برگزاری آزمون هایی نظیر آزمون ورود به حرفه مهندسان، آزمون تعیین صلاحیت کاردانهای فنی و تعیین صلاحیت معماران تجربی هرساله برگزار میشوند تا از طریق آنها حلقه فعالان صنعت ساختوساز کامل شود. در کنار برگزاری این آزمون ها تهیه و تدوین مقررات مربوط به سنجش سطح کمی و کیفی ساختمان سازی، ضرورت نظارت بر این […]
برگزاری آزمون هایی نظیر آزمون ورود به حرفه مهندسان، آزمون تعیین صلاحیت کاردانهای فنی و تعیین صلاحیت معماران تجربی هرساله برگزار میشوند تا از طریق آنها حلقه فعالان صنعت ساختوساز کامل شود. در کنار برگزاری این آزمون ها تهیه و تدوین مقررات مربوط به سنجش سطح کمی و کیفی ساختمان سازی، ضرورت نظارت بر این امر را بیش از پیش نشان می دهد.
این در حالی است که حالا مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن ضمن تشریح جزئیات طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن، اعلام کرد:تشکیل کمیته و کارگروه ساماندهی اجاره بها، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در نامهای به معاون اول رییس جمهوری ارایه شد. بر اساس این طرح نمایندگانی از کمیسیون عمران و اقتصاد مجلس، نماینده وزارت راه و شهرسازی، وزارت اقتصاد و دارایی، شورای عالی استان ها، اتحادیه مشاوران املاک، دادستانی کل کشور، بانک مرکزی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این کارگروه حضور دارند.
عباس فرهادیه با اشاره به اینکه سال گذشته اتفاقاتی که در بازارهای موازی مسکن رخ داد موجب جهش ناگهانی قیمت ها شد، گفت: مطالعات نشان می دهند که بازار اجاره در ۲۷ سال گذشته که پنج جهش را تجربه کرد قیمت مسکن بر اساس نرخ تورم افزایش یافت.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن با تاکید بر اینکه دولت نمی تواند مستقیم وارد نرخ گذاری و تعیین قیمت شود، اعلام کرد: تشکیل کمیته و کارگروه ساماندهی اجاره بها، به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی طی نامه ای به معاون اول رییس جمهوری ارایه شده است. بر اساس این طرح نمایندگانی از کمیسیون عمران و اقتصاد مجلس، نماینده وزارت راه و شهرسازی، وزارت اقتصاد و دارایی، شورای عالی استان ها، اتحادیه مشاوران املاک، دادستانی کل کشور، بانک مرکزی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در این کارگروه حضور دارند.
فرهادیه تعیین شاخص قیمت را از طریق تقویت سامانه بازار املاک و مستغلات اجرایی و عملیاتی دانست و گفت: سامانه بازار املاک و مستغلات که بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت راه اندازی شد، تقویت میشود. در جلسه ای که هفته های گذشته برای همین منظور در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد به این نتیجه رسیدیم که این سامانه باید تقویت شود.
وی یادآور شد: سامانه بازار املاک و مستغلات، سال ۹۱ راه اندازی شد و هم اکنون در هفت شهر که یکی از آنها تهران است اطلاعات در آن ثبت میشود. نحوه کار به این گونه است که مشاوران املاکی که تایید شده هستند و اجازه صدور کد رهگیری دارند اجازه دارند تا زمانیکه معامله شکل می گیرد مشخصات فیزیکی ملک را در سامانه ثبت کنند. قیمت معاملات در رهن و اجاره و خرید و فروش در سامانه همراه با موقعیت ملک ثبت میشود و افراد میتوانند با ورود به سامانه موقعیت جغرافیایی دقیق ملک را مشاهده کنند.
فرهادیه اعلام کرد: دولت ابزار قانونی و ظرفیت تنبیه افرادی که از این شاخص خارج میشون،را نداد، اما ابزار تشویقی دارد. در حال ماطلعه برای استفاده از تقویت ظرفیت های تشویقی هستیم. معتقد هستیم که اگر بتوانیم از ظرفیت های دولتی استفاده کنیم و مالک متوجه بشود که نفع اش در این است که در شاخص حرکت کند نه آنکه مالیات مضاعف بپردازد، خود به تحقق این طرح کمک می کند. مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و اقتصاد مسکن با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی تمام تلاش خود را برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها به سمت تولید می برد، گفت: در سال هایی ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور تولید می شد که اخیرا به ۳۰۰ هزار واحد رسیده است. عقب ماندگی تولید، بازار تقاضا را بالا برده است و بازار عرضه ضعیف است. وزارت راه و شهرسازی تکلیف دارد تا بازار عرضه را تقویت کند.
