محمد اسلامی بیان کرد: هدف از اجرای این طرح تامین سرانههای مورد نیاز مردم در شهرهای جدید است و اینکه در کنار واحدهای مسکونی پروژههای مکمّل اعم از بهداشتی و درمانی، فرهنگی، ورزشی و مواردی که از جنس پشتیبانی تقویت شود. اسلامی ادامه داد: ۴ شرکت بزرگ، عملیات اجرایی ۴ پروژه که مسکن یکی از […]
محمد اسلامی بیان کرد: هدف از اجرای این طرح تامین سرانههای مورد نیاز مردم در شهرهای جدید است و اینکه در کنار واحدهای مسکونی پروژههای مکمّل اعم از بهداشتی و درمانی، فرهنگی، ورزشی و مواردی که از جنس پشتیبانی تقویت شود.
اسلامی ادامه داد: ۴ شرکت بزرگ، عملیات اجرایی ۴ پروژه که مسکن یکی از آنهاست را آغاز میکند و امید است که در سال ۹۸ و ۹۹ این ۴۰۰ هزار واحد توسط بخش خصوصی تامین شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم در زمینه تسهیلات موردنیاز برای این پروژه عنوان کرد: تسهیلات موردنیاز برای این پروژه پیشبینی شده که سهمی از سبد تسهیلات بانکهای کشور که برای ساخت و ساز تخصیص پیدا کند به این بخش تعلق گیرد که تاکنون ۸٫۵ درصد از سقف کل تسهیلات بانکها را شامل میشود که امید است این سقف از سوی بانک مرکزی به ۲۰ درصد برسد.
او همچنین گفت: زمین را واگذار و به مشارکت میگذاریم و ۸۰ درصد منابع موردنیاز ساخت و ساز نیز براساس مصوبه شورای پول و اعتبار در اختیار سازنده قرار خواهد گرفت، همچنین این تسهیلات قابل انتقال به خریداران است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اثرات این طرح در زمینه بازار مسکن تأکید کرد: این طرح کمک میکند تا عرضه تقویت و تقاضا پشتیبانی شود و امید است با راهاندازی تولید مصالح ساختمانی که بازار تعهدی ایجاد شده بتوانیم تسهیلگری کنیم.
وی تأکید کرد: امید است با اجرای این طرح مردم شاهد ساخت مسکن باشند و جامعه هدف که اقشار متوسط به پایین است بتواند از این مسکن برخوردار شود.
وزیر راه و شهرسازی در پایان خاطرنشان کرد: امید است این فرآیند از زمانی که ثبتنام آغاز و عقد قرارداد انجام میشود تا زمانی که آورده سرمایهگذار و زمین از ناحیه دولت واگذار میشود جریان پایداری در زمینه مسکن ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید عنوان کرد؛ اشتغال ۳۰ هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن شهر اندیشه
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در حاشیه مراسم کلنگزنی و آغاز عملیات اجرایی ساخت ۲ هزار و ۹۹ واحد مسکونی شهر اندیشه که در قالب طرح اقدام ملی مسکن کلید خورد، گفت: ۲۰۰ هزار واحد مسکونی از برنامه اقدام ملی مربوط به شهرهای جدید است و تمرکز برای اجرای این برنامه در شهرهای جدید بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است.
حبیباله طاهرخانی با اشاره به اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ۳۰ هزار نفر در فرآیند احداث واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی شهر اندیشه گفت: در اجرای طرح اقدام ملی شهر اندیشه بخش خصوصی ۷۰۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری کرده است، سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه مسکن ضمن مدیریت منابع و افزایش نوآوری به مدیریت قیمت تمامشده میانجامد.
معاون وزیر راهوشهرسازی با اشاره به اینکه، تمام بیش از ۲ هزار واحد مسکونی شهر اندیشه با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اجرا می شود، افزود: کشور ازنظر تخصیص پروژههای عمرانی و تخصیص منابع نظام بانکی با محدودیتهای جدی مواجه است اما در سوی دیگر منابع سرشاری در قالب نقدینگی مردم در اختیار بخش خصوصی است.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه در تلاشیم تا بخشی از نقدینگی که در جامعه حضور دارد را جذب برنامههای تولید مسکن کنیم گفت: جذب شدن این منابع به صنعت مسکن، میتواند صنایع بسیار زیادی را فعال کنند؛ صنعت ساختمان یک صنعت کاملاً خوداتکا است و برخلاف اغلب صنایع که تااندازهای به سیستمهای خارجی وابستهاند، این صنعت خوداتکا و درعینحال جزو صنایع اشتغالزای کشور است.
