
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه کشت گیاهان دارویی در ۵۲ هزار هکتار مراتع شهرستان انجام شد، گفت: این اقدام ضمن توسعه رویشگاهها به اقتصاد مردم منطقه نیز کمک میکند. محمدرضا کشاورزیان ضمن بیان اینکه کشت گیاهان دارویی در ۵۲ هزار هکتار از مراتع شاهرود انجام شد، ابراز داشت: این طرح در غالب طرح […]
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه کشت گیاهان دارویی در ۵۲ هزار هکتار مراتع شهرستان انجام شد، گفت: این اقدام ضمن توسعه رویشگاهها به اقتصاد مردم منطقه نیز کمک میکند.
محمدرضا کشاورزیان ضمن بیان اینکه کشت گیاهان دارویی در ۵۲ هزار هکتار از مراتع شاهرود انجام شد، ابراز داشت: این طرح در غالب طرح قرارداد مشارکتی توسط بومیان و بهرهبرداران مراتع برای توسعه رویشگاهها در شاهرود صورت گرفته است.
وی بابیان اینکه عمده گیاهان دارویی کشتشده را گونههایی نظیر وشق، آنغوزه و غیره را شامل میشود، اضافه کرد: کشت این گیاهان بیشتر در مناطق کویری جنوب شهرستان نظیر طرود و خارتوران انجامشده است تا بتواند ضمن تثبیت خاک به پویایی اقتصاد این مناطق نیز کمک کند.
رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه مهمترین گیاه کشتشده گونه وشق است، ابراز داشت: شیره گونه وشق (دوریما آمونیاکوم) توسط بهرهبرداران با اصول بسیار فنی بهرهبرداری استحصال و برای مصارف بهداشتی و درمانی و صنعتی استفاده میشود. کشاورزیان بابیان اینکه سامانههای مرتعی چاه عروس، آهنگران، دلو، چاه گزی، دهنه حربی، خیرآباد سر طاقی و غیره زیر کشت گیاهان دارویی قرارگرفته است، تصریح کرد: خوشبختانه با توجه به شرایط مساعد بارندگی تجدید حیات و اقدامات بذرکاری بسیار موفقیتآمیز گزارش میشود. وی افزود: گیاهان دارویی در نگاه نخست شاید فقط کاربری دارویی داشته باشند اما این گیاهان دارای چهار کاربرد درمانی، بهداشتی، غذایی و صنعتی دارند که میتواند نقش مهمی در اقتصاد مناطق کمتر توسعهیافته ایفا کند. گفتنی است مراتع و برخی مناطق استان سمنان و شهرستان شاهرود، بهترین مکان برای کشت برخی گونههای گیاهان دارویی است که تقاضای بازار را نیز با خود دارد ضمن اینکه نرخ قابل توجهی داشته و در زمره اقلام صادراتی نیز محسوب میشوند.
تسهیلات رونق تولید به ۶۳۲ واحد تولیدی سمنان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه ۶۳۲ واحد تولیدی استان تسهیلات رونق تولید دریافت کردند، گفت: ۱۲۲ واحد از این بین صنعتی و ۵۱۰ واحد کشاورزی هستند.
بهروز اسودی در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان سمنان به میزبانی فرمانداری سرخه با بیان اینکه ۷۱ درصد از تسهیلات رونق تولید سال گذشته به واحدهای تولیدی در بخشهای مختلف اختصاص یافته است، بیان داشت: ۶۳۲ واحد تولیدی استان توانستند تسهیلات رونق تولید را دریافت کنند.
وی افزود: در سال گذشته ۱۲۲ واحد صنعتی و ۵۱۰ واحد کشاورزی توانستند ۷۸۴ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید را دریافت و به توسعه اشتغال زایی و تولید استان کمک کنند.
دبیر کارگروه رونق تولید استان سمنان با بیان اینکه ۲۳۴ پرونده تسهیلات واحدهای تولیدی استان برای پرداخت ۹ هزار میلیارد ریال وام در بانکهای عامل استان در حال بررسی است، تاکید کرد: با پایان عملیات عقد قرار داد و تضامین این وامها پرداخت میشود. اسودی بیان کرد: از مجموع یک هزار و ۸۶۸ واحد متقاضی تسهیلات رونق تولید در سطح استان سمنان پرونده یک هزار و ۱۳۱ واحد در دو بخش صنعتی و کشاورزی در جلسات کمیته بررسی تسهیلات و تأمین مالی بنگاههای تولیدی استان بررسی و به بانکهای عامل معرفی شده است. گفتنی است در جلسات قبلی کارگروه، مشکلات ۷۵۹ واحد تولیدی استان سمنان بررسی و یک هزار و ۷۲۲ مصوبه برای رفع موانع تولید تصویب شده است.
۱۰۰ میلیارد تومان گردش مالی گردشگری طرقبه و شاندیز
فرماندار طرقبه و شاندیز گفت: گردش مالی سالیانه حوزه گردشگری و باغ تالارها در این شهرستان نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان است.
حسن حسینی دوشنبه شب در مراسم تجلیل از قهرمانان و پیشکسوتان صنعت غذای خراسان رضوی در سالن همایش شاندیز اظهار کرد: سالیانه گردش مالی حوزه گردشگری از جمله باغ تالارها، رستوران ها و سفره خانهها شهرستان طرقبه و شاندیز ۱۰۰ میلیارد تومان، حوزه صنعت و معدن و سایر صنوف نزدیک به ۱,۷۰۰ میلیارد تومان و در بخش کشاورزی، دام و طیور، باغ داری و آبزی پروری نزدیک ۳۰۰ میلیارد تومان است. وی افزود: ۷۰ هزار نفر در شهرستان طرقبه و شاندیز زندگی میکنند و با کمک استاندار این شهرستان باید در توسعه اقتصادی به یک الگو تبدیل شود، این در حالی است که در حال حاضر هم در روستاها کار را با کمک معین اقتصادی شروع کردهایم. استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار کرد: امروز همه ما باید در مسیر ساختن یک جامعه متدین و متمکن تلاش کنیم لذا ما هم به نوبه خود هر جایی بتوانیم مسیر را برای مدیران اقتصادی هموارتر خواهیم کرد. علی رضا رزم حسینی ادامه داد: در فرهنگ دینی بر روی اقتصاد توجه ویژه ای شده است و در مثلث اقتصاد مقاومتی از علمای دین برای ترویج این مدل استفاده میکنیم چرا که معتقدیم بدون کمک ائمه جمعه و علمای دین موفقیت این طرح با مشکل مواجه خواهد شد. وی تصریح کرد: امروز اگر میخواهیم در جنگ اقتصادی که هنوز برخی از کارگزاران آن را باور ندارند روی پای خودمان بایستیم و در سیاستهای بین المللی مقاومت کنیم و به یاد داشته باشیم که رمز موفقیت و گذر از شرایط تحریم، اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی است.