تیم ملی والیبال ایران با پیروزی مقتدرانه مقابل استرالیا قهرمان آسیا شد و انتقام شکست مرحله مقدماتی را از این تیم گرفت. تیم ملی والیبال ایران دیروز در دیدار نهایی مسابقات قهرمانی آسیا به مصاف استرالیا رفت و با نتیجه سه بر صفر به پیروزی رسید. سه ست این بازی با امتیازات ۲۵ بر ۱۴، […]

تیم ملی والیبال ایران با پیروزی مقتدرانه مقابل استرالیا قهرمان آسیا شد و انتقام شکست مرحله مقدماتی را از این تیم گرفت.
تیم ملی والیبال ایران دیروز در دیدار نهایی مسابقات قهرمانی آسیا به مصاف استرالیا رفت و با نتیجه سه بر صفر به پیروزی رسید. سه ست این بازی با امتیازات ۲۵ بر ۱۴، ۲۵ بر ۱۷ و ۲۵ بر ۲۱ به سود ایران رقم خورد.
ایگور کولاکوویچ در این بازی تیم خود را با ترکیب اولیه سعید معروف، امیر غفور، سیدمحمد موسوی، علی‌اصغر مجرد، فرهاد قائمی، میلاد عبادی‌پور و محمدرضا حضرت‌پور روانه میدان کرد.
تیم ملی والیبال ایران در مرحله مقدماتی این مسابقات مقابل استرالیا شکست خورده بود اما استرالیا تا پیش از فینال، همه هفت بازی خود را با پیروزی پشت سر گذاشته بود.
در این مسابقه برای نخستین بار در طول رقابت‌ها، ظرفیت سالن آزادی تکمیل شد.

ست اول (ایران ۲۵ – استرالیا ۱۴)
بازیکنان ایران که در اندیشه انتقام شکست قبلی مقابل استرالیا بودند، بازی را با اقتدار و انگیزه زیاد شروع کردند. عملکرد شاگردان کولاکوویچ در حمله و توپ‌گیری بسیار خوب بود. مارک لبدوف سرمربی استرالیا مجبور شد خیلی زود و در امتیاز ۶ بر ۲، نخستین وقت استراحت خود را درخواست کند ولی تلاش او بی‌فایده بود و روند خوب تیم ایران ادامه یافت. نخستین وقت استراحت فنی بازی هم در امتیاز ۸ بر ۳ به سود ایران اعلام شد. غفور با عملکرد کم‌اشتباه در زدن اسپک، ستاره این ست بود و در نهایت هم با یک امتیاز سرویس، پیروزی این ست را به نام ایران رقم زد. این برای اولین بار در طول این تورنمنت بود که ایران در یک ست با اختلاف ۱۱ امتیاز به پیروزی می‌رسید.

ست دوم (ایران ۲۵ – استرالیا ۱۷)
بازی مقتدرانه ایران در این ست هم ادامه یافت. سرویس‌های شاگردان کولاکوویچ، دریافت حریف را به شدت دچار مشکل کرده بود و پاسور استرالیا نمی‌توانست حملات خوبی را برنامه‌ریزی کند. توماس ادگار ستاره ۲۱۲ سانتی‌متری تیم ملی استرالیا، به طور کامل از جریان خارج شده بود. مدافعین روی تور ایران هم سد محکمی مقابل حملات حریف ایجاد کرده بودند و استرالیایی‌ها فرصت چندانی برای کسب امتیاز پیدا نمی‌کردند.

