اجرای طرح‌‌های شهری در بافت‌‌های فرسوده باعث توجه به رویکردهای جدید در پروژه‌‌های شهری شده است. تأکید طرح‌‌های جدید شهری بر بازآفرینی بافت‌‌های فرسوده به‌منظور استفاده از پتانسیل‌‌های موجود در مناطق فرسوده، با ارائه زمینه‌‌ای از همکاری و توافق مشارکت شهروندان و طرح دیدگاه‌‌های ضروریشان همراه است. حال با توجه به اهمیت بازآفرینی‌‌ شهری در […]

اجرای طرح‌‌های شهری در بافت‌‌های فرسوده باعث توجه به رویکردهای جدید در پروژه‌‌های شهری شده است. تأکید طرح‌‌های جدید شهری بر بازآفرینی بافت‌‌های فرسوده به‌منظور استفاده از پتانسیل‌‌های موجود در مناطق فرسوده، با ارائه زمینه‌‌ای از همکاری و توافق مشارکت شهروندان و طرح دیدگاه‌‌های ضروریشان همراه است. حال با توجه به اهمیت بازآفرینی‌‌ شهری در تجهیز بافت‌های ‌‌فرسوده وزیر راه‌وشهرسازی کشورمان بدون طرح و برنامه بودن نظام شهری را در گسترش فساد دخیل دانسته است.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه بازآفرینی شهری یکی از اهداف اصلی در حوزه توسعه شهری برای ما به شمار می‌رود، گفت: عملیات نوسازی، بهسازی و مقاوم‌سازی در برابر بلایای طبیعی شهر تهران به دلیل جمعیت بالا و اهمیتی که دارد باید تسریع یافته و هرچه زودتر انجام شود که امید داریم با حضور بخش خصوصی و مردم این مهم محقق شود.
محمد اسلامی در مراسم مبادله تفاهم‌نامه همکاری مشترک بازآفرینی شهری محله‌های هدف شهر تهران و همچنین ایجاد نهاد راهبری و پایش طرح‌های توسعه شهری تهران بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران با تأکید براینکه مهم‌ترین هدف این تفاهم‌نامه‌ها به کارگیری اقدامی راهبردی برای کیفیت بخشی به زندگی شهری است گفت: بدون شک اگر فرآیندی طولانی را برای تهیه طرح‌های جامع و تفصیلی در وزارتخانه و شورای‌عالی شهرسازی و معماری می‌گذارنیم، در نهایت هدفی جز مدیریت سیستم شهری و شهرسازی براساس یک طرح منسجم و واحد نداریم، چراکه هرکجا دارای یک طرح و برنامه فاخر بوده و در اجرا خود را ملزم به تحقق اهداف دانستیم شاهد آثار و نتایج بسیار خوب و ارزشمندی بودیم.
وزیر راه‌وشهرسازی در این‌باره افزود: طبق تجارب موجود هرکجا که از برنامه‌ریزی دقیق و یک طرح واحد غافل بودیم شاهد شکل‌گیری فساد بودیم، به گونه ای که به تدریج رفتارهای هنجار جای خود را به رفتارهای ناهنجار داده و چانه‌زنی‌ها رو به افزایش رفتند.
وزیر راه و شهرسازی درخصوص تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری مبنی بر ایجاد نهاد راهبردی و پایش طرح‌های توسعه‌ای شهر تهران بین شهرداری، شورای شهر و وزارت راه و شهرسازی نیز بیان کرد: این اقدام باعث می‌شود تا وزارتخانه به عنوان سیاستگذار و شهرداری به عنوان مجری پیوسته از تغییرات و اتفاقات مطلع شوند که در روند تسریع تصمیم‌گیری‌ها و پرهیز از انجام اقدامات نادرست بسیار مؤثر خواهد بود.
به گفته اسلامی این تفاهم‌نامه نه تنها موجب مراقبت از طرح جامع و ساماندهی طرح‌های تفصیلی خواهد شد، بلکه در ادامه نیز منجر به اصلاح طرح‌های آتی نیز می‌شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه بازآفرینی شهری یکی از اهداف اصلی در حوزه توسعه شهری برای ما به شمار می‌رود گفت: عملیات نوسازی، بهسازی و مقاوم‌سازی در برابر بلایای طبیعی شهر تهران به دلیل جمعیت بالا و اهمیتی که دارد باید تسریع یافته و هرچه زودتر انجام شود، که امید داریم با حضور بخش خصوصی و مردم پیش رود.

