مصاحبه حسین کلانی عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال نشان‌دهنده تفاوت دیدگاه‌ها در اداره تیم المپیک به سوی توکیو ۲۰۲۰ است. به گزارش “ورزش سه”، انگار قرار نیست تیم امید ایران در هیچ دوره‌ای طعم آرامش را بچشد. طلسم ۴۴ ساله نرفتن به المپیک به اندازه کافی تلخ است که همه را نگران کند. وقتی فدراسیون […]

مصاحبه حسین کلانی عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال نشان‌دهنده تفاوت دیدگاه‌ها در اداره تیم المپیک به سوی توکیو ۲۰۲۰ است.
به گزارش “ورزش سه”، انگار قرار نیست تیم امید ایران در هیچ دوره‌ای طعم آرامش را بچشد. طلسم ۴۴ ساله نرفتن به المپیک به اندازه کافی تلخ است که همه را نگران کند. وقتی فدراسیون فوتبال هم به حواشی در این خصوص دامن می‌زند، شرایط سخت‌تر می‌شود.
طی روزهای گذشته بحث های زیادی درباره برکناری زلاتکو کرانچار از سرمربیگری تیم امید ایران مطرح شده است؛ در این خصوص فدراسیون نشینان جلساتی را برگزار کردند و به نقطه نظرات مشترکی درباره اینکه تیم امید در دور اول مقدماتی المپیک خوب کار نکرده رسیده‌اند. اگرچه تیم ایران به دور دوم مقدماتی المپیک توکیو صعود کرده اما به نظر می رسد کمیته فنی فدراسیون عقیده دارد تیم امید بازی های خوبی انجام نمی‌دهد و با ادامه روند کنونی با زلاتکو کرانچار به مشکل می‌خورد و بازهم شانس صعود به المپیک را از دست می‌دهد.
در این باره اختلافات کمیته فنی با کرانچار هم علنی شده است.حسین کلانی عضو کمیته فنی در مصاحبه‌ای که انجام داد تقریبا به طور شفاف اعلام کرد که باید با سرمربی کروات تیم امید قطع همکاری صورت بگیرد. او به خبرگزاری فارس گفت: ‌« ایجاد تغییرات در تیم امید کاملا موثر است. نتایج کرانچار آنطور نبود که ما توقع داشته باشیم. او مربی خوب و شایسته‌ای است اما برای حضور در تیم المپیک ایران نقاط ضعف زیادی داشت. همین نقاط ضعف در زمینه فنی نسبت به تیم امید باعث ایجاد نارضایتی شد. اگر تیم ما چاشنی شانس را نداشت با این همه بازیکنان مثبت و شایسته ممکن بود حذف شود.»
کلانی در حالی این صحبت‌ها را مطرح کرده که قرار است امروز جلسه کمیته فنی فدراسیون برای تصمیم‌گیری در خصوص کرانچار برگزار شود. پیشکسوت فوتبال ایران اما قبل از جلسه روز بعد تقریبا موضع خود را مشخص کرده است. موضعی که البته هنوز خیلی‌ها نمی‌دانند نظر شخصی‌اش است یا اینکه به عنوان سخنگوی کمیته فنی فدراسیون نظر مسئولان فوتبال را بیان می‌کند. ضمن اینکه کلانی رابطه نزدیکی با حمید استیلی مدیر تیم امید دارد. اگرچه استیلی اعلام کرده بود هیچ تغییری در تیم امید ایجاد نشده اما بعید به نظر می‌رسد دیدگاه‌های کلانی در تضاد با نظرات استیلی باشد و حرف‌های مدیر تیم امید چنین نباشد.
از سوی دیگر کلانی از مهدی مهدوی‌کیا به عنوان یک گزینه مطلوب برای هدایت تیم امید نام برده که به نظر می‌رسد این موضوع یک آدرس غلط از سوی عضو کمیته فنی است و شاید مسئولان فدراسیون فوتبال می‌خواهند با کارت مهدوی کیا در ماجرای برکناری کرانچار بازی کنند. چراکه بعید است مهدوی‌کیا به سمت سرمربیگری تیم امید آنهم در شرایط کنونی راضی شود.
