استقلال با کنار رفتن از لیگ قهرمانان آسیا تعداد ناکامیهای خود را در این فصل به عدد سه رساند تا مشخص شود که اوضاع در استقلال اصلا روبراه نیست. شفر کنار گذاشته شد تا شاید استقلال به رستگاری برسد ولی مشخص شد مشکل از شفر نبوده است. استقلال مربیان و مدیران کارآمدی دارد که به […]
استقلال با کنار رفتن از لیگ قهرمانان آسیا تعداد ناکامیهای خود را در این فصل به عدد سه رساند تا مشخص شود که اوضاع در استقلال اصلا روبراه نیست. شفر کنار گذاشته شد تا شاید استقلال به رستگاری برسد ولی مشخص شد مشکل از شفر نبوده است. استقلال مربیان و مدیران کارآمدی دارد که به دلیل جبر زمانه خانه نشین شدهاند و به عبارتی آب در کوزه و استقلال تشنه لب گرد جهان میگردد. با مروری در پیشینهی تاریخ باشگاه استقلال به نامهای بزرگی میرسیم که در فوتبال ایران منشاء خدمات بزرگی بودهاند. خیلی هم لازم نیست از زمان حال دور شویم در همین دو دههی گذشته که فوتبال ایران به سمت حرفهای شدن رفت مربیان کاربلد زیادی از باشگاه استقلال به چرخهی مربیان فوتبال ایران وارد شدند.
ناصر حجازی فقید، پرویز مظلومی، امیر قلعهنویی، صمد مرفاوی، بهتاشفریبا و نامجو مطلق و خیلیهای دیگر همه و همه از استقلال به مربیگری روی آوردند این اسامی نمونهی کوچکی از داراییهای معنوی فروان تیمی است که در چند سال اخیر به دنبال گزینههایی رفت که چیزی فراتر از مربیان داخلی به آبیپوشان ندادند. برای اینکه بیشتر به ارزش وجودی فرزندان استقلال پیبیریم همین قدر کافی است که جامهای قهرمانی که در سالهای اخیر برای استقلال به دست آمده حاصل تلاش و دانش مربیانی است که در استقلال رشد کرده و به این مقام رسیدهاند، غرض از گفتن این مطالب رسیدن به این نکتهی مهم است که اگر در استقلال یک اتحاد و همدلی واقعی میان استقلالیها ایجاد شود دیگر نیازی نیست که پول و سرمایهی فروانی به باد داده شود تا تیم موفقیتی کسب نماید اگر برخی عدم داشتن دانش فنی روز را بهانهی بی توجهی به استقلالیها بدانند لازم به ذکر است که داریوش یزدانی ، محمد تقوی ، فرهاد مجیدی و جواد نکونام کسانی هستند که دانش مربیگری را به صورت اصولی فرا گرفتهاند و مدرک مربیگری خود را به دست آورده اند و مشکل کم تجربه بودن آنها مطمئناً با میدان دادن و اعتماد مدیران رفع خواهد شد.
در سالهای نه چندان دور علی فتحاللهزاده مدیرعامل وقت باشگاه استقلال با کنار هم قرار دادن چند چهرهی تاثیر گذار استقلالی در یک مجموعه رسم شایستهای در استقلال بنا نهاد اما به دلایلی به سرانجام نرسید. حضور پرویز مظلومی در رأس فنی تیم و وجود مدیرفنیای چون ناصرحجازی و سرپرستی چون منصور پورحیدری از استقلال یک تیم با شخصیت و اصیل ساخته بود. بازیکنان این تیم هرگز به خود اجازه خارج شدن از چارچوب قوانین موجود در تیم را نمیدادند و همه مانند چرخدندههای یک ساعت دقیق تیم را به جلو هدایت میکردند. در بدنهی مدیریت باشگاه هم تقریباً همه چیز سر جای خود قرار داشت یک هیئت مدیرهی هماهنگ و یکپارچه که عشق دوربین و مصاحبههای روزانه نبودند و تمام هم و غم خود را برای سربلندی استقلال گذاشته بودند کارهای این هیئت مدیره شفاف و واضح بود و در کنار این هیئت مدیره وجود مدیرعاملی که به خوبی میدانست از مدیریت یک تیم پر هوادار چه میخواهد، و حضور معاونان کاربلد و دلسوز و البته اهل حساب و کتاب و فعالیتهای اقتصادی سالم باعث شده بود با وجود صید شاه ماهی های فوتبال ایران در نقل و انتقالات کمترین تنش و چالش در مجموعهی استقلال وجود داشته باشد. حلقهی مفقودهی استقلال این روزها عدم اتحاد و همدلی در میان استقلالیهای قدیم و جدید است.