تفاهم‌نامه همکاری مشترک وزارت راه‌وشهرسازی و شهرداری تهران برای بازآفرینی محله‌های هدف شهر تهران امضا شد
در ادامه این بررسی‌ها، تفاهم‌نامه همکاری مشترک وزارت راه‌وشهرسازی و شهرداری تهران برای بازآفرینی محله‌های هدف شهر تهران با حضور وزیر راه و شهرسازی و شهردار تهران به امضا رسید.
تفاهم‌نامه همکاری مشترک وزارت راه‌وشهرسازی و شهرداری تهران برای بازآفرینی محله‌های هدف شهر تهران با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، پیروز حناچی شهردار تهران، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران، محمد پژمان معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و جمعی از اعضای شواری شهر و مدیران ذی‌ربط به امضا رسید.
طبق اطلاعات منتشر شده هدف از امضای این تفاهمنامه بهره‌گیری از اختیارات و امکانات مدیریتی، سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، حقوقی و اجرایی طرفین به منظور تدوین، تصویب و اجرای برنامه‌های بازآفرینی شهری شهر تهران با اولویت محله سیروس با تأکید و تمرکز بر محدوده ۴.۴ هکتاری است. این برنامه دربرگیرنده ابعاد مختلف بوده که به صورت مشارکتی با ایفای نقش فعال توسط همه ذی‌مدخلان تهیه شده و ارتقای کیفی فضاهای عمومی، توسعه و تجهیز خدمات روبنایی و زیربنایی، بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی مسکن و توان‌افزایی اجتماعی، اقتصادی و نهادی ساکنان محله را هدف قرار می‌دهد.
براساس مفاد این تفاهم‌نامه شناسایی، ارزیابی، توانایی فنی و مالی و به کارگیری توسعه مطابق با نیازها و شرایط ویژه محله سیروس، همکاری همه‌جانبه در راستای تحقق برنامه توسعه محله، تخصیص تسهیلات نوسازی، مقاوم‌سازی و اسکان موقت، تأمین ۷۰ درصد از اعتبارات جهت اجرای خدمات روبنایی و زیربنایی، تأمین فضاهای عمومی و سرانه‌های مورد نیاز محله در چارچوب برنامه توسعه محله از تعهدات شرکت بازآفرینی شهری ایران در این اقدام خواهد بود.

از شهرداری انتظار داریم در بازآفرینی شهری تمام امکانات خود را در اختیار سایر دستگاه ها قرار دهد
محمد پژمان، مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در حاشیه مراسم مبادله تفاهم‌نامه همکاری مشترک بازآفرینی شهری محله‌های هدف شهر تهران که بین وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تهران منعقد شد، با بیان اینکه نوسازی بافت فرسوده در سطح کشور عزم ملی را می‌طلبد، گفت: دستگاه‌ها در اجرای این پروژه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و نباید این تصور به وجود بیاید که نوسازی بافت فرسوده تنها وظیفه یک دستگاه است.
وی با تاکید بر اینکه از شهرداری انتظار داریم در اجرای پروژه بازآفرینی شهری تمام امکانات خود را در اختیار سایر دستگاه‌ها قرار دهد و هزینه‌های صدور پروانه ساختمان را از واحدهای درون بافت‌های فرسوده دریافت نکند، گفت: عقب‌افتادگی‌های مفرطی که در بافت‌های فرسوده و حاشیه شهرها وجود دارد نیاز به‌پای کار آمدن همه دستگاه ها دارد.
وی ادامه داد: مشکل اصلی برای نوسازی بافت‌های فرسوده تاکنون این بوده که انجام این طرح تنها وظیفه یک دستگاه قلمداد می‌شد اما هم اکنون با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک بازآفرینی شهری محله‌های هدف شهر تهران فاصله بین ما و شهرداری برداشته شد و در قالب یک نهاد قدم برداشتیم.
پژمان با اشاره به فعالیت مشترک شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری در راستای نوسازی بافت‌های فرسوده، ادامه داد: با این نهادسازی جدید ما تمام اختیارات و امکانات وزارت راه‌وشهرسازی را به میدان آوردیم و با حضور یک جمع مدیریتی متشکل از طرفین و با توسعه گر این مسیر را کوتاه کردیم تا پروسه تصمیم‌گیری را سرعت بخشیم.
وی تصریح کرد: عدم وجود نهادی یکپارچه و احساس تعلق نداشتن همه دستگاه‌ها در انجام نوسازی بافت‌های فرسوده به عنوان دو مشکل بزرگ در این مسیر تلقی می شدند که از این پس در قالب نهادسازی صورت گرفته بخش بزرگی از این مشکلات مرتفع شده می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ادامه پروژه نوسازی بافت فرسوده در محله سیروس، گفت: ۴٫۴ هکتار از محله ۴۰ هکتاری سیروس برای اجرای پروژه نوسازی بافت فرسوده انتخاب شده است.
وی ادامه داد: پیش از این هم پروژه‌های نوسازی بافت فرسوده در این محله به اجرا درآمده است که از این تعداد ۲۲ هزار متر زمین در اختیار مردم را تملک کرده‌ایم و مابقی پروژه را هم امیدواریم با مشارکت خود مردم به اجرا برسانیم.
پژمان افزود: در حال حاضر ۲۰میلیون تومان در تهران و ۱۵میلیون تومان در سایر شهرها وام ودیعه مسکن با سود ۹درصد به ساکنان بافت فرسوده داده می‌شود تا نسبت به اسکان موقت خود اقدام کنند و ساکنین بافت فرسوده می‌توانند از این تسهیلات در جهت اجاره مسکن استفاده کنند تا زمانی که واحدها تحویل آنها داده شود. البته اگر افزایش رقم دو تا سه درصدی سود تسهیلات برای مردم قابل‌تحمل باشد، سقف این تسهیلات می‌تواند به مبلغ ۳۰ میلیون تومان برسد.