رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران درآیین رونمایی نسخه جدید سامانه پژوهشیار با اشاره به لزوم پیوست مطالعاتی برای طرح ها و پروژه های شهری بر کاربست عملیاتی این پروژه ها تاکید کرد. مجید فراهانی؛ گفت: هنگامی که در شورای اسلامی تهران صحبت از پژوهش است و بنا بود پژوهش های شهر […]

 

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران درآیین رونمایی نسخه جدید سامانه پژوهشیار با اشاره به لزوم پیوست مطالعاتی برای طرح ها و پروژه های شهری بر کاربست عملیاتی این پروژه ها تاکید کرد.

مجید فراهانی؛ گفت: هنگامی که در شورای اسلامی تهران صحبت از پژوهش است و بنا بود پژوهش های شهر تهران فعال تر باشد با تصمیم درستی که گرفته شد مرکز مدیریت و برنامه ریزی شهر تهران که قلب تپنده نه تنها شهرداری بلکه برای کل شهر تهران است، طراحی و تصمیم گرفته شد تا مرکزیت پژوهش ها به آن اعطا شود.

وی افزود: این امید است بتوانیم هر اتفاقی و هر کاری و هر فعالیتی در شورای شهر انجام می شود پیوست مطالعاتی داشته باشد. عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: تاکنون انتظارات شورا در حوزه پژوهشی برآورده نشده است و تعداد کمی از مصوبات و لوایح و طرح هایی که مطرح است دارای پیوست های مطالعاتی است. انشالله بتوانیم در دور جدید فعالیت های مرکز این خلا مهم را پر کنیم. فراهانی خاطرنشان کرد: موضوع دوم بحث کاربست پژوهش درمدیریت شهری است. تجربه نشان داده که پژوهش های خوبی انجام می شود اما در عرصه عمل کمتر از آنان استفاده شده و نتایج کاربردی اش در کارها و فعالیت ها دیده می شود. وی افزود: خواهش من این است  که در جوایز پژوهش مدیریت شهری که هر ساله در هفته پژوهش ارائه می شود؛ جایزه ای برای بهترین سازمان، منطقه و فردی که توانسته از پژوهش های موجود استفاده کند که منجر به ارزش افزوده شود، اعطا گردد.

رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران تصریح کرد: یعنی جایزه ای برای کاربرد پژوهش ارائه شود تا نشان بدهند پژوهش های انجام شده می تواند کاربرد داشته باشد. یکی از راه های استفاده از پژوهش این است که هر نقطه ای از شهرداری تهران فعالیتی انجام می شود مرکز، پژوهش های مرتبط را برای مجموعه ها بفرستد و بخواهد از پژوهش های گذشته استفاده کند و نتایج استفاده از پژوهش را به اطلاع مرکز برسانند.

۸۶۹ پژوهش شهری در اختیار شهروندان تهران قرار گرفت

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران از بارگذاری ۸۶۹ پژوهش شهری در سایت پژوهشیار خبر داد.

محمدحسین بوچانی، گفت: سازمانها و مناطق مختلف موجود در شهرداری تهران مطالعات مختلفی انجام می‌دهند اما این مطالعات در یک جای مشخص به صورت یکپارچه و هماهنگ قرار نداشت. وی با بیان اینکه این مسئله باعث می‌شد تا برخی مطالعات بعضاً چندباره اتفاق افتد، تصریح کرد: از طرفی نتایج آن نیز در اختیار مردم قرار نمی‌گرفت.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در ادامه افزود: با توجه به آنکه پژوهش‌ها با پول مردم انجام می‌شود، این دستاوردها باید به صورت یک محصول عمومی در اختیار مردم قرار گیرد. بوچانی افزود: این مطالعات برای اولین بار در اختیار مردم قرار می‌گیرد و باعث می‌شود مردم قضاوت درستی از شهرداری تهران داشته باشند و حتی دقت پژوهشگران نیز بالا برود.

وی در ادامه اظهار داشت: این اتفاق در راستای عمل به شعار «تهران شهری برای همه» رخ داده است.

انتخاب اردکان به عنوان پایلوت طب سنتی در نظام شبکه بهداشت

مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی از انتخاب اردکان به عنوان پایلوت طب سنتی در نظام شبکه بهداشت خبر داد و گفت:در این راستا کارگروه مشترکی ایجاد می شود.

محمد آسایی گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات اساسی این شهرستان بیماری‌های ناشی از مسائل صنعتی و کارخانه‌ها و به‌ عبارتی‌دیگر بیماری‌های مرتبط با بهداشت حرفه‌ای است.

وی افزود: شبکه بهداشت اردکان در سال ۱۳۶۴ به‌عنوان اولین شبکه نمونه، از مجلس شورای اسلامی اعتبار لازم را دریافت کرد و در حال حاضر نیز پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این شهرستان به‌عنوان پایلوت طب سنتی معرفی شود. مشاور وزیر بهداشت در امور بهداشتی در ادامه شهرستان اردکان را به عنوان پایلوت طب سنتی در نظام شبکه بهداشت پیشنهاد کرد و اذعان داشت: در این راستا کارگروه مشترکی از شبکه بهداشت و درمان، دانشکده طب سنتی و نماینده معاونتهای بهداشت، درمان و غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شود و این کارگروه کار خود را در جهت تهیه برنامه زمان‌بندی ادغام طب سنتی در نظام شبکه را تنظیم کند. آسایی اردکانی گفت: تأکید این ادغام بر تغییر روش زندگی مردم خواهد بود چرا که بسیاری از مشکلات بهداشتی و درمانی هر انسانی با تغییر روش و سبک زندگی رفع می‌شود. وی اظهار داشت: در این طرح بازنگری آموزش بهورزان توسط گروهی از مربیان مرکز آموزش بهورزی شهرستان اردکان با همکاری اساتید دانشکده طب سنتی و تهیه مستندات و مشاهدات اثربخشی طب سنتی در بهبود سلامت مردم با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی انجام می شود.