حسن صانعی پور روزنامه نگار شکست استقلال درتبریز، تساوی آنان در استادیوم آزادی و عدم صدور پروانه کار استراما، باعث شد تا رسانه های ایتالیایی، فوتبال ایران و استقلال را رصد کرده و مورد نقد و بررسی قرار دهند. در واقع چالش جدید استراماچونی در دوران مربیگری اش، چندان هم خوش و فاتحانه شروع نشده […]
حسن صانعی پور
روزنامه نگار
شکست استقلال درتبریز، تساوی آنان در استادیوم آزادی و عدم صدور پروانه کار استراما، باعث شد تا رسانه های ایتالیایی، فوتبال ایران و استقلال را رصد کرده و مورد نقد و بررسی قرار دهند. در واقع چالش جدید استراماچونی در دوران مربیگری اش، چندان هم خوش و فاتحانه شروع نشده است. نیمکت متفاوت پرافتخار ترین تیم ایران، مرد ایتالیایی، خشن، عصبانی و نکته سنج استقلال را بدجوری به تلاطم واداشته است. این نیمکت، شباهتی با نیمکت اینتر و رم و سایر تیم هایی که آندره درآن حکمرانی کرده است، ندارد.
فوتبال احساسی، دغدغه سرمربی استقلال
وسواس استراماچونی در تمرینات اخیرتیمش و تذکرات همراه با حرارت وی به شاگردانش، در اجرای دقیق آیتم های تمرینی، هم دیدنی بوده و هم حامل این پیام است که، او بعد از گذشت چند ماه، به خاص بودن فوتبال ایران پی برده، و نمی خواهد از این ماراتن نابرابر عقب بماند. هرچند او از همان ابتدا هم، در کار خود جدی بود. اما دغدغه سرمربی علاوه بر آماده سازی تیم، غلبه بر فوتبال احساسی بازیکنان ایرانی اش است. وقفه پیش آمده درلیگ به خاطر بازی های ملی فرصت خوبی بود تا حواشی اطراف باشگاه استقلال، جای خود را به آرامش داده و استراماچونی بتواند اوضاع را مدیریت کند.
استراما کوتاه نمی آید
فوتبال ایران بزرگترین مربیان دنیا را هم به چالش می کشد. فضای به ظاهر آرام، اما با باطنی پر از داستان های مختلف، گاهی چنان زیر پای مربی خالی می کند. که فرصت بلند شدن، برای او فراهم نمی شود. در واقع جدیت مرد اول آبی های ایران، همان فراموش شده ی سالهای متمادی فوتبال استقلال و ایران است. شلاقی برای درک صحیح شرایط حرفه ای فوتبال، و رسیدن به اهداف و موفقیت های که تبدیل به آرزوی چند ساله شده است. خصوصیات اخلاقی استراما و کوتاه نیامدن وی، در مورد اعتقادات و برنامه های خود، تبدیل به انقلابی خواهد شد که استقلال را در ادامه لیگ و نیز نبرد بزرگ هفته چهارم تجهیزتر خواهد نمود. و طرفداران را با کسب جام راضی تر خواهد کرد.
زنان ایرانی و شرایط ورود به ورزشگاه ها
به جز برگزاری مراسم خاص و مسابقات ویژه، که تعداد معدودی از بانوان ایرانی می توانند برای دیدن مسابقه مورد علاقه خود به ورزشگاه بروند. در سایر موارد، اجازه این کار به آنان داده نمی شود. البته بررسی شرایط حضور بانوان ایرانی در ورزشگاه های کشور، کمی حساس ترو ظریف تر بوده، و نمی توان با صدور یک بخشنامه و حتی مصوبه، به آن جامه عمل پوشاند. بحث جداسازی سکوها و همچنین شرایط حضور خانواده ها و نیز نگاه ویژه به شرایط فرهنگی حاکم بر ورزشگاه ها، مواردی است که باید با وسواس دقیق تری به آن پرداخته شود. به نظر می رسد؛ لازم است فدراسیون فوتبال با هماهنگی نهاد های ذی صلاح، برای شروع، تعدادی از بازی های دو تیم پر طرفدار پایتخت را که با حساسیت های کمتری روبرو خواهد بود. انتخاب کرده، وبا تعیین سکو های مناسب و کنترل ورود و خروج بانوان، «در بازه زمانی جداگانه از آقایان» استارت این امر مورد نیاز و تاکید شده از طرف مقامات فیفا را بزند.
