معاون ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: تعاونیهای استان گلستان در سال گذشته حدود ۳۶ میلیون دلار صادرات در بخشهای مختلف مانند صنایع دستی، گوشت مرغ، فرش، ید، پسته و غیره داشتند. ابوالقاسم یوسفی اظهار داشت: طرح روستا تعاون که از سال گذشته آغاز شده، در راستای برنامه ششم برای هدفمند سازی روستاها […]
معاون ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: تعاونیهای استان گلستان در سال گذشته حدود ۳۶ میلیون دلار صادرات در بخشهای مختلف مانند صنایع دستی، گوشت مرغ، فرش، ید، پسته و غیره داشتند.
ابوالقاسم یوسفی اظهار داشت: طرح روستا تعاون که از سال گذشته آغاز شده، در راستای برنامه ششم برای هدفمند سازی روستاها و توسعه و ایجاد اشتغال در روستاها اجرا میشود. در قالب این طرح ۸۰ تعاونی در استان به ثبت رسید که تاکنون ۳۲ میلیارد تومان به آنها پرداخت شده است.
یوسفی خاطرنشان کرد: آموزشها در بخش تعاون به ۲ صورت حضوری و مجازی انجام میشود که در این راستا سال گذشته در بخش آموزش مجازی با ۲۶ هزار و ۷۶۰ نفر ساعت آموزش رتبه نخست کشور را کسب کردیم. همچنین ۳۵ هزار نفر ساعت نیز آموزش حضوری انجام گرفت. این آموزشها در زمینه حقوقی و افزایش دانش و مهارت مدیران و اعضای تعاونیها بوده است.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی برای تعاونی ها، یادآور شد: سال گذشته هشت کارگاه آموزشی برگزار شد که تعدادی از آنها با همکاری جهاددانشگاهی گلستان اجرا شد.
وی بیان کرد: همه ساله در هفته تعاون جشنواره تعاونیهای برتر برگزار میشود. نامنویسی در سیزدهمین جشنواره انتخاب کارآفرینان برتر، از هشتم خرداد در سایت www.karafarinanebartar.ir آغاز شده و تا ۳۱ تیرماه ادامه خواهد داشت.
یوسفی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰۰ تعاونی در ۲۵ گرایش اقدام به ثبتنام کردند، خاطرنشان کرد: در هر گرایش یک تعاونی به عنوان تعاونی برتر استانی انتخاب میشود و بعد از آن در جشنواره تعاونیهای برتر ملی شرکت داده می شوند. سال گذشته سه تعاونی برتر استان به عنوان تعاونیهای برتر ملی انتخاب شدند.
معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان در ادامه تصریح کرد: در حوزه منابع طبیعی ۲۶ تعاونی و یک اتحادیه فعال در استان داریم. اقداماتی را برای افزایش دانش اعضای اتحادیه مرتعداری انجام دادیم و در حال حاضر سطح تحصیلات اعضای هیئت مدیره این اتحادیه از فوق لیسانس تا دکتری است. این اتحادیه قراردادهای خوبی با منابع طبیعی منعقد کرده که از جمله آن آموزش برداشت قارچ ترافل به مردم در سطح ۲۰ هزار هکتار از جنگلهای شهرستان گالیکش است. قیمت این قارچ بالاست و مردم رغبت زیادی به برداشت آن دارند اما به علت عدم شناخت کافی از طریقه برداشت، به منابع طبیعی آسیب وارد میکنند. اتحادیه علاوه بر آموزش، قارچ را از مردم خریداری می کند و پیگیر صادرات آن میشود.
وی به برداشت پسته وحشی در مراوه تپه اشاره کرد و افزود: در روستای قازانقایه تعاونی در این زمینه با عضویت تمامی ساکنین روستا در عرصهای به وسعت ۵ هزار هکتار شکل گرفت. پسته از مردم با قیمت مناسب خریداری میشود. سال گذشته ۵۰ تن پسته از مردم خریداری شد. میزان صادرات پسته نیز یک میلیون دلار بوده است. همچنین در راستای توسعه درختان پسته، کشت نهال نیز در دستور کار این تعاونی است و سال گذشته بیش از ۲۰۰ هکتار نهال کاری انجام شد. از سال ۹۷ در تقویم فعالیتهای استانی، جشنواره پسته در مراوه تپه نیز جای گرفته است.
تولید ۲۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی در گیلان
مدیرکل شیلات گیلان از تولید ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی در این استان خبر داد و گفت: حدود ۵۰۰ کیلوگرم از این خاویار استحصال شده به خارج کشور صادر و مابقی صرف مصارف داخلی شد. صمد درویشی حمایت مؤثر از صنعت پرورش ماهیان خاویاری و کمک به تولیدکنندگان و فعالان این عرصه برای گسترش و افزایش تولیداتشان را از اولویتهای مهم شیلات گیلان خواند و اظهار داشت: در سال گذشته حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار پرورشی در استان گیلان تولید شد. مدیرکل شیلات استان گیلان وجود تعداد ۱۲۶ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در سطح کشور را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: از این تعداد یاد شده، ۴۷ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در سطح گیلان واقع شده است بنابراین میتوان گفت این استان شمالی هماینک از حیث وجود تعداد مزارع خاویاری در رتبه نخست کشوری قرار دارد. درویشی از توزیع تعداد بسیار بالایی بچهماهی خاویاری توسط مجموعه شیلات گیلان و توزیع آن در سطح مزارع پرورشی موجود در سطح استان سخن گفت و تصریح کرد: یقیناً با سیاستها و برنامههای استراتژیکی که در دستور کار شیلات استان گیلان قرار گرفته است تولید ماهیان خاویاری به صورت لایهبندی افزایش پیدا میکند. وی انعقاد یک توافقنامه سهجانبه بین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، استانداری گیلان و متقاضیانی که قصد ایجاد واحدهای پرورشی ماهیان خاویاری در سطح استان دارند را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: تمهیداتی اندیشیده شده تا بهوسیله این توافقنامه متقاضیان مربوطه از تسهیلات کم بهره برای شروع فعالیت خود بهرهمند شوند.