ست سوم (ایران ۲۵ – استرالیا ۲۱)
در ست سوم بازیکنان استرالیا برای فرار از شکست، هرچه در توان داشتند رو کردند. بازی در این ست تا حدودی به صورت پایاپای پیش می‌رفت اما بازهم استرالیا مقابل قدرت والیبال ایران حرف چندانی برای گفتن نداشت. ایران در حمله مقتدر و در دفاع مستحکم بود. ضریب اشتباهات بازیکنان نیز به غیر از اوایل ست سوم، بسیار کم بود و به این دلیل فرصت چندانی به حریف نمی‌رسید. در نهایت هم کولاکوویچ و شاگردانش هم انتقام باخت را از استرالیا گرفتن و هم یک قهرمانی شیرین به دست آوردند. نمایش بازیکنان ایران به قدری کم‌نقص بود که در طول بازی، کادر فنی نه نیازی به گرفتن وقت استراحت دید و نه انجام تعویض.
بیستمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی مردان آسیا از ۲۲ شهریور به میزبانی تهران آغاز شده بود و دیروز به پایان رسید.
دیروز ژاپن هم با پیروزی مقابل کره جنوبی، صاحب مدال برنز این دوره از مسابقات شد.
ایران با ۳ طلا، ۲ نقره و ۱ برنز، چهارمین تیم پرافتخار تاریخ رقابت‌های قهرمانی آسیا محسوب می‌شود. ۲ قهرمانی ایران در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ با هدایت «خولیو ولاسکو» کسب شد و پس از آن ایران در مسابقات سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ با تیم اصلی خود شرکت نکرد. به این ترتیب پس از وقفه‌ای ۶ ساله، ایران برای سومین بار قهرمان والیبال قاره کهن شد.

مشت های گره کرده بهترین تیم ایرانی تاریخ
ستاره های والیبال ایران با یک طلای تازه در مسابقات قهرمانی آسیا، نشان دادند که همچنان با اختلاف در قاره کهن بهترین اند.
این تیمی است که پایگاه آن از یک دهه پیش تر و در تیم نوجوانانی ریخته شده که برای اولین بار مقابل ایتالیای بزرگ قد علم کرد. در آن دوره چهره هایی مثل موسوی و معروف چندان برای علاقمندان به این رشته شناخته شده نبودند اما با گذشت زمان و ادامه موفقیت‌ها، حالا می شود به جرات ادعا کرد این نسل والیبال یکی از تاریخی ترین تیم های ورزشی ایران را ساخته است.
در این سال‌ها والیبال نام های درخشان بسیاری داشته است؛ ستاره هایی مثل علیرضا نادی، شهرام محمودی، عادل غلامی، آرش کشاورزی و … . بازیکنانی که هر یک نقش خود را در پیشرفت حداکثری والیبال ایفا کرده‌اند و حالا تیمی که ایگور کولاکوویچ را به عنوان سرمربی بالای سر خود دارد، تلفیقی از جوانان و باتجربه‌هاست و البته یک نسل درخشان دیگر را هم پشت سر خود می‌بیند.
سعید معروف، سید محمد موسوی، امیر غفور، میلاد عبادی پور، پوریا فیاضی، فرهاد قائمی، علی شفیعی، علی اصغر مجرد، مسعود غلامی، جواد کریمی، امیرحسین اسفندیار، پوریا یلی، محمدرضا حضرت پور و محمدرضا موذن چهارده بازیکنی بودند که در تیم قهرمان آسیا حضور داشتند و به فراخور به میدان رفتند. این تیم با یکی دو تغییر به زودی عازم مسابقات جام جهانی خواهد شد تا برای یک رقابت بزرگتر بجنگدد. هدف این تیم کسب سهمیه المپیک است و هدف و تمرکز اصلی روی این ماموریت خواهد بود. تا آن روز والیبال رییس خود را نیز انتخاب کرده تا ملی پوشان با دغدغه کمتر عازم این مسابقات بشوند.
صعود ایران به المپیک چیزی است که تیم قهرمان آسیا به آن احتیاج ویژه دارد و بعد از آن نیز نوبت درخشش در بزرگترین میدان والیبال خواهد بود؛ توکیو ۲۰۲۰ که می تواند نسل طلایی والیبال ایران را برای همیشه دست نیافتنی کند. شاید آنها را بشود با بچه های فوتبال در جام جهانی ۹۸ مقایسه کرد و البته دیگر تیم نسل فوتبال ایران در دهه ۱۳۵۰ که برای اولین بار به جام جهانی صعود کرد و سه جام ملت‌ها را از آن خود کرد.
در انتظار ادامه درخشش بچه های والیبال می‌مانیم…