امروزه کاغذ به عنوان یک کالای استراتژیک شناخته می‌شود،‌ کالایی که حیات بسیاری از صنایع به آن وابسته است‌، در ایران نیز کاغذ از جایگاه بالایی برخوردار است و علاوه بر صنعت چاپ و نشر،‌ صنایع بسیاری نیز به آن وابسته هستند،‌ اما با این وجود ما در داخل کشور هنوز نتوانسته ایم به خودکفایی […]

امروزه کاغذ به عنوان یک کالای استراتژیک شناخته می‌شود،‌ کالایی که حیات بسیاری از صنایع به آن وابسته است‌، در ایران نیز کاغذ از جایگاه بالایی برخوردار است و علاوه بر صنعت چاپ و نشر،‌ صنایع بسیاری نیز به آن وابسته هستند،‌ اما با این وجود ما در داخل کشور هنوز نتوانسته ایم به خودکفایی در این حوزه دست یابیم.
کارخانه چوب و کاغذ مازندران به عنوان بزرگترین کارخانه تولید داخلی کاغذ در کشور و خاورمیانه با ظرفیت تولید سالانه ۱۷۵ هزار تن شامل ۹۰ هزار تن کاغذ روزنامه و چاپ و تحریر و ۸۵ هزار تن کاغذ فلوتینگ جایگاه مهمی در این زمینه بر عهده دارد اما طی سالیان گذشته عدم مدیریت صحیح و برنامه ریزی برای این واحد بزرگ تولیدی موجب گردید تا این واحد بزرگ تولیدی با حداقل ظرفیت به فعالیت بپردازد و  درست در روزگاری که انتظار می‌رود،‌ چرخ تولید را با سرعت بیشتری به حرکت وا دارد از عهده این کار بر نیامد.
مشکلات و چالش های این واحد تولیدی به حدی بود که نه تنها نتوانست به ظرفیت تولیدی خود دست یابد بلکه در زمانی کارگران این شرکت در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود مقابل این مجموعه صنعتی تجمع کردند و حتی مانع ورود و خروج کارکنان شدند.

هلدینگ آینده پویا مالک چوب و کاغذ مازندران
آنچه که در مورد کارخانه چوب و کاغذ مازندران باید گفت این است که هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا متعلق به بانک ملی ایران،‌  صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی و شیمیایی عمده سرمایه‌گذاران این کارخانه هستند که در این میان هلدینگ طرح و توسعه آِینده پویا از بیشترین سهام برخوردار است.
هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا در بخش های مختلف تولیدی، خدماتی، بازرگانی و … فعالیت می کند و شرکت های سرمایه گذاری شفادارو، صنایع چوب و کاغذ مازندران، کارخانجات تولیدی اتمسفر، گروه صنعتی بلا، شرکت نکا چوب و شرکت کشت و صنعت چشمه بناب از جمله شرکت های زیر مجموعه شرکت هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا به شمار می روند.
طی سالهای گذشته هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا توجه خاصی به شرکت چوب و کاغذ مازندران نداشت و همین موضوع موجب بروز مشکلات فراوانی برای این واحد تولیدی شد. اما از اواسط اسفند ماه سال گذشته با ایجاد تغییر مدیریتی در این مجموعه ایجاد شد و بهبود فعالیت شرکت چوب و کاغذ مازندران در اولویت این هلدینگ قرار گرفت.
حسن بقایی مدیرعامل توانمند شرکت هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا که در رزومه فعالیتهایش مدیریت حوزه های مختلف اقتصادی و بازرگانی نیز دیده می شود و از مدیران توانمند وزارت اقتصاد و دارائی است، در نخستین گام موثر خود به منظور ایجاد شفاف سازی در امور شرکت های تابعه هلدینگ مدیریت طرح و توسعه آینده پویا، نسبت به ارزیابی عملکرد شرکت های تابعه و آسیب شناسی اقدام و در این راستا تغییراتی مدیریتی در برخی از شرکت ها از جمله صنایع چوب و کاغذ مازندران انجام داده است که نوید روزهای خوب این صنعت مهم کشور را می دهد.
وی در نخستین گام موثر خود به منظور ایجاد شفاف سازی در امور شرکت های تابعه هلدینگ طرح و توسعه آینده اقدام به جابجایی و تغییر تعدادی از مدیران شرکت چوب و کاغذ مازندران کرد. مدیرانی که در مدت زمان حضورشان با اعتبار شرکت تنها بدهی روزافزون به مجموعه تحمیل می کردند و مانع بهبود فعالیت های شرکت می شدند.
اقدامی که در گام اول باعث تعجب اهالی صنایع چوب و کاغذ شد اما مدیرعامل آینده پویا می دانست به کدام نقطه زوم شود تا مسیر چوب و کاغذ هموارتر از گذشته شود.
وی در گام دوم به همراه معاونان و مدیران هلدینگ به کارخانه چوب و کاغذ مازندران رفت و ضمن بازدید دقیق میدانی از نزدیک در جریان مشکلات مجموعه قرار گرفت.
در حقیقت تمام دغدغه های شخص مدیرعامل هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا حل مشکلات و معضلات متعدد شرکت های زیر مجموعه این هلدینگ همچون شرکت چوب و کاغذ مازندران است شرکتی که امروز افکار توسعه ایش در سر بقایی می گذرد و امسال سالی خواهد بود که مازندران با شرکت نامی اش و کارگرانش قطع به یقین اخبار خوشی از آن خواهند شنید.

