این روزها خبر برکناری علی خطیر از معاونت ورزشی باشگاه استقلال به یکی از خبرهای مهم رسانههای ورزشی تبدیل شده است. ظاهراً داورزنی معاون وزیر ورزش با ارسال نامهای به امیرحسینفتحی از او خواسته تا خطیر را از استقلال کنار بگذارد. این مسئله با عکسالعمل هواداران استقلال روبرو شده چون عقیده دارند که وزارت ورزش […]
این روزها خبر برکناری علی خطیر از معاونت ورزشی باشگاه استقلال به یکی از خبرهای مهم رسانههای ورزشی تبدیل شده است. ظاهراً داورزنی معاون وزیر ورزش با ارسال نامهای به امیرحسینفتحی از او خواسته تا خطیر را از استقلال کنار بگذارد. این مسئله با عکسالعمل هواداران استقلال روبرو شده چون عقیده دارند که وزارت ورزش از پیگیریهای علی خطیر در مورد سوپر جام در دادگاه عالی ورزش دلخور است و به این دلیل میخواهد یکی از دلسوزان استقلال را از استقلال دور کند. داورزنی ارسال چنین نامهای را تکذیب کرده و بیان داشته وزارت ورزش در امور داخلی باشگاهها دخالت نمیکند.
علی خطیر کیست
علی خطیر مدیر و کارشناس حقوق ورزشی است. او قبل از حضور در استقلال در فدراسیون فوتبال به عنوان معاون اجرایی دبیرکل و عضو کمیتهی بازاریابی فدراسیون فوتبال حضور داشته علاوه بر این موارد در کارنامهی کاری این مدیر جوان کار آموزی مرکز آموزش فیفا و مشاور شرکت JFSport هم به چشم میخورد. خطیر در حوزهی فنی فوتبال هم دارای مدرک مربیگری A از فدراسیون فوتبال انگلستان و مدرک درجه دو یوفا میباشد و حتی در تیم جوانان باشگاه اف سی لوتری سوییس هم مربیگری کرده است. این روزمهی ورزشی و مدیریتی از علیخطیر یک چهرهی خاص در ورزش و فوتبال ایران ساخته است. بسیاری از مدیران ورزشی و فوتبالی افرادی هستند که شناخت چندانی از ورزش و فوتبال ندارند و بیشتر به دلیل رابطه بازی و مناسبات سیاسی به سمت ورزش و فوتبال کشیده شدهاند و معمولاً در انجام فعالیتهای خود با مدیران بالا دستی هماهنگ هستند و با کارهای خود خاطر خطیر آنها را آزرده نمیکنند. علی خطیر یک سنت شکن است چون میداند که چگونه عمل کند و چه بگوید پس قاعدتاً حضور مدیری آگاه و رزومه دار و البته جسور در استقلال نمیتواند چندان خوشایند دوستان وزارت ورزش باشد مگر اینکه خطیر هم دست به کارهای انتحاری نزند و آسته بیاید و آسته برود.
خطیر در فدراسیون فوتبال هم خیلی مدیر آرامی نبود. او نمیتواند سرش را پایین بیندازد و به چیزی کاری نداشته باشد. او به سلسله مراتب کاری شدیداً اعتقاد دارد و وقتی با یکی از مدیران فیفا برای بازدید از مجموعه پک رفت و اوسیانوکروز دستیار کیروش از ورود هانسن و خطیر به داخل پک جلوگیری کرد او با کروز درگیری لفظی پیدا کرد و همین درگیری دلیلی شد تا فدراسیون فوتبال برای جلوگیری از ناراحتی کیروش عذر خطیر را بخواهد. به این ترتیب خطیر از فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شد. اخراج خطیر از فدراسیون فوتبال در اواخر دیماه سال نود و شش اتفاق افتاد. با یک بررسی ساده میتوان فهمید که اخراج و کنار گذاشته شدن به سرنوشت خطیر تبدیل شده چون اومنفعل نیست .
خطیر در استقلال
علی خطیر در مردادماه نود و هفت و با انتخاب به عنوان معاون ورزشی باشگاه استقلال از سوی امیرحسینفتحی سرپرست وقت و مدیرعامل حال حاضر استقلال به استقلال آمد. انتخاب خطیر از انتخابهایی بود که با استقبال خوبی از سوی هواداران و پیشکسوتان استقلال روبرو شد. کاربلدی خطیر قبلاً به اثبات رسیده بود و همین امر استقلالیها را امیدوار کرده بود که با حضور خطیر استقلال بتواند در بحث مدیریتی و ادارهی موفق باشگاه روزهای خوبی را سپری کند.
