معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما فکر می‌کنیم که تولیدکننده گوشت و مرغ هستیم، ولی برای ما خطوط مونتاژ تعریف کرده‌اند و اغلب مایحتاج این صنایع از جوجه یک روزه گرفته تا غذا و غیره وارداتی است. سورنا ستاری ظهار کرد: تولید دارو به یک اکوسیستم قوی نیاز دارد تا در آن […]

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ما فکر می‌کنیم که تولیدکننده گوشت و مرغ هستیم، ولی برای ما خطوط مونتاژ تعریف کرده‌اند و اغلب مایحتاج این صنایع از جوجه یک روزه گرفته تا غذا و غیره وارداتی است.

سورنا ستاری ظهار کرد: تولید دارو به یک اکوسیستم قوی نیاز دارد تا در آن محققی که کار پژوهش انجام می‌دهد، بتواند به سرمایه‌گذار و شتاب دهنده‌ای که خروجی پژوهش را تجاری‌سازی می‌کند، وصل شود. وی ادامه داد: از طریق این اکوسیستم می‌توان سرمایه و پول بخش خصوصی را به حوزه پژوهش تزریق کرد.

ستاری گفت: باید بپذیریم با اعتبارات و بودجه دولت نمی‌توان محصول تولید کرد و این پول باید صرف توسعه زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف شود. وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با ابراز نگرانی در خصوص وضعیت تامین غذا، توضیح داد: حوزه غذا در تمامی کشورها استراتژیک است؛ چون اگر نتوانیم نیازهای غذایی جامعه را فراهم کنیم، دیگر مهم نیست چه سلاحی می‌سازیم و در حوزه دفاعی چه اتفاقی می‌افتد.

ستاری با بیان اینکه  کشور در حوزه تامین غذا وابستگی‌های  جدی‌ای دارد، توضیح داد: ما فکر می‌کنیم تولیدکننده گوشت و مرغ هستیم، ولی برای ما خطوط مونتاژ تعریف کرده‌اند و اغلب مایحتاج این صنایع از جوجه یک روزه گرفته تا غذا و … وارداتی است.

دشمن تامین داروی کشور را هدف گرفته است

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید داخلی یک داروی ریوی نوزادان، گفت: امروز دشمنان ما با کمال وقاحت تامین دارو را در کشور هدف قرار داده‌اند و مشخصا کمپانی‌هایی که سال‌ها با ما کار می‌کردند را تحت فشار قرار داده‌اند تا به ما مواد اولیه دارویی ندهند.

دکتر محمدرضا شانه‌ساز گفت: تولید این دارو جزو آرزوهای ما بود و همه ما آرزو داشتیم که بتوانیم روزی این محصول را در کشورمان تولید کنیم و از دوران دانشجویی تولید آن برایمان مانند یک رویا بود.

وی با بیان اینکه این دارو یک داروی معمولی و عادی نیست و به دانش فنی بسیار بالایی نیاز دارد، افزود: در کشور در این زمینه یک کار تیمی چند وجهی اتفاق افتاد. تولید این دارو از یک حرکت دانشجویی آغاز شد و سپس ستاد اجرایی فرمان امام نیز کمک کردند و با کمک دست اندرکاران صنعت این محصول تولید شد.

شانه‌ساز ادامه داد: باید توجه کرد که این محصول سالیانه حدود ۴.۵ تا پنج میلیون دلار ارزبری داشته است، اما اصلاً ارزبری این محصول با اهمیت استراتژیک و حیاتی که برای گروه هدف و بیماران دارد، قابل مقایسه نیست. اگرچه این میزان ارزبری هم عدد کوچکی نیست، اما اهمیت تولید آن برای بیماران بسیار بیش از ابعاد اقتصادی آن است.

تشدید نظارت بهداشتی در محرم و صفر

رئیس اداره بهداشت محیط غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نظارت بهداشتی در ایام محرم و صفر توسط ۶ هزار بازرس با ابلاغ دستورالعمل به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تشدید می‌شود.

سید رضا غلامی افزود: با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر به ویژه اربعین در اقصی نقاط کشور به ویژه در استان‌های غرب و جنوب غربی کشور که در مسیر حرکت زائران کربلای معلی قرار دارند و اهمیت سلامت عزاداران را می‌طلبد، مدیریت کنترلی و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی در راستای حفظ و ارتقای سلامت عزاداران با برنامه‌ریزی منسجم و مدون داشته باشند.

وی اظهار داشت: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تکایا و هیات‌ها و موکب‌ها می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش دهد، بنابراین اجرای مطلوب دستورالعمل بهداشت محیط در مراسم عزاداری محرم، صفر و اربعین ضروری است. غلامی ادامه داد: بر اساس این دستورالعمل صدور کارت بهداشت متصدیان و کارگران شاغل و صدور کارت شناسایی برای کلیه کارشناسان بهداشت محیط مستقر در دانشگاه‌های مرزی ضروری است. وی اضافه کرد: در این دستورالعمل بر کنترل و بازرسیهای بهداشتی تاکید شده و  این بازرسیهای بهداشتی از منابع تامین و مخازن آب، مدیریت پسماند موکب ها و ایستگاههای صلواتی با اولویت بهداشت فردی و موادغذایی، کلیه مراکز و اماکن شهری و روستایی حساس با اولویت بهداشت فردی و موادغذایی و سرویس‌های بهداشتی مسیر تردد عزاداران و زائرین به ویژه در اربعین و ۲۸ صفر و همچنین کنترل بازرسی مستمر از شبکه‌های توزیع آب آشامیدنی صورت خواهد گرفت و بر امر پخت و توزیع مناسب غذا و نذورات در این ایام، نظارت مستمر وجود دارد.