آنچه که در طی دو ماه گذشته و با تغییر مدیریت در هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا صورت گرفته، نوید بخش روزهایی خوب برای شرکت چوب و کاغذ مازندران است. امید می رود سایر مدیران ارشد کشور با الگو برداری از عملکرد حسن بقایی مدیرعامل هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا، علاوه بر گام برداشتن در مسیر شفافیت سازی و مبارزه با فساد گسترده و ساختاری و سازمانی در جهت بهبود و رونق تولید در کشور گام بردارند.

مدیرعامل هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا:
برای حل مشکلات چوب و کاغذ مازندران با احدی تعارف ندارم

حسن بقایی مدیرعامل هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا در گفتگو با روزنامه جمله می گوید: مقام معظم رهبری محور فعالیت در سال ۹۸ را «تولید» قرار دادند و با همین نگاه عنوان سال را «رونق تولید» نامگذاری کردند تا برای چندمین سال تولید و اقتصاد مهم ترین دغدغه معظم له بویژه در یک دهه اخیر باشد.
وی افزود: وظیفه مدیران است که اجازه ندهند مقام معظم رهبری دغدغه تولید داشته باشند و در این راستا هیچ عذری از هیچ مسئولی پذیرفته نیست که بخواهد در زمینه رونق تولید کوتاهی داشته باشد.
بقایی گفت: برخی از شرکت های هلدینگ آینده پویا از جمله چوب و کاغذ مازندران پتانسیل بالایی برخوردار هستند که متأسفانه توجهی به آنها نشده است و تصمیم داریم امکانات بالقوه این شرکت ها را به بالفعل برسانیم و در این راستا شرکت هایی که از پتانسیل رشد و بهره برداری مناسبی برخوردار هستند در شرایط مطلوب قرار بگیرند.
مدیرعامل هلدینگ طرح و توسعه آینده پویا همچنین با اشاره به مشکلات پیرامون کاغذ در کشور گفت: تمام تلاش ما در صنایع چوب و کاغذ مازندران بر این چارچوب استوار است تا با همراهی و همدلی، این مجموعه به روزهای اوج خود باز گردد و افتخاری برای صنعت کشور به شمار آید و مشکلات کارگران زحمتکش آن نیز مرتفع گردد و مطمئن باشید با توجه به مشکلاتی که امروز در خصوص موضوع کاغذ در کشور به وجود آمده است این مجموعه می تواند بخش مهمی از آن را مرتفع نماید.
بقایی با اشاره به تلاشهای انجام شده طی دو ماه گذشته برای حل مشکلات این مجموعه گفت: در طی این مدت مانع تحرکاتی که در صدد آسیب رساندن به این مجموعه بودند شدیم و اجازه نمی دهم حاصل تلاشهای مدیران و کارگران این شرکت از میان برود و در این مسیر با احدی تعارف ندارم و اگر تلاش هر یک از کارکنان مجموعه در راستای ارتقا، بهبود و افزایش تولید و رفع دغدغه های مسئولان نظام و رهبری باشد دستشان را می بوسم و اگر کسی در این زمینه قدم برندارد قطعاً جا خواهد ماند.