با تصویب شورای فیفا، در جلسه ای که در پاریس برگزار شد، در کد انضباطی فیفا تغییرات مهمی اعمال و این تغییرات از ۱۵ جولای ۲۰۱۹ (۲۴ تیر ۱۳۹۸) اجرایی شده است. در این آیین نامه تغییراتی هم به وجود آمده که می تواند نوعی اعلان جنگ فیفا به باشگاه های فوتبال ایران باشد […]
با تصویب شورای فیفا، در جلسه ای که در پاریس برگزار شد، در کد انضباطی فیفا تغییرات مهمی اعمال و این تغییرات از ۱۵ جولای ۲۰۱۹ (۲۴ تیر ۱۳۹۸) اجرایی شده است. در این آیین نامه تغییراتی هم به وجود آمده که می تواند نوعی اعلان جنگ فیفا به باشگاه های فوتبال ایران باشد که پرونده های بدهکاری های زیادی در فیفا دارند.
بدهی مساوی با محرومیت
“ در صورتی که باشگاهی محکومیت های مالی پرداخت نشده داشته باشد، تا زمان پرداخت تمامی بدهی، پنجره نقل و انقالاتی باشگاه بسته می ماند. “ این یکی از بندهایی است که می تواند زنگ خطر را برای باشگاه های بدهکار ایرانی به صدا در بیاورد. همین الان پرونده های مالی مهمی از تیم های باشگاهی پرطرفدار ایرانی در فیفا وجود دارد و می تواند با این آیین نامه جدید حسابی دردسرساز شود.
درماده ۱۵ آیین نامه انضباطی فیفا آمده:
– این قانون درباره هر فرد یا نهادی است که نتواند پول یک نفر دیگر از جمله مربی، بازیکن یا باشگاه یا پولی که باید به فیفا بپردازد و یا حکمی که توسط دادگاه عالی ورزش اعلام شده است، را بدهد.
– معمولا مدت زمانی که برای این موضوع در نظر گرفته می شود یک ماه است و باید در این مدت زمانی که موضوع مالی باشد براساس حکمی که فیفا یا دادگاه عالی ورزش داده اند انجام شود.
-اگر برای باشگاه یا شخص محرومیتی از حضور در هر فعالیت فوتبالی از جمله حضور در بازار نقل و انتقالات در نظر گرفته شود آن محکومیت درصورتی برداشته می شود که همه موارد تخلف جبران شود.
با توجه به قوانین تازه ای که در آیین نامه انضباطی فیفا آمده باشگاههای ایرانی باید ضمن حل پرونده های مفتوح مالی و غیرمالی که هر سال برتعداد آن ها اضافه شده، از کشیده شدن پایشان به چنین پرونده های اجتناب کنند. در حال حاضر استقلال و پرسپولیس دو پرونده خیلی مهم در فیفا دارند. استقلال باید ۴۵۰ هزاردلار به پرو پئیچ مهاجم کروات سابقش بدهد و پرسپولیس نیز با شکایت برانکوایوانکوویچ به طور رسمی یک پرونده جدی دیگر در فیفا خواهد داشت.
فرایند تعلیق؛ ایران ۸ تا ۹ ماه فرصت دارد
این اتفاق تلخ چند سال پیش برای ایران رخ داده بود. زمانی که علی آبادی رییس وقت ورزش کشور محمد دادکان، رییس فدراسیون فوتبال را بعد از بازگشت از جام جهانی آلمان از کار برکنار کرده بود. گویی که نمی دانست بر اساس قانون فیفا فقط اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال می توانند رییس را برکنار کنند. این اتفاق بد هر از گاهی برای تیم های آسیایی تکرار می شود. در سال های اخیر این شرایط بد را کویت تجربه کرده بود. بهانه این بار تعلیق فوتبال ایران که در رسانه ها مطرح شد مهیا نکردن حضور بانوان دراستادیوم های فوتبال به خصوص استادیوم آزادی است. اگر چه فدراسیون فوتبال در تلاش است از این مانع عبور کند و حتی می خواست بازی تیم ملی در برابر امید را هم با حضور تماشاگران برگزار کند اما واقعیت این است که فدراسیون فوتبال به تنهایی در این باره تصمیم گیرنده نیست و برای فراهم کردن مقدمات حضور بانوان در استادیوم های فوتبال نیاز به مجوز نهادهای قانونی هم دارد. اما از نظر حقوقی تعلیق فوتبال یک کشور به یکباره رخ نمی دهد و یک پروسه طولانی مدت است. این پروسه از زمانی که یک کشور از فیفا اخطار می گیرد تا تعلیق می شود دست کم ۸ تا ۹ ماه طول می کشد و می توان گفت در این برهه از زمان خطری ایران را تهدید نمی کند و شاید تنها فدراسیون فوتبال برای مهیا کردن حضور بانوان در استادیوم های فوتبال اخطار گرفته باشد. از نظر حقوقی بدین شکل است ابتدا فیفا در خصوص خطایی که فدراسیون فوتبال مرتکب شده نامه می زند و استعلام می گیرد. بعد از پاسخ استعلام کمیته تعیین وضعیت فدراسیون ها تشکیل جلسه می دهد و پاسخ را بررسی می کند و اگر در خصوص خطایی که اتفاق افتاده به باور برسد به شورای عالی فیفا پیشنهاد تعلیق می دهد. در یکی از چهار جلسه سالیانه شورای عالی فیفا این موضوع مطرح و تعلیق اعلام می شود و یا به فدراسیون مربوطه فرصت دیگری داده می شود. اگر در حال حاضر فدراسیون فوتبال به خاطر عدم حضور بانوان در استادیوم های فوتبال اخطار گرفته باشد باید گفت چند ماهی برای تغییر وضعیت فرصت دارد. البته خبرهای رسیده حاکی از آن است نامه ای در این باره به فدراسیون فوتبال ارسال شده است و از این فدراسیون خواسته شده بازی های مقدماتی جام جهانی در تهران و در استادیوم آزادی را با حضور خانم ها برگزار کند.