نتایج یک بررسی نشان می‌دهد جهان در نبرد با پدیده جنگل‌زدایی موفق نبوده‌ است. در این بررسی آشکار شد توافق تاریخی جهانی که با هدف متوقف ساختن جنگل‌زدایی به تصویب رسیده ناکام بوده‌ است. ارزیابی بیانیه‌ نیویورک در رابطه با جنگل‌ها (NYDF) حاکی از آن است که این توافق در اجرایی شدنِ تعهدات کلیدی خود […]

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد جهان در نبرد با پدیده جنگل‌زدایی موفق نبوده‌ است.
در این بررسی آشکار شد توافق تاریخی جهانی که با هدف متوقف ساختن جنگل‌زدایی به تصویب رسیده ناکام بوده‌ است. ارزیابی بیانیه‌ نیویورک در رابطه با جنگل‌ها (NYDF) حاکی از آن است که این توافق در اجرایی شدنِ تعهدات کلیدی خود شکست خورده‌ است.
در این گزارش آمده‌ است: از پنج سال قبل و زمان تصویب بیانیه‌ نیویورک در رابطه با جنگل‌ها پدیده جنگل‌زدایی نه تنها ادامه پیدا کرده بلکه تشدید نیز شده‌ است. میزان کربن تولیدی ناشی از جنگل‌زدایی در سال در سراسر جهان برابر با حجم گازهای گلخانه‌ای تولید شده در اتحادیه اروپاست.
به طور میانگین در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ هر سال منطقه‌ای با پوشش درختی به وسعت انگلیس از بین رفته‌ است. از بین رفتن پوشش جنگلی گرمسیری بیش از ۹۰ درصد جنگل‌زدایی در جهان را شامل می‌شود که کانون آن در کشورهای حوضه آمازون یعنی برزیل، بولیوی، کلمبیا و پرو بوده‌ است.
«کرایگ هانسون» از موسسه منابع جهانی گفت: مناطقی در جهان وجود دارند که از کاهش قابل توجه جنگل‌های اولیه رنج می‌برند و این روند نشان می‌دهد که در نبرد مقابله با جنگل‌زدایی موفق نبوده‌ایم. به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، به گفته کارشناسان همچنین در منطقه غرب آفریقا با کانون جدیدی از جنگل‌زدایی روبرو هستیم به گونه‌ای که سرعت قطع درختان در جمهوری کنگو طی پنج سال گذشته دو برابر شده‌ است.

طوفان “هامبرتو” در مسیر سواحل آمریکا

مرکز ملی طوفان آمریکا (NHC) روز یک‌شنبه نسبت به وقوع طوفان “هامبرتو” در این کشور هشدار داد.
طبق هشدار مرکز ملی طوفان آمریکا این طوفان اگر چه با خشکی فاصله زیادی دارد اما طی چند روز آینده تشدید خواهد شد و هم‌چنین شرایط خطرناک دریایی را برای فلوریدا، جورجیا و کارولینای جنوبی به همراه خواهد داشت.
“هامبرتو” از باهاما نیز عبور کرده و منجر به بسته شدن موقت فرودگاه‌ها و پناه آوردن برخی مردم محلی به پناهگاه‌ها در این منطقه شده است. طوفان “هامبرتو” که بر فراز اقیانوس اطلس شکل گرفته در حال حاضر حداکثر بادهای پایدار با سرعت ۱۱۲ کیلومتر در ساعت را داشته و با سرعت پنج کیلومتر بر ساعت به سمت شمال شرقی حرکت می‌کند.
پیش‌بینی می‌شود که طوفان با فاصله از مناطق ساحلی ایالات متحده عبور کرده و تهدیدی برای درنوردیدن مناطق مسکونی نخواهد بود.

 

نمایشگاه اوریگامی با موضوع حفاظت از طبیعت و حیات وحش

نمایشگاه اوریگامی با موضوع حفاظت از طبیعت و حیات وحش در موزه تنوع زیستی پردیسان دایر است.
مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی با بیان اینکه نمایشگاه اوریگامی با موضوع حفاظت از طبیعت و حیات وحش در موزه تنوع زیستی پردیسان دایر است، گفت: اوریگامی می تواند کودک را نسبت به محیط زیست اطرافش و طبیعت حساس‌تر کند و در نهایت منجر به حفاظت او از محیط زیست تا سن بزرگسالی شود.
محمد مدادی در خصوص هدف اصلی موزه سخن می گوید و آن را آموزش می داند ابزار موزه برای آموزش استفاده از روش های تعاملی است به ویژه در گروه های کودک و نوجوان موزه این فرایند را طی می‌کند با استفاده از روش های مختلف به آن ها آموزش دهد تا رفتار آن‌ها تحت تاثیر همین آموزش ها عوض شود. وی ادامه داد: در این میان استفاده از هنر های تجسمی و حجمی مانند اوریگامی می تواند کودک را نسبت به محیط زیست اطرافش و طبیعت حساس‌تر کند و در نهایت منجر به حفاظت او از محیط زیست تا سن بزرگسالی شود. نازنین عباسی، تصویرگر کتاب های کودک و نوجوان با اشاره به اهمیت آموزش های محیط زیست برای کودک و نوجوان گفت: نمایشگاه اوریگامی موزه تنوع زیستی با رویکرد آموزشهای غیر مستقیم محیط زیستی بدون اینکه به کودک و نوجوان دیکته شود، ایجاد شده است.
عباسی با بیان اینکه سعی شده است در این نمایشگاه با خلق مفاهیم جدید، مخاطب به این نتیجه برسد که از محیط زیست اطرافشان حفاظت کنند، افزود: ما اصلاً از جهت دادن به کارکترها خودداری کردیم و با کمک همکاران از هنر اوریگامی که ترکیبی از علم ریاضیات و دقت استفاده کردیم و شخصیت ها با هنر اوریگامی ساخته شد و سپس نقاشی و رنگ آمیزی انجام شد. عباسی با اشاره به اینکه نمایشگاه اوریگامی پردیسان بازسازی کتاب جنگل برای همه است، افزود: محیط زیست باید از کودکی با وجود افراد آمیخته شود تا در سن بزرگسالی هم از محیط زیست محافظت کند.