ایران، کامبوج با حضوربانوان هوادار، زیرنظر بازرسین
خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از سخنگویان فیفا اعلام کرد؛ فدراسیون جهانی فوتبال در نظر دارد در جریان دیدار تیم ملی ایران و کامبوج، «از سری رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۰» شاهد حضور زنان ایرانی در ورزشگاه، برای تماشای این بازی باشد. بر اساس این خبر، مسئولین فیفا، به این ایران سفر خواهند کرد. تصمیمی که با مرگ یک هوادار فوتبال زن، درایران همراه شده است. و اهالی دنیای فوتبال به این موضوع واکنشهای متعددی نشان داده اند. هرچند به گفته سخنگوی فیفا، سفر مسئولین این سازمان به ایران ارتباط مستقیمی با موضوع ندارد. اما این اتفاق ناخواسته که در فضای مجازی و رسانه های رسمی و غیر رسمی و نیز بیگانه به طرق مختلف و با روایات متعدد به آن پرداخته شده، می تواند پیگیری حضور بانوان ایران، در ورزشگاه ها را از جانب فیفا جدی تر نماید.
جرایم فیفا جدی است
فیفا یک سیستم انضباطی مستقل دارد. و این موضوع را بررسی خواهد کرد. بعد از آنکه این سیستم انضباطی حکم خود را صادر کند. لزوم اجرای آن ضروری به نظر می رسد. جیانی اینفانتینو، رئیس فیفا پیش از این، از مقامات ایرانی خواسته بود. برای اینکه زنان ایرانی و خارجی بتوانند برای تماشای بازیهای فوتبال در ایران بلیط خریده و در ورزشگاهها حاضر شوند. قدمهای ملموسی بردارند. اتفاقات اخیر و خواسته ی بخشی از بانوان ایرانی جهت حضور در ورزشگاه، توامان، با انتشار اخبار ریز درشت، در فضای مجازی، باعث شده است که وزیر ورزش ایران درپی رسیدن به راهکار ویژه باشد. و با لحاظ شرایط فرهنگی «ملی، اسلامی» رایزنی های لازم را در این خصوص معمول نماید. و انتظار می رود این مسئله قابل حل، تبدیل به معضل جدی برای فوتبال ایران نگردد.
ضرورت توجه ویژه بانوان به ارزش های مذهبی
در تمام ادوار دین مبین اسلام، ودر بیشتر روایات نقل شده از پیغمبر اکرم ص و ائمه اطهار ص، به حضور فعال و تاثیر گذار بانوان، در جامعه تاکید شده است. وبر این اساس، توانایی های زنان در تفکرو اداره اجتماع انکار ناپذیر است. پر واضح است که بخشی از این جامعه پویا، به ورزش و پرداختن به هواداری های خاص، علاقه مند هستند. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند ایران، ورزش بانوان با تحولی عظیم روبرو شده است و زنان ما با حفظ شعایر اسلامی و دینی خود، اثبات کرده اند که در این زمینه هم، از برترین های دنیا هستند. بانوان علاقه مند به فوتبال و یا هر ورزش دیگر، که مشتاق حضور در ورزشگاه و تشویق تیم محبوب خود در کنار مردان هستند. باید برای این حضور علاوه بر صبوری، خود را با معیار های ملی و اسلامی حاکم بر نظام مقدس جمهوری اسلامی همتراز و هم سو نمایند. بی شک فضای اغلب ورزشگاه های ایران، به دلیل همان حضور صرف مردان، آغشته به خرده فرهنگ هایی شده است که با روح لطیف و مادرانه بانوان سازگار نیست. باید به مسئولین فرصت داد تا با اتخاذ راه کار درست و در عین حال متوازن با موازین مذهبی و متعادل با شرایط اعلام شده فیفا، شرایط حضور فعالانه و در عین حال صحیح بانوان را در ورزشگاه فراهم آورند.