پراکندگی و آشفتگی که در استقلال وجود دارد باعث ورود غریبهها به این تیم ریشهدار شده است. استقلال نیاز دارد همیشه و در همه حال در نوع اداره کردن آن همدلی و همکاری وجود داشته باشد. آقای فتحی مدیری کاربلد نشان داده جدا از چند مورد جزیی که در حرف و عمل تناقض ایجاد شده است، ولی برای استقلال زحمتهای زیادی کشیده است اکنون فتحی به عنوان مدیرعامل برای موفقیت بیشتر در استقلال نقش آفرینی مدیران سابق و افرادی که در هیئت مدیرههای استقلال حضور داشتهاند را بیشتر کند. مهمترین نکتهای که باید در اولویت کاری مدیران استقلال قرار بگیرد توجه ویژه به تیمهای پایهی استقلال است.
برای تربیت طالبلوها، جباریها، اندرانیکها، قربانیها و صادقیهای جدید برای دمیدن روح تازهای به کالبد استقلال و کسب افتخارات جدید نیاز است که در نحوهی ادارهی تیمهای پایه باشگاه استقلال تجدید نظر شود و فعالیت این تیمها در فضایی آرام و دور از حاشیه انجام شود. البته برای پیشرفت در این کار نیاز به نیروهای دلسوزی وجود دارد که مانند رضا احدی فقید که با تمام وجود در تیمهای پایه استقلال خدمت کرد کار کنند و در قید بستن قراردادهای گرانقیمت و توجه صرف به بحث مالی نباشند. شاگردان رضا احدی به واسطهی تعلیم درست و آموزش صحیح نزدیک به یک دهه تیم بزرگسالان استقلال با حضور این بازیکنان و هدایت امیر قلعهنویی چندین جام قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی برای آبیپوشان به دست آمد. کم توجهی به تیمهای پایه و فراموش کردن پرورش بازیکنان جدید تیم استقلال در سالهای اخیر به یک تیم مصرفکننده تبدیل شد تا چشم به دست سایر تیمها داشته باشد. استقلال حاضر به یک رنسانس جدید نیاز دارد به یک پوست اندازی واقعی تا خود را برای انجام کارهای بزرگ آماده کند. استقلال به همدلی و همبستگی همهی سرمایههای خود نیاز دارد از آنهایی که می توانند از چالشهای فنی تا مشکلات اقتصادی موجود در استقلال را رفع نمایند. دور نشستن و تفسیر کردن به کار استقلال نمیآید. اگر در شعار استقلال را متعلق به همه میدانیم باید در عمل هم چنین تفکری وجود داشته باشد. دور کردن استقلال از دسترس فرزندان این تیم یعنی نادیده گرفتن هفت دهه قدمت و پیشینه ، بگذارید استقلال و پرسپولیس به اهلش برسد و آنها برای این باشگاهها نسخهی شفا و رستگاری را بپیچند. روزهایی را به خاطر بیاورید که فتحاللهزاده، اولیایی و قریب با دستان خالی کارهای بزرگی رقم زدند دلیل موفقیت این افراد استفاده از آدمای متخصص و کاربلد بود. آیا فتحی میتواند استقلال را دوباره به جایگاه واقعیاش برساند؟