزیت‌های ساخت سد لاسک را کاهش میزان رسوبات ورودی به تالاب انزلی دانست و گفت: ساخت این سد تأثیر ویژه‌ای در افزایش عمر تالاب انزلی دارد. وحید خرمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ساخت سد لاسک به میزان بسیار زیادی از ورود رسوبات به داخل […]

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان‌ یکی از اهداف و مزیت‌های ساخت سد لاسک را کاهش میزان رسوبات ورودی به تالاب انزلی دانست و گفت: ساخت این سد تأثیر ویژه‌ای در افزایش عمر تالاب انزلی دارد.

وحید خرمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ساخت سد لاسک به میزان بسیار زیادی از ورود رسوبات به داخل تالاب بین‌المللی انزلی جلوگیری به عمل می‌آورد بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که اجرای این پروژه تأثیر شایانی در افزایش عمر تالاب انزلی دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با بیان اینکه برای احداث سد لاسک در لایحه بودجه امسال اعتباراتی برای آن در نظر گرفته شده است تصریح کرد: در حال حاضر ساخت این سد با پیشرفت فیزیکی حدود ۵ درصد در حال انجام است و امیدواریم شرایط احداث آن مطلوب پیش برود.

خرمی از ورود بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب به تالاب انزلی خبر داد و در این مورد بیان کرد:‌ در صورت اتمام پروژه سد لاسک با ظرفیت نگهدای آب به میزان ۴۵ میلیون متر مکعب امکان مهار سیلاب‌های احتمالی و کاهش ورود رسوبات به داخل تالاب بین‌المللی انزلی میسر می‌شود.

وی از وضعیت تولید انرژی برق آب در سد سفیدرود سخن گفت و در تشریح شرایط این عملیات خاطرنشان کرد: با توجه به میزان ورودی آب و آورد مناسب از حوزه سد سفیدرود امکان تولید ۳۰۰ هزار مگاوات ساعت انرژی برق آبی در این سد وجود داشت که در سال‌های اخیر میزان آن کمی کاهش یافت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان انرژی برق‌ آبی را یکی از بهترین و پاک‌ترین انرژی‌های تولید شده در محیط دانست و اظهار داشت: با توجه به نوبت‌بندی آب و شرایط بارندگی‌ها تولید انرژی برق‌ آبی در سد سفیدرود به کمتر از ۲۰۰ هزار مگاوات ساعت کاهش پیدا کرد اما امسال این وضعیت تغییر پیدا می‌کند.

خرمی شرایط سد سفیدرود را برای تولید انرژی پاک برق‌ آبی بسیار مساعد و مطلوب اعلام کرد و بیان کرد:‌ در حال حاضر ۴۰ هزار مگاوات ساعت انرژی برق آبی از طریق سد سفیدرود تولید شده است که پیش‌بینی می‌کنیم این میزان تولید در مقایسه با سال‌های گذشته ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.

وی با تأکید بر اینکه انرژی برق‌ آبی تولید شده بسیار مورد تأیید طرفداران محیط زیست است اظهار داشت: با پیش‌بینی افزایش میزان تولید انرژی برق آبی در حوزه سد سفیدرود علاوه بر کاهش مخاطرات زیست محیطی در پیرامون کمک بسیار بزرگی نیز به صنعت برق کشور انجام می‌شود.

 

مقاوم سازی واحدهای روستایی استان زنجان

 

 

استاندار زنجان با بیان اینکه زنجان موفق ترین استان کشور در حوزه اجرای طرح های هادی بوده است ، یادآور شد: ۵۲ درصد از واحدهای مسکونی روستاهای زنجان مقاوم سازی شده است.

فتح الله حقیقی استاندار زنجان، به مناسبت سالروز تاسیس بنیاد مسکن در حاشیه دیدار با کارکنان بنیاد مسکن استان زنجان و کلنگ زنی ۲۸۸ واحدی مسکن گلشهر و افتتاح طرح هادی روستای چیر استان زنجان،  با اشاره به اهمیت تنوع وظایف در بنیاد مسکن ،اظهار داشت: یکی از نهادهای تاثیر گذار در تامین مسکن اقشار کم در آمد و روستاییان بنیاد مسکن بوده است.

استاندار زنجان، با بیان اهمیت بحث مقاوم سازی، بهسازی و کمک به بازسازی مناطق آسیب پذیر با ارائه طرح‌های هادی در روستاها ، ادامه داد: توسعه عمران، آبادانی و  امور پژوهش و آموزش در بنیاد مسکن با اجرای طرح منظومه روستایی در راستای توانمند سازی مبتنی بر اقتصاد و خودکفایی روستایی یکی از اولویت های مهم در سالجاری خواهد بود.

حقیقی، با اشاره به پوشش دهی مناسب درصد بالایی از روستاها در سطح کشور با اجرای طرح‌های هادی، تصریح کرد: ۵۴ درصد طرح‌های هادی در استان زنجان اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه استان زنجان موفق ترین استان کشور در حوزه اجرای طرح‌های هادی بوده است، یادآور شد: ۵۲ درصد از واحد های مسکونی روستاهای زنجان مقاوم سازی شده است.

استاندار زنجان همچنین خبر از پرداخت وام به ۲ هزار واحد مسکونی روستایی داد و گفت: مشکل ضمانت تسهیلات بانکی در شورای بانک‌های استان حل شده و متقاضیان بهسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی در این زمینه می توانند اقدام به ضمانت زنجیره ای کنند.

مقام عالی دولت در استان، با اشاره به اولویت آسفالت ۱۳۰ روستای استان زنجان در سالجاری ، تاکید کرد: اجرای طرح‌های، هادی در روستاها بازنگری می شود.

وی، کیفی سازی در اجرای بوم گردی روستای را ارجح بر کمی سازی این طرح عنوان کرد و گفت: میزان ماندگاری گردشگر در استان زنجان از ۲۵ ساعت به ۴۸ ساعت رسیده است.

وی، حفظ و ارتقا میزان ماندگاری مسافر در استان را مهم ارزیابی کرد و گفت: کیفیت ارائه خدمات بوم گردی از کمیت و ایجاد روستاهای جدید هدف گردشگری مهمتر است.

استاندار زنجان، همچنین اجرای طرح منظومه روستای را در راستای رویکرد اقتصادی حائز اهمیت عنوان کرد و خاطر نشان شد: کاربردی و مشارکتی کردن این مهم اولویت اصلی در سالجاری خواهد بود.