از این رو اگر فدراسیون فوتبال بخواهد با کرانچار قطع همکاری صورت بدهد، با توجه به شرایطی که تیم امید دارد، اختلال در روند فنی تیم طبیعی است. چون کرانچار از مدت‌ها قبل روی بازیکنان شناخت پیدا کرده و اگر قرار به تغییر باشد، قطعا زمان از دست می‌رود تا شناخت و استعدادشناسی توسط مربی جدید صورت بگیرد. ضمن اینکه برکناری کرانچار برای فدراسیون ضرر مالی نیز دارد. فدراسیون در این صورت نه تنها باید پول کرانچار را که تا پایان مقدماتی المپیک قرارداد دارد به طور کامل بپردازد که استخدام مربی جدید نیز هزینه خواهد داشت.
در چنین شرایطی مسئولان فدراسیون فوتبال بارها از عملکرد ضعیف تیم امید در بازی های گذشته صحبت کردند اما این در حالی است که انتشار برخی آمار ها و تحلیل‌ها از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا نشان می‌دهد که عملکرد فنی تیم امید‌ از جهاتی مثبت هم بوده است. ضمن اینکه امیدهای ایران اللهیار صیادمنش و یونس دلفی دو ستاره تاثیرگذار خود را هم در اختیار نداشت و با اضافه شدن آنها شرایط بهتری رقم می‌خورد.
کرانچار خودش نیز در مصاحبه‌ای به این مساله اشاره کرد که برخی افراد با دروغ‌پراکنی در رسانه‌ها سعی دارند وجهه او را خراب کنند؛ در حالی که اطلاعات و آمار ای اف سی شرایط خوب فنی تیم کرانچار را تایید می‌کند. کرانچار گفته است: «متاسفانه من شنیدم بعضی به ظاهر دوستان به سایت های پرمخاطب می گویند که ما به خاطر نتایج فروردین در سیدچهارم گرفته ایم. این یک خبر کذب و کاملا دروغ است و آقایان تعمدا خودشان را به بی‌اطلاعی می‌زنند. این سیدبندی براساس مسابقاتی است که در ۴ سال گذشته تیم های زیر ۲۳ سال برگزار شده است. این کاملا کذب و دروغ است و آقایان تعمدا اشراف ندارند.فکر می کنم یک کسی این وسط منافع شخصی خودش را دنبال می کند.»
کرانچار همچنین از یک دشمن خاص صحبت کرده بود: «احتمالا یک نفر سعی دارد با اشاعه اطلاعات و ملاک های کذب و خلاف واقع جایی را برای خودش باز کند. شاید می خواهد وارد کادرفنی شده یا جای من را بگیرد. اما اینکه چرا از معیارهای خلاف قوانین جوانمردانه و ورزشی است نمی دانم.»
حالا که اختلافات کمیته فنی فدراسیون فوتبال با کرانچار کاملا علنی شده است، مشخص نیست چه آینده‌ای در انتظار امیدهای فوتبال ایران قرار دارد. تیمی که بسیار امیدوارمان کرده بود تا بتواند طلسم ۴۴ ساله نرفتن به المپیک را بشکند و با کرانچار و ستاره‌هایش بتواند جواز حضور در توکیو ۲۰۲۰ را از آن خود کند حالا بار دیگر اسیر حواشی شده و به نظر می‌رسد فدراسیون فوتبال باید هرچه سریع‌تر تکلیف کادرفنی را روشن کند. کادری که با رفتن کرانچار شاید دیگر شاهد مربی خارجی نباشد و از سوی دیگر این تغییرات می‌تواند ضربه‌ای بزرگ به تیم شکل‌گرفته توسط کرانچار بزند.