غلامرضا فرجی؛ سخنگوی شورای صنفی، درباره مصوبات جلسه ششم مردادماه این شورا گفت: به دلیل نزدیک بودن ایام محرم فیلم «قسم» از روز چهارشنبه نهم مرداد خارج از گروه اکران میشود و نمایش فیلم «زهرمار» نیز در سرگروه زندگی ادامه دارد. از ۱۶ مرداد «قسم» سرگروه اکران میشود. او افزود: همچنین قرارداد فیلم «سال […]
غلامرضا فرجی؛ سخنگوی شورای صنفی، درباره مصوبات جلسه ششم مردادماه این شورا گفت: به دلیل نزدیک بودن ایام محرم فیلم «قسم» از روز چهارشنبه نهم مرداد خارج از گروه اکران میشود و نمایش فیلم «زهرمار» نیز در سرگروه زندگی ادامه دارد. از ۱۶ مرداد «قسم» سرگروه اکران میشود.
او افزود: همچنین قرارداد فیلم «سال دوم دانشکده من» به کارگردانی رسول صدرعاملی در سرگروه استقلال برای اکران بعد از «ایده اصلی» ثبت شد. قرارداد اکران فیلم «شاهکش» وحید امیرخانی هم بعد از فیلم «سرکوب» در گروه آستارا و قرارداد فیلم «درخونگاه» سیاوش اسعدی در گروه باغ کتاب بعد از فیلم «روسی» به ثبت رسید.
به گفته فرجی، فیلم سینمایی «متری شیش و نیم» با توجه به پایان سقف نمایش، روز سهشنبه، هشتم مرداد آخرین روز نمایش خود را در تمام سینماهای تهران سپری خواهد کرد.
انتشار «گفتوگوهایی با کیارستمی» در آمریکا
مجموعه مصاحبههای «گادفری چشایر» منتفد معروف آمریکایی با عباس کیارستمی درباره فیلمهایش در قالب یک کتاب ۱۸۸صفحهای به نام «گفتوگوهایی با کیارستمی» در آمریکا منتشر شد.
به گزارش جمله به نقل از ایسنا، همزمان با کاملترین برنامه مرور آثار عباس کیارستمی در نیویورک که از روز جمعه (۲۶ جولای / ۴ مرداد) آغاز شد و تا ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) ادامه خواهد داشت، از کتاب «گفتوگوهایی با کیارستمی» نوشته «گادفری چشایر» منتقد معروف و متخصص سینمای ایران رونمایی شد.
این کتاب ۱۸۸صفحهای توسط انتشارات «وودویل» منتشر شده و احمد کیارستمی نیز مقدمهای بر آن نوشته است.
این مصاحبهها که در دهه ۱۹۹۰ میلادی انجام شده شامل مصاحبههایی عمیق و فیلم به فیلم میشود که کیارستمی در آنها از نگاه خود به تکامل هنریاش از اولین فیلم کوتاهش «نان و کوچه» (۱۹۹۰) تا فیلم بلند «باد ما را خواهد برد» (۱۹۹۹) میگوید؛ کتاب از آثار کمتر شناختهشده و فیلمهای کوتاه او در آغاز حرفه سینماییاش آغاز میشود و به آثاری چون «سهگانه کوکر» (خانه دوست کجاست؟، زندگی و دیگر هیچ، و زیر درختان زیتون) که شهرت بینالمللی را برای کیارستمی به ارمغان آورد تا فیلمهای معروف «کلوزآپ» و «طعم گیلاس» میرسد.
«گادفری چشایر» متولد ۱۹۵۱ میلادی، منتقد و نویسنده سینمایی و یکی از بنیانگذاران اصلی مجله معروف «اسپکتر» در سال ۱۹۷۸ است.
او اولینبار در سال ۱۹۹۲ و زمانی که از سوی مجله «فیلم کامنت» برای پوشش یک جشنواره سینمایی درباره سینمای پس از انقلاب ایران انتخاب شد، به سینمای ایران علاقهمند شد و آنجا بود که در مقدمه مطلبش فیلم «کلوزآپ» را یکی از فوقالعادهترین فیلمهایی توصیف کرد که تاکنون دیده است. چند سال بعد، «چشایر» که رابطه دوستی با کیارستمی برقرار کرده بود شروع به سفر به ایران و مصاحبه با کیارستمی درباره همه فیلمهایش کرد.
این منتقد آمریکایی با نشریاتی چون «نیویورکتایمز»، «ورایتی»، «فیلم کامنت»، «نیویورک پرس»، سایت «راجر ایبرت» و… نیز همکاری داشته است.
معرفی بهترین رمان متفاوت سال ١٣٩٦
پانزدهمین دوره جایزه ادبی «واو» بهترین رمان متفاوت خود را برگزید.
به گزارش ایسنا، جایزه ادبی «واو» رمان «در عمق یک و نیممتری» نوشته هانیه سلطانزاده را برای آنچه «چیدمان روایی متفاوت، زبانی شاخص و فریبنده و نثری قابل تامل و درخور توجه» عنوان شده، بهعنوان بهترین رمان متفاوت خود در سال ١٣٩٦ معرفی کرد. همچنین نشر افراز برای چاپ این رمان بهعنوان بهترین ناشر رمان متفاوت سال ١٣٩٦ برگزیده شد.
فائزه شاکری، دبیر این جایزه با اعلام این خبر، همچنین رمان «راهنمای مردن با گیاهان دارویی» نوشته عطیه عطارزاده را برای «فرم متفاوت و شخصیتپردازی خاص» به عنوان رمان شایسته تقدیر معرفی کرد. دبیر این جایزه درباره تأخیر در اعلام برگزیدگان و برگزار نشدن مراسم اهدای تندیس و لوح آنها، اینگونه توضیح داد: به دلیل شرایط خاص اقتصادی و تاکید این جایزه برای اهدای هدیه نقدی به برگزیدگان، با توجه به تلاش جایزه برای یافتن حامی مالی و موفق نشدن در این حوزه، علیرغم میل هویتی خود، مجبور به تعویق انداختن مراسم شدیم که البته امیدواریم این امر برای دوره پیش رو محقق و میسر شود. احمد درخشان، بهرنگ بقایی، اکبر روزبهانی، سوسن عابدین و فائزه سیدشاکری داوران مرحله نهایی این جایزه بودند.