زهرا ایرانشاهی در حالی که با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور یک پایانه صادراتی مواد معدنی در بندر لنگه و پنج فروند اسکله فلزی شناور ساخت داخل، در بنادر غرب هرمزگان با اعتبار مجموع ۲۸۵ میلیارد ریال و اشتعالزایی برای ۱۹۰ نفر به بهره برداری رسیده است، حالا محمد راستاد خبر داده که […]
زهرا ایرانشاهی
در حالی که با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور یک پایانه صادراتی مواد معدنی در بندر لنگه و پنج فروند اسکله فلزی شناور ساخت داخل، در بنادر غرب هرمزگان با اعتبار مجموع ۲۸۵ میلیارد ریال و اشتعالزایی برای ۱۹۰ نفر به بهره برداری رسیده است، حالا محمد راستاد خبر داده که این خدمات بیش از این موارد است و توسعه بنادر کوچک نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در اینباره توضیح داد: با استفاده از ظرفیت بنادر کوچک، می توان صادرات به کشورهای منطقه را افزایش داد.
محمد راستاد افزود: توسعه زیرساخت های اقتصاد دریامحور و رونق بنادر کوچک استان هرمزگان از راهبردهای سازمان بنادر است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از مراودات منطقه ای کشور اعم از صادرات و واردات از طریق بنادر کوچک انجام می شود، اظهار کرد: بنادر کوچک نقش قابل توجهی در اشتغالزایی و رونق اقتصادی دارند.
راستاد همچنین در دیدار با آیت الله سید محمد جواد رکنی؛ امام جمعه شهرستان لنگه، تصریح کرد: سازمان بنادر و دریانوردی در تلاش است تا با برنامه ریزی دقیق، زمینه ای را فراهم کند تا ناوگان سنتی و تجاری با شرایط مناسبی( ارایه تسهیلات و امکانات) تردد کند.
بهره برداران بندر باید بدون دغدغه فعالیت کنند
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از ناوگان سنتی و سبک در سواحل جنوبی کشور به فعالیت های تجاری و حمل و نقل دریایی مشغول هستند، بیان کرد: بهره برداران بندر باید بدون دغدغه فعالیت کنند و صاحبان کالا نیز از روان بودن عملیات رضایت داشته باشند.
راستاد با اشاره به فاصله اندک بندر لنگه با کشورهای جنوبی خلیج فارس و برخورداری از ناوگان دریایی مناسب، تاکید کرد: با استفاده از ظرفیت بنادر کوچک، جابجایی کالا در کرانه و به صورت ترانشیپمنت افزایش پیدا می کند.
توسعه بنادر کوچک؛ اولویت سازمان
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی توسعه بنادر کوچک را به عنوان یک اولویت در سال «رونق تولید” تعریف کرده است، خاطرنشان کرد: توجه هرچه بیشتر به بنادر کوچک موجب می شود تا این بنادر بتوانند با کیفیت خوبی در بخش حمل و نقل دریایی نقش آفرینی کنند از طرفی رونق معیشت ساحل نشینان نیز از اولویت های سازمان بنادر است.
وی با بیان اینکه بندر لنگه در محدوده شهر واقع شده است، اظهار داشت: مشکل دسترسی به پسکرانه بنادر نباید چالشی به جهت ترافیک برای شهر ایجاد کند.
ایجاد زیرساخت اسکله برای سفر دریایی
وی با اشاره به افتتاح رسمی مرحله نخست پایانه مواد معدنی بندر لنگه تصریح کرد: این بندر در سال گذشته به صورت آزمایشی، ۷۰۰هزار تن عملکرد داشته است، همچنین ایجاد زیرساخت اسکله برای سفر دریایی به جزیره لاوان، تامین یک کشتی مسافری استاندارد با استفاده از تسهیلات وجوه اداره شده و توسعه بندر چارک در دستور کار سازمان بنادر قرار دارد.
تقویت کاپوتاژ کالا بین بنادر اصلی و کوچک
این در حالی است پیش از این نیز مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اینکه توسعه بنادر کوچک به عنوان یک اولویت در سال ۱۳۹۸ برای این سازمان تعریف شده است، گفت: برنامه ریزی دقیقی در مورد بنادر کوچک انجام شده و تقویت کاپوتاژ کالا بین بنادر اصلی و کوچک در دستور کار قرار دارد.
محمد راستاد با اشاره به اینکه بخشی از مراودات منطقه ای کشور اعم از صادرات و واردات از طریق بنادر کوچک انجام می شود، اظهار کرد: در عین حال بخش قابل توجهی از اشتغال زایی در سواحل و رونق اقتصادی این مناطق از طریق بنادر کوچک محقق می شود.
وی ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی تمام تلاش خود را به کار گرفته و با برنامه ریزی دقیق زمینه را فراهم می کند تا ناوگان سنتی و تجارتی با ارائه بهترین تسهیلات و امکانات، تردد خود را انجام دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از ناوگان سنتی و سبک در سواحل جنوبی کشور، به فعالیت های تجاری و حمل و نقل دریایی مشغول هستند، بیان کرد: باید این امکان فراهم شود تا کران بری یا کاپوتاژ کالا بین بنادر اصلی و کوچک صورت گرفته و ترانشیپ کالا نیز تقویت شود.
راستاد تاکید کرد: علاوه بر این باید با استفاده از ظرفیت بنادر کوچک، جابجایی کالا در کرانه و به صورت ترانشیپمنت هم مدنظر قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی توسعه بنادر کوچک را به عنوان یک اولویت در سال جاری تعریف کرده است، خاطرنشان کرد: توجه هرچه بیشتر به بنادر کوچک موجب می شود تا این بنادر بتوانند با کیفیت خوبی در بخش حمل و نقل دریایی فعالیت کنند، مسئله ای که موجب می شود به مرور زمان و متناسب با تقاضاهای موجود، توسعه بنادر کوچک انجام شود.
گفتنی است که مرحله نخست پایانه صادراتی مواد معدنی بندر لنگه در ضلع غربی این بندر با حضور محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی، سید محمدجواد رکنی امام جمعه شهرستان بندر لنگه، شیخ محمدصدیق بهجت امام جمعه اهل سنت این شهرستان، نماینده غرب مردم هرمزگان در مجلس، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان، مدیر بنادر و دریانوردی بندرلنگه، فرماندار و جمعی از مقامات محلی شهرستان بندر لنگه دیروز مورد بهره برداری قرار گرفت.