فیروزه تباری با تشریح عملکرد بازار متشکل ارزی، از پیوستن بانک مسکن به این بازار خبر داد و گفت: با شروع فعالیت بازار متشکل ارزی ابتدا بانک ملی به عنوان بانک پایلوت به همراه یکصد صرافی عضو این بازار اقدام به خرید و فروش ارز میکند و بتدریج سایر بانکها از جمله بانک مسکن به […]
فیروزه تباری با تشریح عملکرد بازار متشکل ارزی، از پیوستن بانک مسکن به این بازار خبر داد و گفت: با شروع فعالیت بازار متشکل ارزی ابتدا بانک ملی به عنوان بانک پایلوت به همراه یکصد صرافی عضو این بازار اقدام به خرید و فروش ارز میکند و بتدریج سایر بانکها از جمله بانک مسکن به جمع آنها خواهند پیوست.
رییس اداره کل امور بینالملل بانک مسکن با تاکید بر این که بازار متشکل ارز به دنبال ایجاد ساز و کار مبادله ارز، مشابه آن چیزی است که در بورسهای کالایی رایج است، توضیح داد: در این بازار حجم بالایی از ارز بر اساس نرخ پایه پیشنهادی در سیستم معاملاتی برخط (آنلاین) بازار متشکل عرضه میشود. این نرخ پایه میتواند بر اساس دستورالعمل نهاد ناظر بازار به صورت نسبتی از نرخهای پایانی معاملات روز گذشته تعیین شود.
رییس اداره کل امور بینالملل بانک مسکن در پاسخ به این پرسش که هدف ایجاد بازار متشکل ارزی چیست، گفت: اهداف متعددی برای ایجاد آن وجود دارد، اما مهمترین اهداف، کشف نرخ واقعی ارز، ایجاد شفافیت در معاملات، تسریع فرآیند نقل و انتقال ریال مربوطه، ایجاد اطمینان در انجام معامله و تسویه عملیات، عمق دادن به بازار با افزایش حجم معاملات و متعدد سازی ابزارهای مالی قابل بسط و اتصال به شبکه خبر در آینده برای اطلاع رسانی و شفافسازی دقیق حجم و ارزش معاملات به صورت برخط است.
وی درباره چگونگی فعالیت بانک مسکن دربازار متشکل ارزی گفت: با شروع فعالیت بازار متشکل ارزی ابتدا بانک ملی به عنوان بانک پایلوت به همراه ۱۰۰ صرافی عضو این بازار اقدام به خرید و فروش ارز می کند و بهتدریج سایر بانکها از جمله بانک مسکن به جمع آنها خواهند پیوست.
تباری با بیان این که بانکها و صرافیهای عضو بازار متشکل ارزی باید مبلغی را به عنوان قدرالسهم تاسیس شرکت مدیریت بازار متشکل ارزی پرداخت کنند به پایگاه خبری بانکمسکن، گفت: بانک مسکن نیز به عنوان یکی از اعضای این بازار ،نسبت به پرداخت قدرالسهم خود اقدام کرده است.
وی افزود: علاوه بر آن هر یک از اعضا باید مبلغی را به عنوان حق عضویت به صورت سالانه پرداخت نمایند که این مبلغ در حال حاضر ۲۵۰ میلیون ریال است که ممکن است در آینده رقم آن تعدیل شود.
رییس اداره کل امور بین الملل بانک مسکن درباره کشف نرخ در بازار متشکل ارزی توضیح داد: نرخ معاملات ارز بر پایه مبادلات عمده ارز تعیین میشود، به اصطلاح به آن «کشف نرخ» گفته میشود. دولت و بانک مرکزی ایران امیدوارند که با راهاندازی این بازار، تهران به مرکز کشف نرخ برابری دلار آمریکا و ریال ایران بدل شود و این نرخ از اولین دقایق شروع روز کاری اقتصاد ایران مشخص باشد و این شفافیت و روانسازی در کار به کاهش نرخ ارز در بازار بیانجامد.
وی افزود: البته متولیان این بازار امیدوارند با اعمال دامنه محدود نوسان روزانه نرخ در بازار متشکل، بتوانند از بروز شوکهای قیمتی در آن جلوگیری کنند.
فیروزه تباری در پایان ابراز امیدواری کرد که با تلاش همکاران در بانک مسکن، این بانک در بازار متشکل ارزی حضوری پررنگ خواهد داشت، تا بتواند گامی مفید در جهت بهبود معاملات ارزی در کشور داشته باشد.
موضوعات اجتماعی و شهرسازی در شهرهای جدید به صورت توامان بررسی میشود
زهره داوودپور با اشاره بهاینکه پس از پیوستن «هشتگرد» به شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو، امکان و برنامه سایر شهرهای جدید را برای پیوستن به این شبکه جهانی بررسی میکنیم، گفت: موضوعات شهرسازی و اجتماعی در شهرهای جدید به صورت توامان بررسی میشود.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بحثهای شهرسازی و اجتماعی به صورت توامان در شهرهای جدید دنبال میشود و اقدامات خوبی در حال انجام است، گفت: پس از پیوستن موفق هشتگرد به شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو میتوانیم برنامه اجرایی سایر شهرهای جدید را نیز برای پیوستن به این شبکه جهانی بررسی و این موضوع را پیگیری کنیم که هر کدام از این شهرها میتوانند در چه زمینهای بحثهای مرتبط با شهر یادگیرنده و حتی شهر خلاق را پیش ببرند و این موضوع را در شهرهای جدید دنبال میکنیم.
وی افزود: همچنین میتوانیم بین شهرهای مختلف کشورمان که عضو این شبکه جهانی هستند ارتباط برقرار کنیم و خوشبختانه بستر و ظرفیت خوبی به این منظور برقرار است و میتوانیم شبکه داخلی شهرهای یادگیرنده را نیز در درون کشور راهاندازی کنیم.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به اینکه شهرهای جدید به نقطهای رسیدهاند که اکنون در سیاستهای کلی شهرسازی کشورمان جایگاه خودشان را پیدا میکنند و رشد جمعیت در این شهرها به شدت افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: این شهرها به عنوان مکانی مناسب میتوانند محل ورود مهاجران جوان چه از شهرهای بزرگ به شهرهای پیرامون و چه از سایر شهرها به شهرهای جدید باشند و به جای افزایش سکونتگاههای غیرمجاز از ظرفیت شهرهای جدید که برنامهریزی فعالی دارند استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه اجتماعی برنامههای مختلفی نظیر مدارس اجتماعمحور در شهرهای جدید فعال است و در این مسیر گام بر میداریم، گفت: جای امیدواری است که میبینیم در بسیاری از شهرهای جدید شهروندانی خاص داریم؛ یعنی کسانیکه محیط پیرامون خود را به خوبی میشناسند و میتوانند مهارتهای خود را ارتقا دهند؛ فقط کافیست که به این افراد آموزشهای لازم را ارائه کنیم؛ همچنان که در شهرهای بزرگ نیز باید سعی کنیم این آموزشها را از طریق نهادهای شهری در دستور کار قرار دهیم.