ساخت دو هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی در شهر جدید اندیشه
وی با تاکید بر اشتغال آفرینی صنعت ساختمان از اشتغال مستقیم و غیرمستقیم حدود ۳۰ هزار نفر در فرآیند ساخت دو هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی در شهر جدید اندیشه خبر داد و گفت: توجه به این صنعت، توجه به شعار “رونق ملی” و فرمایشات مورد تأکید مقام معظم رهبری است؛ درعینحال بخش تولید مسکن از بخشهایی است که میتواند سیاستهای اقتصاد مقاومتی را محقق کند.
طاهرخانی در ادامه به برشماری منافع و مزایای استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در صنعت ساختمان پرداخت و گفت: علاوه بر تأمین مالی بخش مسکن، یکی از مزایای اصلی استفاده از این ظرفیت، بینیاز کردن بخش دولتی از ورود تصدی گرایانه به این حوزه است؛ پروژههای زیادی را میتوان مشاهده کرد که ورود مستقیم دولت باعث کاهش بهرهوری و مشکلات دیگری شده است اما حضور بخش خصوصی میتواند به مدیریت منابع و افزایش نوآوری در این پروژهها کمک کند و درعینحال ضمن برخوردار نبودن از محدودیتهای دولتی، قیمت تمامشده را مدیریت کند.
وی اظهار کرد: در مدل جدید، مدل کارفرمایی و پیمانکاری حاکم نیست که تصور کنیم بهنوعی سرمایهگذاران مجری تصمیمات بعضاً نامعقول ما هستند؛ در سیستم کنونی کارفرمایی و پیمانکاری، هزینه دستورات و موضوعات را عملاً بخش دولتی میپذیرد اما قاعدتاً در سیستم سرمایهگذار و سرمایه پذیر، قواعد حضور کاملاً تغییر میکند و از این مقطع به بعد این مجموعهها، شرکای ما هستند و باید به دیدگاهها و پیشنهادات آنها ارج گذاشته شود و درعینحال انعطاف لازم را متناسب با شرایط بازار داشته باشیم.
اهلیت فنی و مالی شرکای ما، موضوع بسیار جدی است
طاهرخانی، نقطهضعف این مدل را انتخاب شرکای نامناسب خواند و گفت: به همین دلیل اهلیت فنی و مالی شرکای ما، موضوع بسیار جدی است که مجموعه شرکت عمران شهرهای جدید دقت بالایی در این حوزه صرف میکند و دستورالعمل بسیار دقیقی در این حوزه تدوینشده است؛ همچنین نظام ارزیابی مالی مشخصی وجود دارد که انبوهسازان، سازندگان و سرمایهگذارانی که حداقل امتیازات را به دست نیاورند وارد فرآیند ما نخواهند شد.
سرمایهگذاری بیش از ۷۰۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی
معاون وزیر راه و شهرسازی نکته مهم در انتخاب سرمایهگذاران را توان به پایان بردن پروژهها دانست و گفت: امروز خوشبختانه با ۱۰ هزار میلیارد ریال کار را شروع کردهایم که هدف آن پوشش یکی از وظایف و مسئولیتهای اصلی دولتها یعنی تأمین مسکن است و در قانون اساسی به آن اشاره شده است؛ از این ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری بیش از ۷۰۰۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی آورده میشود و تجهیز زمین، آورده شرکت عمران است.
وی اظهار کرد: در شهر اندیشه، پروانه نیز بر عهده سرمایهگذار است اما در شهرهای نیازمندتر که بازار مسکن چندان فعال نیست، پروانه ساختمانی را ما برعهدهگرفتهایم تا هزینه شروع فعالیت توسط سازندگان و سرمایهگذاران کاهش پیدا کند و امیدوار هستیم خروجی برنامه اقدام ملی، مسکن باکیفیت و پایدار برای شهروندان این مرز و بوم باشد.