زهرا ایرانشاهی مدیرعامل شرکت راه آهن در نشست خبری خود که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، ضمن تبریک این مناسبت به تشریح برنامه‌هــــای این شـرکت پرداخت و گفت: در حوزه فنی و امور زیربنایی چند پروژه مهم به ترتیب احداث خط دوم مسیر سیستان_اصفهان به طول ۴۷ کیلومتر، یزدگرد-نظرآباد ۳۷ کیلومتر، نظر آباد-شمسی ۵۴ […]

زهرا ایرانشاهی
مدیرعامل شرکت راه آهن در نشست خبری خود که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، ضمن تبریک این مناسبت به تشریح برنامه‌هــــای این شـرکت پرداخت و گفت: در حوزه فنی و امور زیربنایی چند پروژه مهم به ترتیب احداث خط دوم مسیر سیستان_اصفهان به طول ۴۷ کیلومتر، یزدگرد-نظرآباد ۳۷ کیلومتر، نظر آباد-شمسی ۵۴ کیلومتر و شمسی- میبد ارژنگ ۴۶ در این هفته افتتاح می‌شود.
سعید رسولی اظهار داشت: احداث مرکز ctc یزد با اعتبار ۲.۵ میلیارد تومان، خرید و نصب و راه اندازی پارتی لاین در ۴۷ ایستگاه، نصب سیستم توزین ایستگاه خواف نیز در همین هفته رونمایی می‌شود.
معاون وزیر راه‌وشهرسازی ادامه داد: احداث ۵۹ کیلومتر احداث خطوط آنتنی در دستور کار سال ۹۸ قرار دارد که در صورت احداث این خطوط و اتصال مراکز تولید بار به شبکه ریلی شاهد افزایش سهم حمل ریلی خواهیم بود.
رسولی در زمینـــه اقدامات حوزه ناوگان نیز گفت:در پنج ماهه ابتدای سال جاری ۲۱۳ دستگاه انواع واگن ۱۰۰ درصد تولید یا بازسازی در داخل کشور به شبکه ریلی وارد شده است که این میزان ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
این مقام مسئول افزود: مرکز تعمیر لکوموتیو باری در گار مانوری قم، مرکز تعمیرات لکوموتیو در مشهد و مرکز جدید سوخت رسانی در مشهد آماده بهره برداری است.
معاون وزیر راه و شهرســـازی با اشاره به تحقق شعار سال در راه آهن گفت: حمایت از ساخت بلوک سیلندر لکوموتیو، تولید چرخ مونوبلوک و تولید قطعه مرکزی سوزن طی همین ۵ ماهه نخست سال انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد ۵ ماهه نخست سال جاری راه آهن در بخش بار و مسافر اظهار داشت: راه آهن طی همین مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۸ درصد در بخش مسافری رشد و۰.۱ درصد در بخش باری کاهش داشته است.
مدیرعامل شرکت راه آهن افزود: شرکت قطارهای حومه ای که مصوبه آن نیز صادر شده در آستانه تاسیس است و ساختمانی برای آن در نظر گرفته شده که هم اکنون در حال تجهیز است.
رسولی در ادامه به اقدامات انجام شده از قبل تبصره ۱۸ قانون بودجه گفت: با استــفاده از این تبصـــره تفاهم‌نامه‌ای بین وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان بنامه و بودجه به امضا رسید و مقرر شد ۹۷۴ دستگاه انواع لکوموتیو، واگن باری و مسافری و خودکشش در داخل کشور تولید شود که تا کنون چند واگن از این طرح تحویل گرفته شده است.
وی افزود: اعتبار اولیه در ابتدای سال جاری از سوی دولت ابلاغ شده و ۵۴۰ میلیارد تومان نیز از امضا قرارداد با دو بانک عامل تامین شده است و قرارداد عاملیتی با دو بانک دیگر برای تامین اعتبار ۱۰۰۰ میلییارد تومانی در شرف امضا قرار دارد و فقط سهم ۲۰ درصدی خریدار باید تامین شود.