وی یادآور شد: با همت وزارت راه و شهرسازی، بالغ بر ۴۵۰ هزار واحد مسکن مهر امسال به اتمام می رسند و احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در برنامه تولید است. تصورم بر این است که اگر عرضه را تقویت کنیم بازار مسکن تا حد قابل ملاحظه ای متعادل خواهد شد.
پیشوایی اعلام کرد: ضرورت تدوین مشخصات فنی اتاق امن برای ساختمانها
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان قم گفت: مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان که در مورد پدافند غیر عامل تدوین شده، همانند سایر مباحث مقررات ملی ساختمان لازم الاجرا است، اما در آن، جزییات و ضوابط اتاق امن مشخص نشده است.
محمد صادق پیشوایی در اولین جلسه کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل در امسال اظهار داشت: در هر ساختمان، فضاهایی وجود دارد که برای آن کاربریهایی در حالت عادی تعریف شده است که در حالت تهدید میتواند با اضافاتی نقش اتاق امن را ایفا کند.
وی افزود: برای کاهش تلفات انسانی ناشی ازفروریزش سقفها در اثر زلزله ، بمباران دشمن، گرد و خاک ودود ناشی از انفجار و ترکشهای ثانوی در قوانین و مقررات ملی ساختمان در هر ساختمان فضایی به عنوان اتاق امن با سازه قاب سه بعدی فلزی در داخل ساختمان و کاربری های موجود می بایست پیش بینی شود تا در موقع زلزله و سایر موارد بحرانی جان افراد مورد تهدید قرار نگیرد.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به این که برای ایجاد اتاق امن پنج گروه ساختمانی تعریف شده اند، پیشنهاد کرد: با توجه به اهمیت موضوع، ایجاد اتاق امن در ساختمانهای دولتی و با اهمیت زیاد می تواند در اولویت اجرایی قرار گیرد.
پیشوایی به اهمیت محاسبه هزینه ها، جانمایی و سایر جزییات ایجاد اتاق امن اشاره کرد و گفت: برای این کار نیازمند تشکیل کارگروه تخصصی ذیل کارگروه پدافند غیرعامل هستیم.
وی توضیح داد: این کارگروه موقتی و با حضور نمایندگان دستگاه های مرتبط از جمله سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ، شهرداری قم ، اداره کل راه و شهرسازی استان ، شرکت برق تشکیل خواهد شد و خروجی و نتایج آن در جلسات کارگروه تخصصی پدافند غیر عامل با حضور کلیه اعضا مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان قم در پایان خاطر نشان ساخت: متاسفانه تاکنون اهمیت این موضوع در رسانه های جمعی مغفول مانده است و می توان از ظرفیت رسانه های جمعی به ویژه برنامه های رسانه ملی و فضای مجازی برای ضرورت و برجسته سازی ایجاد اتاق امن به نحو احسن استفاده کرد.
گفتنی است که تدوین ایین نامه های فنی ساختمان سازی در زمینه های زیر انجام می شوند:
احداث: یعنی برپاکردن ساختمان در روی زمین خالی
بهسازی: یعنی امروزی کردن ساختمان موجود، از طریق تغییر تیغهبندی و فضاها، نماسازی، تأسیسات مکانیکی و برقی و یا تقویت عناصر باربر با حفظ استخوان بندی (پی و عناصر باربر):
بازسازی: یعنی دوبارهسازی بخشهای عمدهای ازساختمان که در اثر سانحه یا فرسودگی آسیب دیدهاند.
تغییر کاربری: یعنی تغییر نوع بهرهبرداری از ساختمان، که مستلزم سنجش توانهای فضائی (معماری)، سازهای، تأسیساتمکانیکی و تأسیساتبرقی، [وتأسیساتترافیکی] ساختمان موجود برای بهرهبرداری جدید و ایجاد تغییرات لازم در معماری، سازه، تأسیسات مکانیکی و تأسیسات برقی است.
تعمیر: یعنی تعویض اجزاء فرسوده و از کار افتاده ساختمان، گاهی همراه با تغییرات جزئی در فضاها، بدون بهسازی یا با اندکی بازسازی.
تخریب: یعنی خراب کردن تمام یا بخشهائی از ساختمان موجود برای احداث، بهسازی، بازسازی، تغییر کاربری، تعمیر یا آزاد کردن زمین زیر ساختمان.
توسعه: گسترش دادن ساختمان موجود در سطح یا افزودن طبقات آن است.