علی مطهری پیرامون  دفاعیه و جلسات دادگاه خاتمی گفت: «دفاعیه آقای محمدرضا خاتمی برای دادگاه را خواندم. متنی قوی بود اما مهم این است که دادگاه اراده ای برای بررسی ادعا و مدارک و اسناد ایشان نداشت و حرفشان این بود که ملاک ما نظر شورای نگهبان است که صحت انتخابات را تأیید کرده. سؤال […]

علی مطهری پیرامون  دفاعیه و جلسات دادگاه خاتمی گفت: «دفاعیه آقای محمدرضا خاتمی برای دادگاه را خواندم. متنی قوی بود اما مهم این است که دادگاه اراده ای برای بررسی ادعا و مدارک و اسناد ایشان نداشت و حرفشان این بود که ملاک ما نظر شورای نگهبان است که صحت انتخابات را تأیید کرده. سؤال این است که اگر قرار بر عدم بررسی ادعای آقای خاتمی بوده پس چرا دادگاه تشکیل دادند».

نماینده تهران در مجلس با تأکید بر اینکه ثابت شدن ادعای تقلب در سال ۸۸ به کل نظام آسیب نمی زند، تصریح کرد: «ادعای آقای محمدرضا خاتمی و افرادی مانند ایشان این است که در وزارت کشور و در اتاق تجمیع آراء تقلب شده و تعداد قابل توجهی آراء به آراء یکی از نامزدها اضافه کرده اند. فرضا این ادعا ثابت شود، این امر یعنی  تخلف و بلکه تقلب و خیانت افرادی در نقطه حساس سامانه انتخاباتی؛ که ای بسا مقامات عالی کشور نیز از آن بی خبر بوده اند و به عبارت دیگر این افراد مقامات عالی کشور را نیز فریب داده اند».

وی افزود: «اگر از این منظر به موضوع نگاه شود هراس قوه قضائیه و مقامات امنیتی و اطلاعاتی از رسیدگی به این موضوع از بین می رود؛ بلکه این رسیدگی و تعیین تکلیف را به نفع نظام جمهوری اسلامی خواهند دانست».

مطهری با بیان اینکه صرف اظهار عقیده نباید موجب محاکمه شود، اظهار داشت: «اساسا عقیده قابل مؤاخذه نیست. چون قابل اجبار نیست؛ نمی توان گفت که همه باید اعتقاد داشته باشند که در انتخابات سال ۸۸ تقلب شده یا نشده است. هرکسی عقیده ای دارد و قضاوت با مردم است».

وی در پایان تأکید کرد: «اگر کسی امروز ادعا کرد در انتخابات سال ۸۸ تقلب شده و آنگاه دست به اقدامات عملی مانند تخریب و آسیب زدن به اموال عمومی زد، او باید محاکمه شود اما صرف اظهار نظر نباید موجب اظهار و محاکمه و مجازات شود. لذا برخوردی که با آقای محمدرضا خاتمی شد از اساس غلط و غیر ضروری بود. نباید طوری رفتار کنیم که فضای اختناق تداعی شود».

بیش از ۱۵۰ چهره‌ اصلاح‌طلب از جمله سعید حجاریان، علی تاجرنیا، عبدا… رمضان‌زاده، محمد کیانوش‌راد، عبدا… ناصری و مرتضی مبلغ، آذر منصوری،‌ شهیندخت مولاوردی با امضای بیانیه‌ای نسبت به روند رسیدگی پرونده محمدرضا خاتمی کردند. شعبه ۱۰۵۷ مجتمع قضایی کارکنان دولت، سیدمحمدرضا خاتمی را به اتهام اظهار نظر پیرامون روند برگزاری انتخابات  سال ۸۸ به دو سال زندان محکوم کرده است./جماران