این روزها دیگر خبری از درختان انبوه و سر سبزی قدیم ها در این مناطق نیست، برج سازی، ریختن آهن و مصالح ساختمانی مناظر اصلی این روزها در شهرهای شمالی پایتخت شده است. در اطراف شهرهای شمالی تهران نیز سال ها است، کوه ها تراشیده شده و به برج و ویلاهای عظیم تبدیل می شود، […]

این روزها دیگر خبری از درختان انبوه و سر سبزی قدیم ها در این مناطق نیست، برج سازی، ریختن آهن و مصالح ساختمانی مناظر اصلی این روزها در شهرهای شمالی پایتخت شده است.
در اطراف شهرهای شمالی تهران نیز سال ها است، کوه ها تراشیده شده و به برج و ویلاهای عظیم تبدیل می شود، محلی ها می گویند، این ساخت و سازهای گسترده از حدود ۲۰ سال پیش در این مناطق شروع شده و حال یافتن سرسبزی های مفرح لواسان و اوشان، فشم، میگون کار ساده ای نیست.
غیر بومی ها کم کم زمین های اطراف این شهرها و روستاها را تصرف کردند و ساخت و سازها آغاز شد، دلیل این ولنگاری در تخریب طبیعت زیبای شمال تهران را نبود نقشه متقنی از اراضی ملی و املاک قابل خرید و فروش در این منطقه اعلام کردند. یکی از شهروندان اوشان فشم در پاسخ به این سوال که این ساخت و سازهای روی کوه از چه زمان و چگونه انجام شده است، اظهار داشت: یک سری از این ساخت و سازها برای خود مردم بوده و کشاورزی است، یک قسمت هایی هم جواز برای ساخت و ساز داده اند و قسمت هایی نیز به صورت غیرمجاز روی کوه انجام می شود.
شهروند دیگری در پاسخ به این سوال که « آیا شهرداری برای ساخت و سازهای غیرمجاز اقدامی انجام نمی دهد؟ » گفت: اگر اقدامی می کرد که شاهد چنین ساخت و سازهای بی حساب و کتابی در محدوده شهری نبودیم.
وی گفت: این افراد محلی نیستند، اگر محلی بودند ملک میلیاردی نمی ساختند و توان ساخت نداشتند، محلی این ویلاها را نمی سازد.
این شهروند در حالی که به یک رستوران که هم وسط رودخانه و هم وسط راه ساخته شده اشاره کرد و افزود: چرا کسی این ملک را نمی بیند و مسئولی اعتراض نمی کند.
کارمند این رستورانی که به حریم رودخانه و راه تجاوز کرده بود نیز در توضیح این اقدام گفت: صاحب این رستوران الان نیست و من هم تازه آمدم و نمی دانم چطور برای ساخت وسط رودخانه جواز داده اند.
مالک یکی از ویلاهای ساخته شده در دل کوه نیز در پاسخ به این سوال که « چگونه کوه را کنده اید؟ » گفت: اینجا همه شن است، زمانی که کنده می شود، همه شن ها می ریزد و من به سختی جلوی شن را گرفته ام، اینجا شن خالی است و ما پله پله زدیم و به بالا رفتیم و جلوی شن را گرفته ایم.
معاون شهرسازی شهرداری اوشان، فشم، میگون از ارسال ۱۱۱ پرونده به کمیسیون ماده ۱۰۰ خبر داد و به خبرنگار مهر گفت: از این تعداد پرونده برای ۱۴ پرونده حکم تخریب صادر شده است.
همایون سفری وصال ادامه داد: همین ۱۴ حکم تخریب نیز ممکن است، با اقدام طرف های مقابل در مراجع بالاتر ابطال و به جریمه نقدی تبدیل شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا از ۱۱۱ پرونده تنها برای ۱۴ پرونده حکم تخریب صادر شده است، گفت: این سوال را باید از کمیسیون ماده ۱۰۰ پرسید، چرا که شهرداری هیچ اختیاری در این رابطه ندارد و اعضا محترم کمیسیون ماده ۱۰۰ احکام را صادر می کنند.
در سال های پیاپی زمین هایی که از نظر قانونی امکان خرید و فروش و ساخت و ساز نداشتند، یا دست کم هنوز وضعشان مشخص نشده بود، در موارد متعدد با امضاهای رسمی و ظاهرا قانونی مجوز ساخت گرفته اند و هر بار که صدای مبارزه با زمین خواری و کوه خواری و مبارزه با مفاسد اقتصادی در رسانه ها بلند می شود، افرادی نام اواسان و اوشان، فشم، میگون را وسط می کشند و مسئولان مربوطه نیز از برخورد با زمین خواران و متجاوزان به طبیعت می گفتند، اما در عمل شاهد برخورد با این ساخت و سازها نبوده و نیستیم.
حال امیدواریم با ورود مقتدرانه دستگاه قضایی در برخورد با زمین خواری و کوه خواری، به ویژه در شمال تهران، شاهد توقف تجاوز به منابع طبیعی و اراضی ملی باشیم/مهر.