از ابتدای تابستان تاکنون ۱۱ هزار و ۲۵۴ هکتار از جنگلها و مراتع کشور در پی آتشسوزی آسیب دیدهاند. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان این مطلب گفت: بیش از ۹۰ درصد از این آتشسوزیها عوامل انسانی دارد که در صدر این عوامل پرتاب تهسیگار به کنار جاده و جنگل است. […]
از ابتدای تابستان تاکنون ۱۱ هزار و ۲۵۴ هکتار از جنگلها و مراتع کشور در پی آتشسوزی آسیب دیدهاند. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان این مطلب گفت: بیش از ۹۰ درصد از این آتشسوزیها عوامل انسانی دارد که در صدر این عوامل پرتاب تهسیگار به کنار جاده و جنگل است.
سرهنگ علی عباسنژاد با اشاره به اینکه طی تیر ماه امسال ۶۷۳ فقره آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور به وقوع پیوسته است، اظهار کرد: در پی این آتشسوزیها به ۷۴۹۲ هکتار از مراتع و جنگلهای کشور آسیب وارد شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در مرداد ماه، آتشسوزیها در جنگلها و مراتع نسبت به تیر ماه کاهش یافته است، تصریح کرد: در این ماه تاکنون ۳۷۷ فقره آتشسوزی در جنگلها و مراتع کشور رخ داده که خسارت ۳۷۶۲ هکتاری در پی داشته است. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه ۹۰ تا ۹۵ درصد آتش سوزیها در منابع طبیعی، منشاء انسانی دارد، گفت: برخی افراد با آتش روشن کردن در جنگلها و انداختن ته سیگار و یا اشیایی که نور را منعکس میکند موجب آتش سوزی در سطح جنگلها و مراتع میشوند همچنین بیشترین عامل انسانی آتشافروزی در جنگلها پرت کردن ته سیگار از خودروها به کنار جاده و جنگلها است.
به گفته عباسنژاد رعد و برق، برق فشار قوی و حتی اختلافات منطقهای از جمله مواردی است که سبب آتشسوزیهای غیرعمدی در جنگلها میشود. فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در پایان گفت: بر اساس ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی هر کس عمداً سبب آتشسوزی در جنگلها شود به حبس از دو تا پنج سال محکوم میشود.
برای مراتع خط قرمز تعیین میکنیم
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اجرای طرحهای مرتعداری را یکی دیگر از راههای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی ملی نام برد و گفت: ما باید با اجرای طرح مرتعداری برای عرصههای مرتعی خط قرمز و حاشیه امنیت تعریف کنیم تا هیچ کس نتواند بر اساس قانون به این عرصهها دستاندازی کند.
خلیل آقایی افزود: مردم و جوامع محلی باید در تصمیمگیریها و اجرای طرح های منابع طبیعی نقش اساسی داشته باشند و منابعطبیعی باید با مردم ارتباط تنگاتنگ داشته باشد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: بدون حضور مردم منابع طبیعی توفیقی به دست نمیآورد و حاصل اقدامات سازمان جنگلها در عرصههای منابع طبیعی باید باعث خشنودی مردم شود. آقایی اجرای بند ب ماده ۲۹ را یکی از راههای مشارکت مردم با منابعطبیعی دانست و افزود: این طرح از آبانماه قابلیت اجرایی پیدا میکند و ادارات کل منابع طبیعی میتوانند در استانها با تعاونیها و تشکلهای مردم نهاد وارد مراحل عقد قرارداد شوند. وی تصریح کرد: همیاران در زمینه صیانت و اطفای حریق جنگلها و مراتع تمامی تلاش خود را انجام دادند و ما برای حفاظت از منابع طبیعی راهی به جز پناه بردن به مردم نداریم.
شکارچیان آهو با پایش نیمهشب محیط بانان آرادانی ناکام ماندند
رئیس محیطزیست آرادان بابیان اینکه شکارچیان آهو با پایش نیمهشب محیط بانان این شهرستان ناکام ماندند، گفت: از این افراد اسلحه گلولهزنی دارای جواز و ۱۵ فشنگ کشف و ضبط شد.
جواد شاهحسینی، از دستگیری شکارچیان آهو با تمام ادوات شکار این گونه ارزشمند، به جرم تخلف شروع به شکار در آرادان خبر داد و ابراز داشت: مامورین یگان حفاظت محیطزیست هنگام گشت و کنترل شبانه عرصههای طبیعی این شهرستان در ساعت ۳:۳۰ بامداد به یک دستگاه موتورسیکلت با دو سرنشین مشکوک میشوند.
وی اضافه کرد: ماموران پس از زیر نظر گرفتن مسیرهای تردد و تحرکات سرنشینان موتورسیکلت، همزمان با توقف موتورسیکلت در نزدیکی محل چرای آهوان با مشاهده جستجوی آهو توسط شکارچیان، برای جلوگیری از بروز تخلف از کمین خود خارج و به سمت متخلفان حرکت میکنند.
رئیس محیطزیست آرادان بابیان اینکه متخلفان ابتدا فرار کرده اما در نهایت با تلاش ماموران، دستگیر میشوند، ابراز داشت: متهمان پس از تشکیل پرونده برای رسیدگی به جرم شروع به شکار آهو به استناد مواد قانونی ماده ۱۲ و ۱۵ قانون شکار و صید به مراجع قضائی معرفی شدند شاهحسینی در ادامه تصریح کرد: در بازرسی از متهمان یک قبضه اسلحه گلولهزنی دارای جواز حمل به همراه ۱۵ فشنگ مربوطه، دو بیسیم دستی، دو چاقو، یک جی پی اس کشف و ضبط شد.