مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: شهر زیرزمینی نوش آباد با نامه دادستانی پلمب شده است. فریدون الهیاری در خصوص پلمب شهر زیرزمینی نوش آباد، اظهار کرد: شهر زیرزمینی نوش آباد با نامه دادستان آران و بیدگل پلمب شده است. وی افزود: نداشتن مصوبه برای نرخ بلیت و همچنین مشکل در […]
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: شهر زیرزمینی نوش آباد با نامه دادستانی پلمب شده است.
فریدون الهیاری در خصوص پلمب شهر زیرزمینی نوش آباد، اظهار کرد: شهر زیرزمینی نوش آباد با نامه دادستان آران و بیدگل پلمب شده است.
وی افزود: نداشتن مصوبه برای نرخ بلیت و همچنین مشکل در تفاهنامه با شهرداری دو مشکل اساسی و حقوقی شهر زیرزمینی نوش آباد بوده است که به واسطه آن این پلمب انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان ادامه داد: از فرماندار آران و بیدگل خواهش میکنم این موضوع را سریع رسیدگی و شهر زیرزمینی نوش آباد را برای بازدیدکنندگان بازگشایی کند و همچنین به میراث فرهنگی آران و بیدگل دستور داده شده است تا موضوعات مطرح شده سریعاً پیگیری و رفع و رجوع شود.
درآینده نزدیک، نانو ذرات به کمک میراث جهانی گنبد قابوس میآیند
درحالیکه حدود ۷ سال از ثبت گنبد قابووس در فهرست میراث جهانی میگذرد، باتوجه به گسترش رویش درختچهها و علفهای هرز و گلسنگها در بخشهایی از این بنای تاریخی، مدیر پایگاه میراث جهانی برج قابوس از انجام آزمایشهای نانو برای دفع گلسنگها در آیندهای نزدیک خبر داد.
مدیر پایگاه میراث جهانی برج قابوس در خصوص وضعیت و شرایط درختچههایی که در سقف برج قابوس روییدهاند، گفت: رویش این درختچهها و علفها معمولا فصلی است و با خشک شدن آنها در فصول سرد سال درصدد سمپاشی برای کنترل رویش آنها برآمدیم. با توجه به آنکه بیشتر این علفها به واسطه پرندگان به سقف برج قابووس آورده میشوند، سالانه شاهد رویش این علفها روی سقف برج خواهیم بود؛ اما درصدد آن هستیم تا با سمپاشیهای لازم این درختچهها را از بین ببریم.
او با اعلام خبر انجام تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهی درخصوص انجام پروژههای جدید و همسو با دانش روز برای حفظ و احیای بنای گنبد قابوس گفت: بخشی از کار توسط دانشگاه شهید بهشتی انجام شده و گزارش اولیه آن آماده شده و با توجه به آنکه اکنون در بخش فنشناسی هستیم تا از این طریق ساختار و معماری بنا را خوانش کنیم، از این رو نیازمند مطالعات پایهای بودیم. این بخش از مطالعات انجام و گزارشات ارائه شد. بخشی از مطالعات نیز به بررسی تاثیرات مواد نانو در حفظ و نگهداری بناهای تاریخی اختصاص داشت.
او با اشاره به مطالعاتی که در حوزه نانو انجام شده، تصریح کرد: بر اساس این مطالعات به نتایج خوبی دست یافتیم، به این نتیجه رسیدیم که مواد نانویی وجود دارد که میتوان از آن در حوزه رطوبتزدایی و از بین بردن گلسنگها استفاده کرد.