معاون وزیر راه و شهرســازی با اشاره به بهره‌مندی راه‌آهن از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید نیز گفت: تاکنون ۳۹۰۰ دستگاه انواع واگن در سامانه ماده ۱۲ به ثبت رسیده است و بالزپرداخت سود سرمایه‌گذاری برای تولید ۱۰۰۰ واگن در مرحله پرداخت قرار دارد. چنین اقدامــی باعث افزایش و اقتصادی شدن سرمایه گذاری در حمل‌ونقل ریلی می‌شود.
رسولی درباره آتش‌سوزی واگن‌های فرسوده در ایستگاه رودشور گفت: این منطقه محل دپوی واگن‌های اسقاطی و از رده خارج است و برای استفاده و بازیافت به کارخانجات ذوب‌آهن منتقل می‌شوند.
وی با بیان اینکه «روز گذشته به علتی نامعلوم ۳۶ واگن به طورکامل و ۳۱ دستگاه نیمه کامل سوخته است» گفت: دلایل وقوع این آتش‌سوزی در دست بررسی است.
رسـولی در پاســـخ به ســـوال خبرنگاران مبنی بر وضعیت فعلی پروژه برقی‌ سازی راه‌آهن تهران-مشهد و سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان که در سنوات گذشته در دست اقدام قرار گرفته بود، گفت: پروژه برقی سازی راه‌آهن تهران-مشهد به خاطر عدم صدور ضمانت‌نامه از سوی فاینانسر چینی متوقف شده است.
همچنیــن مســـائل قانونـــی پروژه راه‌آهن سریع‌السیر تهران-قم-اصفهان حل و فصل و مقرر شد سازمان برنامه و وزارت راه به اتفاق گزارشی تهیه کنند. این پروژه متوقف نیست و عملیات زیرسازی در فاصله قم تا اصفهان و همچنین تهران تا قم به صورت محدود انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به امضا توافقنامه پروژه مشترک تولید ۶۰۰۰ واگن با همکاری ایران و روسیه که سال گذشته منعقد شد، نیز گفت: به دلیل تحریم‌ها و مشکلات مربوط به ارز، این پروژه نیز متوقف شده است.

کارگروه حمایت از تولید داخل
در راه‌آهن تشکیل شد
گفتنی است که نشست هم‌اندیشی مدیرعامل شرکت راه‌آهن با مدیران عامل شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و صنایع وابسته درباره بررسی مسائل کاری این صنعت نیز به میزبانی شرکت راه‌آهن برگزار شد.
سعید رسولی در ابتدای این همایش ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهید رجایی و شهید باهنر اظهار داشت: تصمیمی اتخاذ شد، اولین روز هفته دولت با حضور عزیزانی که بیشــترین سهم در موفقیت‌های حمل‌‌ونقل ریلی کشور را دارند برگزار شود و مدیــــران عامل شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با اعضای هیئت مدیره شرکت راه‌آهن به شکل تعاملی و صمیمانه به بحـــث و بررسی پیرامون مسائل روز این صنعت بپردازند. وی افزود: طی پنج ماه گذشته با حمایت و پشتیبانی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و صنایع وابسته اقداماتی آغاز شد که امیدواریم با تداوم این تعامل، همکاری و همدلی شاهد پیشبرد اهداف خود باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه «سرمایه سرگردان در شرایط تحریم به دنبال سود و امنیت بیشتر است» تصریح کرد: منابع لازم در داخل کشور وجود دارد و پس از پیگیری‌های مستمر شرکت راه‌آهن که منجر به ثمر رسیدن ماده ۱۲ رفع موانع تولید رقابت پذیر در بخش ریلی شد، هم اکنون موعد اولین مرحله پرداخت سود سرمایه‌گذاری‌ها فرا رسیده است.