در حال حاضر حمل‌ونقل یکی از اجزای مهم اقتصاد ملی محسوب شده و به دلیل داشتن نقش زیربنایی تاثیر فراوانی بر فرآیند رشد اقتصادي کشور دارد. این بخش دربرگیرنده فعالیت‌هایی است که به شکلی گسترده درتمامی زمینه‌هاي تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات جریان داشته و درمجموعه فعالیت‌های اقتصادی نقش غیرقابل انکاری برعهده دارد. […]

در حال حاضر حمل‌ونقل یکی از اجزای مهم اقتصاد ملی محسوب شده و به دلیل داشتن نقش زیربنایی تاثیر فراوانی بر فرآیند رشد اقتصادي کشور دارد. این بخش دربرگیرنده فعالیت‌هایی است که به شکلی گسترده درتمامی زمینه‌هاي تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات جریان داشته و درمجموعه فعالیت‌های اقتصادی نقش غیرقابل انکاری برعهده دارد.
در همین زمینه مدیرکل راه و شهرسازی و رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان مازندران در نشست شورای هماهنگی راه و شهرسازی این استان اظهار کرده است: همه مدیران بخش حمل و نقل و مسکن باید به دنبال یک هدف مشترک برای توسعه این بخش باشند.
سید محمد نظری اضافه کرد: حمل‌ونقل يكي از پايه هاي اصلي توسعه پايدار و متوازن در جوامع بشري محسوب شده و درواقع شبكه هاي حمل و نقل با مؤلفه هاي مهمي همچون اقتصاد ، امنيت و عدالت اجتماعي ارتباط تنگاتنگ دارند. وي تصريح كرد: از اين رو صنعت حمل و نقل مي تواند سهم بسزايي در رشد توليد ناخالص ملي در كشور داشته باشد كه اين سهم در كشورهاي توسعه يافته بين ۱ تا ۲ درصد است.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران ايجاد يك تفكر تيمي در توسعه بخش حمل و نقل و مسکن را در استان بسيارحياتي دانست و اظهار داشت: با توجه به وجود نيروهاي انساني متفكر وانديشمند با افكاري مثبت در جهت راحتي و آسايش مردم و مسئولين بخش حمل و نقل و مسکن در استان به آساني مي توان يك تيم متحد و قوي را در جهت توسعه وشكوفايي همه جانبه دراين بخش ايجاد نمود.
سید محمد نظری رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان از تمامي مديران بخش حمل و نقل و مسکن خواست تا ايجاد تفكر سازندگي و آموزش نيروي انساني مجرب و مناسب را در سرلوحه كاري خويش قرار دهند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ضمن اشاره به اقدامات بزرگ در دست انجام در استان اشاره و عنوان نمود: خوشبختانه دراستان اقدامات بزرگي در زمينه حمل و نقل در حال انجام است كه اين مهم بايد با پيگيري و تلاشهاي مضاعف مسئولان امرعلي‌الخصوص مديران اين عرصه و مسئولين ارشد استاني و نمايندگان ملت در مجلس در حال تحقق است.
نظری خاطرنشان ساخت: با توجه به موج سفرهای تابستانی و حجم بالای ترافیک در استان می طلبد تا با همدلی و مشارکت همه جانبه گام های ارزنده ای در جهت افزایش ضریب ایمنی جاده ها برداشته شود.
رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان به اهمیت تشکیل شورای هماهنگی راه و شهرسازی بمنظور اعمال سیاست های مطلوب وزارت راه و شهرسازی در استان اشاره و خواستار انعکاس مشکلات پیش روی مدیران حمل و نقل در جلسات شوراها و پیگیری آن در جلسات استانی و ملی شدند.
نظری با اشاره به حجم فعالیت ها و اقدامات در حال انجام در حوزه راه و شهرسازی در مازندران انجام تبلیغات مناسب در راستای انعکاس فعالیت ها و اقدامات و به منظور آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی را امری ضروری و اجتناب ناپذیر دانست.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تلاش برای جذب سرمایه گذار به منظور توسعه زیرساخت های حمل و نقل و مسکن در استان را امری ضروری برشمرد و یادآور شد حمل و نقل و مسکن شاخص ترین عوامل توسعه در استان بوده و توسعه این بخش میتواند نقش ارزنده ای در رونق اقتصادی ، جذب توریست و پیشرفت استان داشته باشد.
در این نشست تمامی مدیران شورای هماهنگی راه و شهرسازی ضمن بیان مشکلات و موانع پیشرو، اقدامات و پروژه های در دست اقدام در حوزه کاری خود را ارائه نمودند.
شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان متشکل از ادارات کل بنادر و دریانوردی، راه آهن شمال، راهداری و حمل و نقل جاده ای، فرودگاه های استان، منطقه ویژه اقتصادی بندر امیرآباد، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، هواپیمائی هما، آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک، هواشناسی، بنیاد مسکن، بانک مسکن و راه و شهرسازی بوده و مدیر کل راه وشهرسازی استان بعنوان رئیس شورای هماهنگی راه و شهرسازی و نماینده عالی وزیر در استان است.
گفتنی است که طبق تحقیقات، بخش حمل‌ونقل به صورت کوتاه مدت، میان‌مدت و درازمدت بر متغیرهاي اصلی اقتصاد کشور مانند تولید کل، تولید در بخش‌هاي اقتصادي، اشتغال کل، اشتغال در بخش‌هاي اقتصادي، قیمت در بخش‌هاي مختلف اقتصادي و شاخص هزینه زندگی اثر می‌گذارد. آثار کوتاه‌مدت شامل آثار مربوط به افزایش یا کاهش هزینه زندگی به‌طور مستقیم از طریق هزینه‌هاي حمل‌ونقل هر خانواده و به‌طور غیرمستقیم از طریق تاثیر روي قیمت سایر کالاها و خدمات متاثر از قیمت‌هاي حمل‌ونقل است.