زهرا ایرانشاهی وزیر راه‌وشهرسازی کشورمان به‌منظور افتتاح چند طرح عمرانی و بازدید از روند بازسازی مناطق سیل‌زده به خرم‌آباد سفر کرده است. محمد اسلامی در این سفر مورد استقبال نمایندگان مجلس، استاندار و مسئولان استانی قرار گرفت و افتتاح پل های دوآب، چم شهران، زیودار، کلات زیودار و بابایزید، آغاز عملیات اجرایی قطعه اول محور […]

زهرا ایرانشاهی
وزیر راه‌وشهرسازی کشورمان به‌منظور افتتاح چند طرح عمرانی و بازدید از روند بازسازی مناطق سیل‌زده به خرم‌آباد سفر کرده است.
محمد اسلامی در این سفر مورد استقبال نمایندگان مجلس، استاندار و مسئولان استانی قرار گرفت و افتتاح پل های دوآب، چم شهران، زیودار، کلات زیودار و بابایزید، آغاز عملیات اجرایی قطعه اول محور خرم آباد-پلدختر، بازدید از شهر معمولان و بازدید از روند بازسازی مناطق سیل زده شهر پلدختر از جمله برنامه‌های او در استان لرستان است.

آغاز عملیات قطعه اول محور جدید پلدختر-خرم‌آباد با ۲۸۵ میلیارد تومان اعتبار
در سفر اسلامی به خرم‌آباد عملیات اجرایی احداث قطعه اول محور جدید پلدختر-خرم‌آباد نیز آغاز شد.
عضو کابینه دولت دوازدهم در مراسم آغاز عملیات اجرایی این مسیر گفت: یکی از اقدامات جهادی که بعد از وقوع سیلاب فروردین ماه در کشور رخ داد، بازگشایی راه‌ها بود. در این سیل بیش‌ترین آسیب به جاده خرم آباد-پلدختر به طول ۹۵ کیلومتر وارد شد که بیش از ۴۰ کیلومتر از این مسیر از بین رفت.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به احداث محور جدید پلدختر-خرم آباد افزود: اولویت ما این بود که مسیریابی جدیدی انجام دهیم و با مطالعات زمین شناسی مسیر ایمن انتخاب کنیم. همچنین نیاز بود که عبور مسیر از کنار شهرهایی که اقتصاد آن‌ها با این جاده آمیخته است، انجام شود، ضمن اینکه آسیب‌پذیری از رودخانه‌های خروشان منطقه نداشته باشد.
وی ادامه داد: پس از آنکه مطالعات مهندس مشاور انجام شد، در مناقصه قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار انتخاب شد و اکنون شاهد آغاز عملیات اجرایی احداث این مسیر هستیم. باقی قطعات نیز در دست طراحی است و به محض آماده شدن اسناد، قرارداد اجرایی آن به امضا خواهد رسید.
اسلامی با اشاره به مشخصات این محور گفت: مدت زمانی که برای احداث این جاده پیش‌بینی شده، ۳۰ ماه است و امیدوار هستیم که بتوانیم این پروژه را در این مدت اجرایی کنیم.
وی افزود: این جاده یک جاده ایمن و استاندارد با عرض استاندارد است که از پل‌ها و تونل‌های بزرگ برخوردار است.
این عضو کابینه دوازدهم در انتها درباره جاده فعلی پلدختر-خرم آباد گفت: مسیر فعلی برای دسترسی محلی به صورت موقت بازگشایی شده است. بهسازی و روکش آسفالت این مسیر به‌تدریج در حال انجام است، که مردم بتوانند تا زمان بهره‌برداری از جاده جدید، از این جاده به عنوان دسترسی محلی استفاده کنند.
گفتنی است: طول این محور ۴۳ کیلومتر است که قطعه یک آن ۱۷.۵ کیلومتر طول دارد. اعتبار پیش بینی شده برای این قطعه ۲۸۴۵ میلیارد ریال است.

بهره‌برداری رسمی از یک کیلومتر پل‌های روستایی در سفر وزیر راه و شهرسازی به لرستان
در ادامه سفر وزیر راه و شهرسازی به استان لرستان، ۱۱ دستگاه پل روستایی به طول حدود یک کیلومتر به افتتاح رسید.
این ده دستگاه پل در روستاهایی که پل‌هایشان در سیل اخیر تخریب شده بود، به بهره برداری رسید که حدود یک کیلومتر طول دارند.
همچنین این پل‌ها تقریبا یک ماه پس از سیل نصب شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته بودند و اسلامی با بازدید از پل‌های دوآب، چم شهران، زیودار، کلات زیودار، بابازید و چم مهر از این ۱۱ پل به صورت نمادین بهره‌برداری کرد.
اسلامی در حاشیه افتتاح این پل‌ها ضمن انتقاد از برخی ادعاها درباره ناایمن بودن این پل‌ها گفت: این گفته‌ها فنی نیست. این پل‌ها دارای کوله و پایه است و عرشه نیز عرشه پیش ساخته است. عرشه‌‌ها برای نصب سریع ساخته شده اند و به همین دلیل از این نوع عرشه‌ها در ساخت این پل‌ها استفاده شده است. اگر قرار بر ساخت پل باشد، باید زمان بیش‌تری صرف کرد، اما پل‌های پیش ساخته استاندارد هستند و از ایمنی لازم برخوردارند.
وی ادامه داد: بار مجاز هر پل مشخص است و نباید از آن تجاوز کرد.. ارتفاع کوله و پایه‌های هر پل نیز در حداکثر امکان افزایش داده شده است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدام سریع این وزارتخانه برای تهیه و نصب این پل‌ها گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردها در سیل اخیر این بوده که عملکرد مدیریت در اجرا بتواند در حداقل زمان حداکثر بازدهی را داشته باشد و ارتباط مردم را محددا برقرار کند. مردم باغداری، کشاورزی و دامداری دارند و معیشت آن ها به این تردد وابسته است.
وی افزود: اکنون چهار ماه از سیل می‌گذرد و بیش از دو ماه است که این پل‌ها توسط مردم استفاده می‌شود. هدف از افتتاح نیز تقدیر و تشکر از همکارنی که در تهیه و نصب پل‌ها نقش آفرینی کردند و معرفی دستاورد آن‌ها به مردم است. در این مدت کم ۱۱ پل بزرگ احداث شده است که کوچک‌ترین این پل‌ها حدود ۳۵ متر و بزرگ‌ترین آن‌ها بیش از ۱۲۰ متر طول دارند.
در ادامه عباس شرفی، مدیرکل راهداری استان لرستان نیز با اشاره به استاندارد بودن این پل‌ها گفت: این پل‌ها از استقامت کافی برخوردار هستند و در آزمایش‌ها نیز از هر پل بالای ۴۵ تن بار عبور کرده است.
گفتنی است که در سفر وزیر راه‌وشهرسازی کشور به لرستان خیرالله خادمی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، عبدالهاشم حسن نیا، معاون وزیر و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و فرزانه صادق مالواجرد، معاون مسکن و ساختمان وزیر، ایشان را همراهی کردند.