البته همان زمان هم عدهای از انتخاب خطیر ترش کردند و به فتحی بابت این انتخاب خرده گرفتند هرچند این مخالفتها علنی نشد اما آنها حضور خطیر در استقلال را چندان طولانی نمیدانستند و هر روز یک مهره را جانشین او میکردند. به هرحال علی خطیر به استقلال آمد و عنان کار را به دست گرفت او جانشین پندار توفیقی شد که با کارهای عجیب و غریبش حسابی استقلالیها را شاکی کرده بود. اولین مأموریت جدی علیخطیر در استقلال با پیگیری موضوع پرونده سوپرجام آغاز شد این پرونده از آن مواردی بود که خیلیها رضایت نداشتند که استقلال آن را به سرانجام برساند و یا حداقل پیگیری نماید. آنها موضوع را یک موضوع و مشکل داخلی میدانستند. امیرحسینفتحی و علیخطیر در مورد سوپرجام جدی بودند و در دادگاه عالی ورزش طرح شکایت کردند. وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال طرح شکایت استقلال در دادگاه عالی ورزش را از چشم حتما خطیر میدیدند و از همان زمان از خطیر کینه به دل گرفتند البته خطیر در یکی دو مرتبه هم با اظهار نظرهایش مدیران ورزش و فدراسیون را حسابی شاکی کرده است .
برکناری ، پاداش خدمت
استقلال با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند، خارج شدن از کورس قهرمانی در لیگ برتر، حذف در لیگ قهرمانان آسیا، مشکلات مالی ، مشخص نبودن تکلیف سرمربی برای فصل آینده و از همه مهمتر بازیکنانی که قراردادشان برای فصل آینده تمام میشود و هنوز هیچگونه مذاکراتی با آنان صورت نگرفته است.
مشکلاتی که در این مقطع زمانی حساس آبیپوشان را در محاصره قرار داده است اهمیت حضور نیروی کارآمد و کاردانی چون علیخطیر در استقلال را دو چندان کرده است و حالا خبر رسیده که وزارت ورزش از سوی داورزنی خواهان کنار گذاشته شدن علیخطیر از استقلال است. با این تفاسیر استقلالیها این مسئله را چگونه هضم نمایند چرا وزارت ورزش در زمان پندار توفیقی خواهان کنار گذاشته شدن او نبود با وجودی که مشاهده میکرد که توفیقی با نوع مدیریتش به استقلال ضربههای جبران ناپذیری زده است؟ چرا وزارت ورزش در این همه سال یکبار از مدیران یا معاونان باشگاه استقلال به دلیل مرتکب شدن به اشتباهات فراوان سوال نکرد و پیگیر اخراج و یا تنبیه آنها نشد ؟ آیا جواب خدمت به استقلال برکناری است؟ اگر در این سالها هواداران استقلال و حتی بازیکنان از سه نفر که واقعا به استقلال خدمت کردهاند نام ببرند بدون تردید از علیخطیر اسم خواهند برد. در میان شائبه های فروانی که در مورد حمایت وزارت ورزش از پرسپولیس وجود دارد، آیا خبر فشار وزارت ورزش روی فتحی برای برکناری خطیر غیر از تأیید این شائبهها میباشد؟ همچنان که در ابتدای مطلب بیان کردیم داورزنی ارسال چنین نامهای را به فتحی تکذیب کرده و بیان داشته وزارت ورزش علاقهای به دخالت در امور داخلی باشگاهها را ندارد. هرچند حکایت تکذیبیهها در ورزش ایران حکایت داستانهای هزار و یک شب است امروز تکذیب میکنند و فردا دقیقا اتفاقی که میافتد صد و هشتاد درجه با موضوع تکذیب شده اختلاف دارد. اما امیدواریم واقعا خبری نباشد و استقلال از وجود یک مدیر کاربلد محروم نشود. علیخطیر برای استقلالیها یک مهرهی دلسوز و کاربلد است جابجایی این فرد در حال حاضر هیچ توجیه منطقی ندارد مگر اینکه وزارت ورزش بخواهد در این شرایط حساس خود را برابر هواداران استقلال قرار دهد و آغازگر یک حاشیه و جنجال تازه در محیط ورزشگاهها باشد. فتحی و خطیر هیچگونه عکسالعملی در مورد این خبر از خود بروز ندادهاند و در این خصوص سکوت کردهاند. البته اگر این خبر از بیخ و بن صحیح نباشد میتوان برای آن یک دلیل دیگر هم برشمرد که برخی از رسانهها و خبرنگاران در پی ایجاد یک شو رسانهای و مانورو خبری میباشند تا در این میان برای خود یک سوژهی داغ خبری دست و پا نمایند.